Zdravo devojki testot go pravev sega posle 2dena od prethodniot sto pokaza epten bleda no ovoj negativen ne znam sto da mislam veke utre treba da mi dojde ciklusot a i izgleda ke mi dojde
Не користете Шур чек, земајте од евтините тестови, многу подобри се, многу пати тоа е зборувано на темава.
Маци на шур чек сите ми испаднаа позитивни или негативни со сите три бремености. Прави тест пред да и доцни, нормално е да е негативен. И јас кога сум правела пред да доцни исто било. Не се прават тестови пред да доцни циклус. Последен пат прво на ефтин испадна позитивен, па после и на шур чек. Ама ми доцнеше.
Ако има бременост секој тест ќе покаже позитивен резултат. Нормално, ако се направи тогаш кога треба. Кај мене после доцнење и двата теста беа позитивни.
Пред да купувам тест да прашам, може да се деси покасна овулација, а со тоа и доцнење на циклус, ако сум имала висока температура на прв и втор ден менструација?
И без да имаш температура може да ти се поместува овулацијата а воедно и да ти касни заради температура,настинка итн.
Лабоквик 3 дена пред дата за добивање ми покажа, а немав рана овулација бидејќи си ја пратев. На 10дпо ми излезе позитивен Лабоквик. Шур чек на @fana на бета 300 негативен и покажа.
Исто искуство имам и јас. На каснење и поскапиве даваат добра втора линија, ама пред термин за добивање најсензитивен ми се покажал лабоквик. На хцг од 50 од 3 теста само лабоквик ми покажа бледа линија 5-6 дена пред добивање. Од лабоквик подобар тест нема, ако е 35ден. Искрено на сите ви препорачувам да не ве мафтаат по аптеки дека другите (поскапите) се подобри.
А мора да се прави ли пред време? Со другите две пак кога бев бремена тука шур чек се билдаше како најточен, а и не е ни битно каков е тестот зашто за се ' се нема трпение и пред време се прават некои работи па после членките се разочаруваат. Тоа ми е муабетот. Треба да доцни па да се прави. Ама кој како сака.
Jас според календар (пример) требаше на 4 декември да добијам, однос имав еден единствен кон 30ти ноември и останав бремена од тој однос. На 09-10 декември имав бета 50 и бледа линија на тест која ја видов само со лабоквик и со ниеден друг тест. Шур чек да, негативен цело време
@fana јас се си мислам дека ми доцни од вирусот. Не ми се иде по тест, ама една недела ми доцни. Ако има нешто и шурчек ќе покаже
Со партнерот на 9 октомври имавме два пати секс при што вториот пат не се изми ниту измокри, само убаво се исчисти со влажни марамици. Мене денот ми беше со голема шанса за затруднување видов на апликацијата што ја имам.. Прв пат правиме ваква грешка, обавезно секогаш се бања и мокри.. Ми е страв да не останам трудна.. периодов почнав мнооогу често да мокрам, што никогаш не ми се случувало, и имам горчлив вкус во уста.. видов дека тоа се едни од симптомите.. друго немам ништо.. На 14ти бев на гинеколог на рутински преглед, се беше во ред… дали тоа значи дека ништо нема или било прерано да се види? Како и да е, за 4 дена треба да добијам, и се надевам се ќе биде океј
i da ima nesto premnogu e rano za da se vidi .. mozebi cestoto mokrenje ti e od preladenost sepak pocekaj 4 dena najubavo ke znaes a ako tie vo misla bocni se ..
Премногу е рано да се види на ехо, почекај ако не дај боже ти доцни тогаш да направиш за точни резултати. Инаку за често мокрење сега на толку променливо ладно време е нормално малце да ти пристуди на јајници да уринираш почесто, може и да е уринарна инфекција. Сè може. Мене први симптоми ми беа дури после 7 8ма недела и тоа зборувам екстра болни гради а потреба за често мокрење малце подоцна. Не избрзувај со тестот да не добиеш лажни резултати, почекај на ден на доцнење.