Да почекаш до нова година.И во новата кај први втори да си направиш тест.Ако биди позитивен ќе имаш најубав почеток во новата.Ако не одиш понатаму
Zdravo devojki. Posledna menst mi bese na 12 noemvri, mi kasni 10 dena, prosla nedela imav nekoj kafeav iscedok koga trebase da dobijam, sega pak imam nekoj iscedok bel so bledo roze, dali ima sansa da sum bremena ? Bev na ginekolog ama nemase nisto , rece rano e da ne e pokasno zacnato.Sekogas mi e redovna i obilna, prvpat vaka da se desi. Fala
Negativen bese pred nekoj den pravev. Piev i eutiroks prvpat pred nedela i pol moze li toa da mi ja poremetilo ? Nezz stvarno..
Чим бил негативен, бременост не е. Провери хормоните на тироидната. Како редовна терапија ти препишаа Еутирокс? Колку ти беше Tsh и колкава доза пиеш?
Proveriv TSH pred dva dena 1.26 mi bese, a mi dadoa terapija deka mi bese 2.4 prethodno i da ja pijam dodeka zabremenam. Ke prasam moze i ne treba veke da ja pijam zs 1.26 e ok.
Зошто на 2.4 ти дале терапија, па совршено ти било. Од 0-4 најдобро е да е 2, 2ипол како што знам. Јас 2 пати бремена што останав, со околу 3 останав бремена (со терапија), одма ми рипна на 6 и двата пати и само ми појачаа дозата. Може да си отишла во Хипер вака со терапијата.. па и можно е од тоа да ти доцни, дисбаланс на цел организам се прави.
Mozno e, nikogas vaka ne mi se desilo a osven eutiroks nisto dr ne piev , vitamini standard si pijam. Prekinav da go pijam sega se nadevam ke se stabilizira.
Еден ден пред циклус имав незаштитен однос (намерно). Ден потоа “добив” (некоја капка на крв во светло црвена боја). Има ли шанси сепак некој сперматозоид да се зачнал?
Како мислиш незаштитен намерно? Внатре во тебе сврши? Ако е внатре, секогаш постои шанса за бременост. Имам другарки што така останале бремени, на крај од циклус или пред циклус. А ако си имала некоја капка светло црвено, тоа менструација не било.
Ааааа па тоа сега било, јас мислев поминало време и немаш добиено. Најверојатно ти пробива, ќе си добиеш денес, утре, задутре. И ако не сакате сега бебе, не експериментирајте вака