Дрска не бев од почеток, почетното мислење ми беше да слушнам мислење од друга членка овде, а не некоја да ми држи предавања дека се забременува само со пенис. Кој век сме? Лезбејките како забременуваат? Очигледно овде табу тема се некои работи.
Да сериозно. Си слушнала за turkey method и себе инсеминација? Секое влегување на спермата во вагината без разлика на каков начин е потенцијална шанса за бременост, не само со пенис.
Уште посрамота е возрасна личност, да имаш секс, да ги знаеш сите пози и фетиши а да не знаеш како се забременува. Во основно образование, во книга по биологија се учи како настанува бременост. Ајде два - тројца ќе прашаат нешто ултра глупаво, ама секое второ прашање е "ми сврши на стомак, ми сврши на гаќи, дали сум трудна?" Неедуцираност до максимум.
спермата во допир со воздух надворешен не опстанува и умираат сперматозоидите А лезбо забременуваат со инвитро не тропај глупости ке ти се смејат
За такви работи секој треба да се информира. Во време на интернет срамота е да не знаеш како се забременува. И после им се смеат. Многу нормално.
Да нема такви тролови ќе нема на што човековата глупавост да се види дека нема граници. Пардон мај френч.
Добро праша и се кажа.Милам нема потреба повеќе да расправаме што е глупаво што не.крајни краишта ниту навреди некој и нешто лошо му направи на некој за да биде олку на тапет за навреди.Заобиколете и не се замарајте ако ви е глупаво некое прашање.И никој овде лично не познава ниту знае кој каков така да немаме право да судиме само преку една објава
Да, ама ти пиша дека надвор свршил, не внатре, за да настане забременување треба внатре да сврши, и од пресемена течност може ама ретко тоа, и пиша дека те допирал, како ти ја внел спермата внатре? И да ти ја внел еве со рака дека те допирал, спермата не опстанува надвор и сперматозоидите умираат. А и со инсеминација се вбризгува спермата во матката, лезбејките затруднуваат со ин-витро со дониран материјал.
Спермата надвор од телото останува жива околу 30 минути а ако ја внел внатре со прст има шанса да останала бремена секако дека е помала од нормално свршување но сепак има. Како збориш дека одма изумира плус мажите кога донираат сперма ја носат во пластичен сад до 1 саат максимум од ејакулација. Не ја напаѓајте одма членката кога и вие не сте доктори. Девојчето само праша сигурно била загрижена.
Зошто сте толку гневни и сте овде со навреди и осудувања? Зарем навистина мислете дека бремена се останува само од однос со пенис и дека не постои друг начин спермата да велезе внатре? Еве пример Малесиа виде дека гугл не и ги поддржува мислењата и почна со ароганција. Зошто? Спермата не умира ВЕДНАШ со допир со воздух. Сперматозоидите умираат полека до 30мин. Што значи само капцитетот се намалува. Пример тие што оставаат примерок од сперма во кутија пак се допира со воздух и не ја замрзнуваат веднаш, што значи сепак одредено време живее Исто така начини за оплодување - себе инсеминација дома, се продава сет сп сите алатки. Така да не е пенисот вршител на дејството. Да надвор сврши и пола сперма беше на прстите кои потоа беа во мене. Значи внатре, не се работи за обичен допир, не се работи за свршување на гаќи и други работи набројани во мислења погоре. Навистина не знам која е потребата да коментирате ако и вие не знаете. И не знам зошто одма фрустрации како едуцирај се, имаа односи не знаеш како се прави дете, на гаќи ти свршил а бараш мислење - кога убаво објаснив што се случи дека спермат заврши во мене 2-3 секудни подоцна.
Malesia не почна со ароганција зошто гугл не и ги поддржува мислењата, почна затоа што ти праша прашање во групава на кое се надоврза со 3-4 постови каде очигледно повеќе знаеш и со прочитала. Па зошто тогаш прашуваш воопшто? Алатката за себе инсеминација ја гледаш? Гледаш тоа шприцот колкав е ? Исто како канестен маст или вагиналета кога стсваш, длабоко во вагината, значи кога ќе го истискаш шприцот , внатре длабоко да испрска за да се залепат сперматозоидите. Со рака тоа е 2% шанса, па ни толку. Друго е внатре длабоко кога ејакулира, на топло, друго е надвор па да внесе назад.
Знаеш дека спермата доаѓа преку пенисот нели? Дали ќе останеш трудна преку пенис или друга алатка, тебе секако пенисот ти игра најголема улога. Оти сперма не е нешто што го мучкаат во лабараторија, туку некој пенис некаде требало да ја прсне. И не можеш да споредуваш инсеминација и инвитро за што треба школо да го средат тој материјал со напаленка домашна џукела што појма нема шо праи. Не, не можеш да забремениш со фингеринг исто како што не се забременува со предсемена. Постојат теории, но не е возможно да се докажат, поверојатно е да му се испушти во тебе и да не сети отколку на било каков друг начин, како што всушност секаде е напоменато. Аман.
Што знам, во другана тема мене ме убедуваа дека може некоја намерно да си упика сперма со прсти или шприц и така да насамари некој да биде татко, а он ни крив ни дужен