Епа глеј сега.Кога он ејакулира(исфрла сперма) неколку сперматозоиди остануваат во мочниот канал.Инаку сперматозоидот живее 36часа.Ако имате односи еден по друг со наредниот однос тој тие сперматозоиди ќе ги внесе во тебе со предсемената течност и има шанси да останеш бремена.Но ако моча по односот тој ќе ги исфрли сперматозоидите и за наредниот пат немате гајле ПС-Јас добив денес
Здравооо,јас сум нова тука... Сакам да ве замолам за совет. Минатиот месец добив на 25.11 и имав однос на 30.11,мислам дека дечкото сврши во мене...треба да добијам на 28 овој месец,дали е можно да сум бремена.Имам голема болка во јајниците,но морам да кажам дека воопшто не се вардам и нон стоп ги преладувам јајниците.
ve molam!!! 16 имаш??? Не ми е јасно како може на 16 години да имате незаштитени односи и притоа да свршуваат во вас дозволувате. Со кој памет? Со кој? И да, можно е да си трудна, околу Нова Година ќе си дознаеш. Мора да ти доцни за да направиш тест. И да си ја лупаш во ѕид главата сеа 3 недели, зашто си недоговорна несозреана девојка.
ve molam!!! Не не моли, не сме Ванѓи, оди купи си тест, да не си го мачиш мозкот. Свесна си ги правиш постапките, свесно си влегла во незаштитен секс, свесно излези од дома до најблиска аптека, до 150 денари имаш тестови, купи и разреши си ја дилемата, ние не можеме да ти помогнеме со нагаѓање.
ve molam!!! Љубам ама она добила пред 2 недели. Треба да и доцни менструацијата за да покаже тестот дека е бремена. И многумина грешат кога мислат дека за време на менструација или штом ќе ви заврши сте вие неплодни до овулацијата. Голема грешка.Млада здрава девојка е плодна речиси во текот на целиот месец. Не е лесно забременувањето кај многу девојки, но кај некои е навистина лесно и прва прилика се случува зачнување. Единствено неплодни денови се околу 24 до 48 часа пред добивањето менструација. Тогаш единствено не може да се забремене и тогаш не е 100%. Така имам читано а истото ми е потврдено од гинеколог. Но не ми е јасно сеуште зашто младиве ризикуваат. Не сакаат да се мајки а имаат незаштитени односи и тоа уште се малолетни.
ve molam!!! Роси јас разбирам, ама нема везе ако е она бремена, тестот ќе покаже позитивен, без разлика дали добила или не пред две недели.
Ej alo...poleka malku..kako 1 nemam 16...nabrzina kliknav zatoa sto mi bese biten odgovorot imam 23 god!!!...nova sum ke go sredam profilot...ne e ubavo da napagjate vaka...ne ste vanga-toa go znam samo pobarav mislenje...se izvinuvam... [mod-kirilica:2jfarqxl][/mod-kirilica:2jfarqxl]
ve molam!!! Никој не те напаѓа цвтече, ама ако имаш 23 години знаеш што треба да сториш, и јас кога се соменвав дали сум бремена купив тест, зошто е логично дека тоа ќе ми покаже без одење на доктори, и резултатот беше позитивен а бев 22. Затоа мислам дека тоа ќе ти биде најпаметно да го сториш ако не сакаш да одиш на доктор, или да чекаш до наредната дата кога треба да ти дојде мензисот.
купи си тестче или иди на гинеколог. јас имам редовно секс со дечко ми. не свршува во мене.. ама ни беше страв за тоа со предсемената течност. и си закажав на гинеколог. ме прегледа ми вика срцка среќа си имала хехе... и мене ме боли левиот јајник ама преладен ми бил. ии плус преглед добив совет како да си имам заштитен секс. ми даде апчиња да си ги пијам од денот кога ќе ми дојде па се додека не сакам да останам бремена. секс колку сакаш,мирна глава. мој совет:консултација со гинеколог: )
zdravo mnogu sum isplasena i neznaev kade da se obratam pa zatoa resiv tuka imavme odnossi so deckomi i neznae dali malku svrsil vo mene jas mislam deka ne ama sepak dali ima moznost da ostanam bremena ve molam za pomos
Ја читам темава и сакам да прашам за еден случај на една моја другарка. Со дечко и имале односи пред една недела,со кондом.И по нашите пресметки, тој период не и е плоден. Но оттогаш секој ден ја болат јајниците, и потекувало нешто како бело прање, но пожолтеникаво и многу мокри. Знам дека најчесто тие се симптоми на бременост.И реков да направи тест ,но мислам дека е рано и плус треба некаде накај 17 декември да и дојде.Да потенцира, само овие симптоми ги има, гадење, повраќање и вртоглавици не. Благодарам однапред
Што убаво вака што се грижите толку за другарките. Мене моите би ме зезале и тапшале прашувајќи како ке го крстам бебето. Штом е со кондом, не е Дева Марија па да забремени де. Ако пукнал, тоа е друго и тест не би бил на одмет. Ако не, згуснато бело прање во ваков период кога владеат настинки, не значи дека е знак на бременост.
Zaboraviv da napomenam deka toa i beshe prv odnos,pa zatoa e mnogu uplashena. Pa vikam da nema i toa nekakva vrska sho i e prvpat, ama jas na primer, prviot ppat ne mokrev tolku.Kako i da e site sme razlicni.... Caliope fala za sovetot, ja kje i kazam za svaki slucaj da napravi test,pa kje vidime