Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    51
    денеска немаше ништо буквално ни бледа ни никаква линија ... како е можно вчера да се појави одма линијата колку толку ептен малку се гледаше а денеска да нема воопшто..

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    76.409
    Дааа :) Честитки!

@Kate.m23 Може поконцентрирана ти била мокрачата и нивото на хцг било повисоко. Почекај уште 2 дена и направи пак.. :)

3. slatka39

slatka39 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    705
    Здраво женски, пред 3 месеци имавме со дечкоми незаштитени односи 3 дена по ред. Не бевме сигурни дали имаше свршено во мене, но од кога го извади во еден момент веќе свршуваше многу и ми делуваше како уште внатре во мене кога бил да имал свршено. Тие денови баш беа неработни па затоа и некако не земав апче за ден потоа. Мегутоа деновите кога имавме односи беа тие денови точно пред да добијам истиот месец после неколку дена ми каснеше еден ден циклусот, ми траеше пократко и ми беше крвта побледа од обично. Претходниот месец имав добиено најнормално. Најкасно добивам до 3ти, но еве денес е 8ми и ми доцни. Имам читано дека жени и додека се бремени имаат циклус. Исто така би напоменала дека од тогаш не сме имале односи затоа што сме во врска на далечина. Дали да направам тест за да си олеснам? Што мислите вие? Ви благодарам однапред. :l:

4. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.961
    Да, направи си. Со среќа

5. slatka39

slatka39 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    705
    Мислиш дека има доста шанси да искочи позитивен?

6. *ma_ja*

*ma_ja* Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, имам проблем па сакам да споделам со вас и да ми кажете мислење. Последната менструација ми доцнеше само 1 ден, наместо на 24ти ми дојде на 25ти сабајлето. Првите 2 дена ми беше доста обилно и нормално, крвта не беше светла боја. Третиот ден немав воопшто крв, а четвртиот ден имав густ, кафеав исцедок. Тоа и ме загрижи зашо обично менструацијата ми трае по 5 6 дена, друго нешто што ептен ме загрижува е тоа што не престанаа да ме болат градите од pms и сеуште ме болат. Бев на преглед, докторката посумја на бременост, но и кажав дека од менструацијата во октомври до оваа во ноември воопшто не сум имала односи, исто така спомнав дека не сум имала ризични односи ни пред тоа туку само во септември имав заштитени односи со кондом но дечкото сврши во мене и таа рече одамна е тоа нема врска. Ме прегледа на ехо и виде дека жолтото тело сеуште не е пукнато, но рече дека нема шанси за бременост бидејќи ѕидот на матката е тенок. И ми рече иако шансите за бременост се невозможни ти направи си тест утре сабајле за секој случај. Јас направив тест и беше негативен. Ништо друго не ми објасни ниту ми даде некој совет, а мене градите сеуште ме болат и не знам што да правам. Дали некоја имала некое слично искуство?

7. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Можеби имаш некој хормонален дисбаланс се случува често тоа, провери си хормони така најдобро ќе си знаеш.

На *ma_ja* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.684
    На каков секрет мислиш тоа ли што го викаат бело перење? Па добро ако се испрани гаќите како може да има секрет?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Па јас и на мои гаќи имам приметено дур бев трудна ептен имав секрет и ако немав секојдневна влошка ставено, гаќите лом и после не се переа скроз убаво и ги фрлав, ме нервираа такви.
    Иначе да, испрани, обесени, апла приметливо.

10. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    66
    Здраво! Менструацијата што ја добив по пиење норлево ми доцнеше 3 дена. Сега овој месец требаше да добиам докај 8ми, мо уште немам добиено. Не се сеќавам да имав ризичен однос. Прашањето ми е дали е можно и овој циклус да ми доцни од норлевото и по колку време циклусот се враќа во нормала?

11. Frosii1510

Frosii1510 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Zdravo trebase da mi dojde na 9ti kasne mi dva dena imav bolka taj den i ne mi dojde da pravam test ili rano e

12. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    3.152
    Mozhno e. A stabiliziranjeto na ciklusot po hormonalno apce e individualno

13. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Направи си не е рано

14. Ani998998

Ani998998 Нов член

Се зачлени на:
    14 декември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите.Во плодни денови имав однос без кондом,двапати секс кај што вториот пат во занес ниту се измивме ниту средивме продолживме брзо.Имаше свршено првиот пат надвор но сум сигурна дека со повторувањево нешто барем ми има влезено.Дали сте имале ваква ситуација?

15. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    252
    Не сум веќе памета каде да се обратам,освен што не сум моментално во Македонија па не сум во можност да отидам на доктор,ајде ако некоја се соочила со сличен проблем да ми помогне со некакво размислување,си добивав секој месец на ист датум,минатиот месец прокрварев 9 дена порано од датумот и тоа не почуствував воопшто дека треба да добијам,да се обидуваме за бебенце и бев малку разочарана дека ете прокрварев ама си реков ајде сум добила и нема веќе што да се прави нов месец нови сили,но еве 14 дена од последното крварење јас имам вртоглавици,грчеви во стомакот,болка во желудникот,уморна иако ништо не работам пак чуствувам само потреба за спиење,некој со сличен проблем,не знаев точно каде да се обратам со ова прашање па тука,извинете ако не е прашањево за овде.

16. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.961
    Консултирај се барем телефонски. Сега барем тоа е достапно. Исто така можеби ти е само психичка состојба. Стрес, мисли... Консултација обавезно а и види појди некаде на обична контрола таму.

На emal21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Си направи ли тест за бременост? Направи си и ќе знаеш, или ти е рано за добивање?

18. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    252
    Според моето ако навистина било менструација тоа пред 14 дена рано е,евентуално ако не била менструација туку нешто сосема друго :wasntme:

19. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    730
    Мене ми се случи во март да имам крварење два пати во истиот месец.Се испаничив истиот ден бев на гинеколог ми потврди менструација и демек се случувало некогаш од стрес.Од тогаш добивам редовно.Зависи колку било крварњето колку дена,дали беше свежа крв

20. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    252
    Првиот ден едвај и да се виде,потоа другите неколку дена како стара крв но со количина бела слуз