Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Дрска не бев од почеток, почетното мислење ми беше да слушнам мислење од друга членка овде, а не некоја да ми држи предавања дека се забременува само со пенис. Кој век сме? Лезбејките како забременуваат? Очигледно овде табу тема се некои работи.

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Ти ова сериозно? 8)

На Mnik, Sofi.ja, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Да сериозно. Си слушнала за turkey method и себе инсеминација? Секое влегување на спермата во вагината без разлика на каков начин е потенцијална шанса за бременост, не само со пенис.

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.962
    На Mnik, Anyshka, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.206
    Допаѓања:
    148.454
    Мене би ми било срам такви глупости да прашувам.

На Anyshka, Sofi.ja и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    730
    Секој за себе.Ама сепак форум е,за прашања па и глупави да се

7. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.386
    Допаѓања:
    12.130
    Уште посрамота е возрасна личност, да имаш секс, да ги знаеш сите пози и фетиши а да не знаеш како се забременува.
    Во основно образование, во книга по биологија се учи како настанува бременост.
    Ајде два - тројца ќе прашаат нешто ултра глупаво, ама секое второ прашање е "ми сврши на стомак, ми сврши на гаќи, дали сум трудна?"
    Неедуцираност до максимум.

На Mnik, Anyshka, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.463
    Допаѓања:
    172.116
    спермата во допир со воздух надворешен не опстанува и умираат сперматозоидите
    А лезбо забременуваат со инвитро
    не тропај глупости ке ти се смејат

На *Amethyst*, Mnik, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.221
    Допаѓања:
    36.736
    За такви работи секој треба да се информира. Во време на интернет срамота е да не знаеш како се забременува. И после им се смеат. Многу нормално.

На Anyshka, LadyC и fbaby им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.206
    Допаѓања:
    148.454
    Да нема такви тролови ќе нема на што човековата глупавост да се види дека нема граници. Пардон мај френч.

На Алек***, Malesia, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    730
    Добро праша и се кажа.Милам нема потреба повеќе да расправаме што е глупаво што не.крајни краишта ниту навреди некој и нешто лошо му направи на некој за да биде олку на тапет за навреди.Заобиколете и не се замарајте ако ви е глупаво некое прашање.И никој овде лично не познава ниту знае кој каков така да немаме право да судиме само преку една објава

12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.018
    Допаѓања:
    35.291
    Да, ама ти пиша дека надвор свршил, не внатре, за да настане забременување треба внатре да сврши, и од пресемена течност може ама ретко тоа, и пиша дека те допирал, како ти ја внел спермата внатре? И да ти ја внел еве со рака дека те допирал, спермата не опстанува надвор и сперматозоидите умираат. А и со инсеминација се вбризгува спермата во матката, лезбејките затруднуваат со ин-витро со дониран материјал.

Последна измена: 28 ноември 2023
  13. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    893
    Спермата надвор од телото останува жива околу 30 минути а ако ја внел внатре со прст има шанса да останала бремена секако дека е помала од нормално свршување но сепак има. Како збориш дека одма изумира плус мажите кога донираат сперма ја носат во пластичен сад до 1 саат максимум од ејакулација. Не ја напаѓајте одма членката кога и вие не сте доктори. Девојчето само праша сигурно била загрижена.

На MG3 и *Лорена* им се допаѓа ова.
  14. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Зошто сте толку гневни и сте овде со навреди и осудувања? Зарем навистина мислете дека бремена се останува само од однос со пенис и дека не постои друг начин спермата да велезе внатре?

Еве пример Малесиа виде дека гугл не и ги поддржува мислењата и почна со ароганција. Зошто?

Спермата не умира ВЕДНАШ со допир со воздух. Сперматозоидите умираат полека до 30мин. Што значи само капцитетот се намалува. Пример тие што оставаат примерок од сперма во кутија пак се допира со воздух и не ја замрзнуваат веднаш, што значи сепак одредено време живее
    D3654D50-AA8B-49D4-963F-8E788B6E2024.jpeg

Исто така начини за оплодување - себе инсеминација дома, се продава сет сп сите алатки. Така да не е пенисот вршител на дејството.

15CCB2A3-D4FA-42D7-B669-C698A756334B.jpeg

Да надвор сврши и пола сперма беше на прстите кои потоа беа во мене. Значи внатре, не се работи за обичен допир, не се работи за свршување на гаќи и други работи набројани во мислења погоре.

Навистина не знам која е потребата да коментирате ако и вие не знаете. И не знам зошто одма фрустрации како едуцирај се, имаа односи не знаеш како се прави дете, на гаќи ти свршил а бараш мислење - кога убаво објаснив што се случи дека спермат заврши во мене 2-3 секудни подоцна.

На *Лорена* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.594
    Допаѓања:
    40.031
    Не можеш така да забремениш, ок е, не се притресувај и да бараш глупости на гугл.

На Malesia, Mnik и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    3.153
    Malesia не почна со ароганција зошто гугл не и ги поддржува мислењата, почна затоа што ти праша прашање во групава на кое се надоврза со 3-4 постови каде очигледно повеќе знаеш и со прочитала. Па зошто тогаш прашуваш воопшто?
    Алатката за себе инсеминација ја гледаш? Гледаш тоа шприцот колкав е ? Исто како канестен маст или вагиналета кога стсваш, длабоко во вагината, значи кога ќе го истискаш шприцот , внатре длабоко да испрска за да се залепат сперматозоидите. Со рака тоа е 2% шанса, па ни толку. Друго е внатре длабоко кога ејакулира, на топло, друго е надвор па да внесе назад.

На Malesia, Mnik, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.221
    Допаѓања:
    36.736
    Ние што имаме деца сме неписмени. Нас штркот ни ги донесе децата. (facepalm)

На *Amethyst*, Malesia, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.463
    Допаѓања:
    172.116
    А кога ние сме непиамени а ти најписмена шо потреба имаш да прашуваш?
    Се појебаваш со нас?

На Malesia, LadyC, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.952
    Допаѓања:
    177.751
    Знаеш дека спермата доаѓа преку пенисот нели? Дали ќе останеш трудна преку пенис или друга алатка, тебе секако пенисот ти игра најголема улога. Оти сперма не е нешто што го мучкаат во лабараторија, туку некој пенис некаде требало да ја прсне. И не можеш да споредуваш инсеминација и инвитро за што треба школо да го средат тој материјал со напаленка домашна џукела што појма нема шо праи.

Не, не можеш да забремениш со фингеринг исто како што не се забременува со предсемена. Постојат теории, но не е возможно да се докажат, поверојатно е да му се испушти во тебе и да не сети отколку на било каков друг начин, како што всушност секаде е напоменато. Аман.

На ALISA0000, *Amethyst*, Malesia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.535
    Допаѓања:
    21.376
    Што знам, во другана тема мене ме убедуваа дека може некоја намерно да си упика сперма со прсти или шприц и така да насамари некој да биде татко, а он ни крив ни дужен:D

На Malesia, Viveki и SummerGirl им се допаѓа ова.