Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. Marsic

Marsic Истакнат член

Купи си сама апче ако мислиш дека има нешто, а и зашто седиш со таков снимај го и ти со твои закани од кај знаеш дали има докази како што ти вика ја незнам каде гледате девојчиња??? зашто дозволувате вака да ве малтретираат??? татко, брат, полиција , кажи пријави не дозволувајте да ве понижуваат дру пат пазете со кого влагате во врска или ако сте само за ваква работа денес не ли гледате што се сличува памет за друг пат пријави си снимај си и ти заканите откачи се што побрзо не си играјте со животот ако се десило нешто бебето за ништо нема да биде криво :)

2. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Како прво смири се оти вака си правиш стресови само(а циклусот знае да доцни и од стресови), купи си апче не е ништо срамно ако не си сигурна.
    Таков тип не ти треба секако постои заштита за да не дојде до вакви ситуации, а тоа со снимањето земи го мобилниот и избриши го.
    Крвта во урината можеби укажува на UTI испитај мокрача, ако е тоа треба да примаш повеќе течности и чај од брусница или увин чај.

3. Martichka21

Martichka21 Активен член

Toa sekako neka da bide krivo..
    Inaku kako da go snimam pisuvame na takva app kade se brisa poraki, osven preku telefon so se derel, manijak eden

4. Martichka21

Martichka21 Активен член

Ne mozam sa go zemam i izbrisam se zakanuva so udiranje, kako ke si napravam problemi samo sepak u faca me snima, mislam deka odnosot ni go nema snimano bez da znam...plus go bloknav sekade, ne vredii

5. Malesia

Malesia Популарен член

Кажи на твоите, и пријави го

6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Jas neznam kade vi e pametot. Mislete dva pati pred da napravite nesto i zosto voopsto se ponizuvas so toa da vlagas u vrska so takva toksicna licnost. Daj malce vrednuvaj se sama sebesi. Kupi si sama apce a taa licnost izbrisi go od tvojot zivot bidejki ne ti e potreben voopsto.

Bitter-Sweet and Malesia like this.
  7. yinyangg

yinyangg Истакнат член

dali tvoite znaat, ili znae nekoja tvoja bliska licnost? nemoj da se plasis vednas da kazes, nikoj ne zasluzuva da zivee vo takva toksicna sredina. i da ima nesto nemoj da se plasis, ako ne sakas da kmas dete moze da abortiras samo mora da kazes na nekogo, ne smee da molcis za vakvi raboti i gledaj ottrgni se od nego!

8. mariz

mariz Форумски идол

За другото немам зборови, веќе и те советувале како да постапиш. А болките и крварењето ти се од апчето (ако го имаш испиено). Тоа е хормонско апче и го пореметува целиот циклус.

9. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Do koga so dvojna viktomizacija na zhrtvite??
    Devojcheto coopshto ne e vinovna za nishto. Devojche @Martichka21 dechkoto e premmpgu toksichen, begaj od vakov tip na lugje.

angieangie and Just.do.it like this.
  10. laura biel

laura biel Активен член

здраво на сите членки , ја сум нова на форумот , па ме интересира сл прашање.овој месец ми доцни 10 дена,минатиот месец сврши во мене ама добив.овој месец ништо немаше во мене на страна.дали мислите дека би можело да се фати од минатиот месец? ви благодарам.

Irenasirena likes this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Па направи си тест. Има жени што добивале во први месеци во бременост... се е можно доколку сте пробувале.

angieangie likes this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Жртва е ако е против нејзина воља снимана, силувана и слично, она сама отишла со него и дозволила да ја снима, да има однос и така натаму, така да со свој памет се има заглавено. Не е добро тоа што и се заканува, ама со кој памет продолжува да комуницира, само вчера имаше 3 случаи тешки од кои еден фемицид, што повеќе треба? И мене ми се закануваше дечко кога бев мала, ме присилуваше на односи (нормално дека не подлегнав) и ме убедуваше дека сме во врска, ќе ме жени, ќе се смени и слично, јас дете од 16год, он 35г, абе ај, мутава сум јас, кажав дома, татко ми пријави во полиција, прво приближување го собраа во полициска и готово. Го снема од лицето на земјата.

blablaabla likes this.
  13. sj *O*

sj *O* Популарен член

Оди кај адвокат. Кажи му го сето ова со докази. Ќе ти понуди или да му пуштиш кривична или забрана за доближување. Па ќе види до кога ќе изиграва мангуп, ко ќе му стигни покана за на суд или полиција за да го приведат.

Stark and Iris-1234 like this.
  14. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Ova mi se nema sluceno nikogas so laboquick testot ..znam deka posle 5 minuti rezultat ne se cita ama i porano koga mi kasnelo i sum imala negativen ke go dzirnev posle eden saat pak i isto ke si bese negativen... ama ovaj pat ne e taka .. vcera vecer pisav vo two weeks wait.. vtor den denes kade sto mi kasni i samo na brisenje svetlo rozevko nekogas malku nekogas ic..se napiv ketonal ama vesterkata uste ja nema i ne sakam da dojdi.. prege kaj deset saat negde napraviv test ..negativen ..sega go gledam eepten bleda linija ima mie krivo pisuvam od mnogu star telefon. Ne ja vadi slikata ubavo i cisto ama ima bleda linija nemozam da si poveruvam dali e mozno da sum bremena?

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Ако има втора макар и најбледа си. :inlove:
    И јас "добив" кога останав. И мене болки невидени, ми дојде дури и крв, траеше еден ден, всушност неколку саати и прекина. А можно е и додека се всади плодот да има такво сиромашно крварење.
    Дај боже да си.(fingers)

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Знаеш и сама дека после е невалиден тестот. Ми се има случено при негативен тест потоа да видам линија но не сум била бремена.
    Но исто така во втората бременост имав оскуден исцедок и позитивен тест :)
    Направи си уште еден,а во меѓувреме внимавај какви лекови пиеш(во случај да си бремена)

17. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Neznam sto da mi Da mi da mislam stanav od son sega i si imav staveno toalet vo slucaj dane prokape ii ete izgleda mi dojde imav sveza crvena krv i bolki imam se napiv pak ketonal i benalgin .. izgleda ne saka da mi probie.. no nikogas ne mi izlegla evaporaciska na laboquick prv pat vaka .. mn sum tazna neznam sto da pravam sto da mislam eve go testot od vcera i da znam deka ne se cita rezultat odposle no ete zelba ..pusta

Attached Files:

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Немој да бидеш тажна и да не е. И психата игра преголема улога, па баш кога сакаш нема да останеш. Олабави се и без притисок ќе видиш ќе си фати. Дај некој ден да мине да видиш дали ќе пробие убаво или ќе престане. Не прави друг пат тест пред да ти доцни за да не се нервираш и да не се разочаруваш...
    Гушкам. :hug:

DragonA420 likes this.
  19. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Vtor den mi kasnese..ic ne ocekuvav deka ke ima neshto ama koga go vidov testot toa e toa rekov izgleda koga ic ne ocekuvav fati...i sega nishto ke pocekam ama imam bolki kako da ke dobijam .. i pak se napiv apcina i da ima nesto mozi ke mu nastetam so toa sto se napiv ketonal i benalgin :(

LadyC likes this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Не штетиш ја умирав од болки, ме превитка и лежев 3 саати. Станав, гледам од обилно стана оскудно. Се чудев што му е.
    Чекав до нареден ден. Гледам нареден нема ништо. Не ми ни текна дека касни, нити пресметав.
    На крај после пар дена проаѓам со колега покрај аптека со кола и му велам застани, дајте еден ефтин тест, ми дадоа од 30 денари некој, одам дома вечерта и го правам рандом (никад не сум се замарала да е со утринска) и оп две жар црвени. (facepalm)
    Ми се снеможе.
    Не планирав, ете не сакав баш тогаш, ама ете ме 7ми месец. :D
    Болките и апчето не штетат, јас до 5ти месец кревав 100кг кабини, работев со солна и доместос и не примав поддршка никаква.
    Муабетот ми е кога сака ќе биде и крај. Дај му ден два и немој побогу пред време да се разочаруваш. :hug:

angieangie and DragonA420 like this.