Па ако гледаме реално и мене ми е глупаво кога се сликаат секрети тука на гаќи,кога се прашува за симптоми на бременост кивам кашлам ме чеша брадавицата и сл.Секој не размислува ни како мене ни како тебе или ние како нив.Можи и се направил филмот со тоа што го читала дека можи.Значи јас не ја бранам незе не ни ја познавам ниту пак мене интересира.Сакав само да не се чуствува некој навреден оти прашал нешто и сега сите одеднаш ј нападнаа,и дека ја спуштија демек тие се на повисоко ниво.Не е убав одност ама сепак секој зборува сам за себе со тоа што го кажува за други
Нормално. Односот е на место кога некои луѓе едноставно заслужуваат. Јас и на таа со гаќи со секрети ќе и пишам дека е проста и невоспитана како и на сите што ќе постираат нешто несоодветно. Без бон тон и граници до сељачизам и ренесана. Се нема никаков срам, нити култура. So sue me.
Ме асоциравте на еден момент кога вака со еден бивш седиме на тераса кај него, а на сестра му гаќите опнати во прв ред, ветрот ги фучи, јас ги гледам дека се со секрет, уште малку па да му речев "знае сестра ти дека може да има инфекција?" башка на приземје поглед во паркче кај што трчаа деца по цел ден, мајките на 3 метра од тераса седат, (ги гледаат гарант) прекрасен поглед.
дали е можно да сум трудна ако минатиот месец добив ,а овој ми касни? ( однос имав пред да добијам минатиот месец)
Па не. Ако си трудна од тогаш, веќе ќе имаш и гадење, лошење. А ако ти е во мисла, тест направи, најдобро ќе знаеш.
Плис хелп Дали со оваа вредност на бета треба да се гледа сакус? Др по ехо прегледот се сомнева на вонматерична бременост, па баш се загрижив Немам евиденција за последен циклус, непланирана бременост
Да. Обично на 1.000-1.500 би требало веќе да се гледа, зависи и од ехото и од докторот. А според бетава треба да си (горе-доле еден ден) 5та недела. Што вика докторот на вредноста? Најверојатно ќе направиш уште една бета, па ехо и ако не се види сакус ќе те прати да те види друг доктор. Не се плаши, само немој да седиш и да чекаш
Имам болки од десна страна кај ребрата, константна болка и болка на допир која се шири. Бев на интернист па тој меѓу другото виде и матка и јајници, па матката и десниот јајник му се видоа зголемени и чудни и ме упати да купам тест и да одам на гинеколошки преглед. Направив тест, позитивен, па бев на гин кој ми кажа во матка не се гледа сакус, додека јајникот изгледа како да пукнала циста или да има вонматерична бременост, а имаше и некоја мала количина на течност. Ме упати да направам бета, па повторно за два дена бета и ехо, за конечно да знам на што сум. На циклус не можам точно да се сетам, мислам околу 28.10, додека за однос сум сигурна 10.11.
Здраво на сите Имавме односи со дечко ми со кондом пред да почнеме тој го допре кондомот од погрешната страна и потоа го преврте дали има шанси за бременост?
Користевме кондом да но го стави од погрешната страна па го сврте правилно… не би требало да има ништо така? Или да земам апче за ден потоа…
Zdravo sakam da prasam so decko mi imavme nezastiten odnos i toj ne svrsi nikade mi rece nemozam se izmoriv i sea mislam dali svrsil vo mene pa prodolzil treba sea na 9 ti da dobiam ama imam bolki vo stomakot mi se gadi glavata me boli spiam mnogu ima sansi da sum
Симптомите се појавуваат подоцна, јас мислам дека шансите да си трудна се минимални, ваљда дечко ти знае што направил
Taka eden pat imavme i toj svrsi na stomak i mi rece jas prvio pat svrsi vo tebe i zatoa sea mislam pak da ne e napravil taka sea koga imavme bea mi plodni denovi
Па користи заштита кога не му веруваш што прави.И нормално има големи шанси ако завршил во тебе мислам свесна си.А за симптоми е рано посебно гадење.А стомакот и главата можи од се да болат и можеби си во ПМС