Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Oф бе шекерче.. се гледа дека долго време се бориш со ова до тој степен што неконтролирано правиш тестови и кога не треба, и си умислуваш цртки односно мозокот те тера да мислиш дека има нешто што нема.

Можам само да замислам како се чувствуваш, колку долго време го чекаш и посакуваш ова, ама некогаш треба да направиш пауза, твоето ментално здравје е многу многу важно. Би те посоветувала да разговараш со психолог или барем со партнерот, најблиските... ако сакаш да донесеш дете на овој свет мораш да си психички во здрава состојба. Поработај еден период на себе, ова што го правиш воопшто не е здраво.

На Sofi.ja, MinnieM, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    109
    Имам покачена температура, што можам да испијам , дали може парацетамол, 13 + сум.

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.465
    Допаѓања:
    48.566
    А зошто тестовите што ги сликаш тука не ги покажеш во живо на некој близок (сопруг, родителите, брат/сестра другарка и сл) и види што ќе ти кажат. Сигурно поубаво се гледа во живо него тука на слика, башка се мачиш агол да фатиш па сенка па не знам што.
    Те гледам извесно време постојано сликаш тестови кои за жал се негативни, дали отиде на лекар да видиш што е проблемот, дали сопругот бил да се испита штом подолго време не можете да имате дете?
    Не разбирам што ќе ти смени ако ние тука ти кажеме да гледаме бледа цртка и оп за 2 дена добиеш и пак се разочараш.
    Меѓу другото оваа твоја опсесија за потомството се граничи со лудило.
    Разбирам дека за некои парови патот до дете е макотрпен и трнлив но тоа не значи дека треба да се мрднеш од памет во меѓувреме.

На Sofi.ja, Aschenputtel, Hygge-girl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    254
    Да додадам дека и уште опсесијата може да допринесе со стрес кој ќе го пролонгира зачнувањето уште подолго.

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.034
    Допаѓања:
    35.395
    Јас па ја мислев каде е до сега.
    Ајде секој месец со тестови негативни, друго и ништо не пишува, само ги објавува тестовите.

6. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Devojce si bila na lekar gledam cela godina se izmacuvas so negativni testovi.idi si na ginekolog napravi preged,pap i hormoni ispitaj ako se okej probaj da sledite plodni denovi kaj ginekolog pa togas ke imas mozebi golemi sansii.znam deka e tesko i zelbata ti e pregolema ama ako 2-3mes ne biduva moras da si pojdes na ginekolog i da vidis vo sto e problemot.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Трол невиден е не и се замарајте. Нема што да прави па си слика тестови и си постира.

На joy1 и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Site sakame da gi vidime tie 2linii na testot ama ne sekogas e lesno taka da za site koi se obiduvat i neuspesno im posakuvam vo najbrzo vreme da si docekat takva radost.isto i drugite koi se bremeni neka im e so lesno.
    I nie eden den ke se izraduvame ke dojde toj den samo verba i trpenie.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Се е тоа разбирливо за нормални членови, овој член што постира нон стоп негативни тестови е трол невиден и се заебава тука на осетлива тема ништо друго.

На VDT2906, joy1, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Па не ми се верува да троши пари да купува тестови само за да трола овде

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Може не се ни нејзини никој не знае.

12. _Cotton_Candy_

_Cotton_Candy_ Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Здраво, малце паничам кога станува збор за оваа тема па затоа ќе си прашам. Со партнерот имавме незаштитен однос пред две недели на крајот од мојата менструација. Да нагласам дека не дојде до свршување. Вчера исто така имавме краток не заштитен однос (ден пред односот партнерот ми кажа дека имал свршено, но тогаш не ми значеше нешто тоа). Треба да добијам на 16, но денеска се разбудив целата закочена со болка во рамената, долниот дел на грбот, грлото ме болеше, како да ми се лошеше и нозете ме болат буквално не си ги чувствувам. Обично имам односи со заштита, но ете некогаш и задоволството победува. :)) Што мислите можно е ли е да има нешто или пак е само настинка или пмс? Тест не ми се прави од паника мислам дека 100 тестови имам направено.

13. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.569
    Допаѓања:
    8.973
    Ова што го опишуваш повеќе ми личи на ковид отколку на бременост :) не може да си бремена ако воопшто немало ни свршување близу вагината.

На AlchinovaR1979, mom to be и _Cotton_Candy_ им се допаѓа ова.
  14. _Cotton_Candy_

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Кој/која и да си фала ти за мислењево си се изнасмеав така убо, расположението ми се подобри. :rofl::rofl::rofl::rofl: Во секој случај, фала ти.

На AlchinovaR1979 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. _Cotton_Candy_

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Уште нешто, немој да ме разберете погрешно (фала ви на вас кои што помагате), но вие не знам како да ве наречам, ПЕРВЕРЗНАЦИ, што кога ќе прочитате мислење на жена која и треба навистина совет, а во мислењето е спомнат сексуален однос, и одма во приватен чет прашувате во која поза имаше однос, дали ти сврши на градите или задникот, колкав му беше пенисот итн.. МИ СЕ ГАДИТЕ!!!

На Vinyl, princessgirl47, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. hellogirl

hellogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    59
    Објави ги тука, да се знаат. Да може сите да ги блокираме.

На Sofi.ja, Anyshka, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  17. _Cotton_Candy_

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Најнова порака сега добив од Irenasirena_. Поставува прашања од типот колку години имаш, каков беше краткиот однос, во која поза блабла.. За жал ги има многу.. Посебно ми е криво што и од жени добивам такви пораки. А баш треба да си помагаме една на друга..

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.697
    Допаѓања:
    79.854
    Машки се, со женско име зачленети. Колку има такви...

На Eni.r, SummerGirl, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. hellogirl

hellogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    59
    хаха од нејзе и јас добив порака, на сосем трета тема, можам да ти кажам само игнор на таквите за жал. Нејќеш да знаеш што ме прашуваше. Жално.

На Anyshka и _Cotton_Candy_ им се допаѓа ова.
  20. _Cotton_Candy_

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Навистина ми се гади од таквите. Посебно кога тоа го прават на сериозни теми.

На SummerGirl и Anyshka им се допаѓа ова.