Па бидејќи се обидував да имам дете скоро 9 години, безуспешно, не обрнав некое особено внимание што ми доцнеше циклусот, зашто имав кренато одамна раце и немав никаква надеж. Дури после 10 дена доцнење на циклус, неволно купив тест да проверам и знам дека се нервирав зошто трошам пари на тест кога нема да е +. Кога испадна позитивен мислам дека бев во шок. Утредента правев бХЦГ тест, и тој и гинекологот ми потврдија дека сум бремена. Од шок и неверување не ни обрнав внимание на симптомите. Освен доцнење на циклус и нормално нервоза, ама тоа па си е пропратен дел од животот јас лично не осетив ништо на почетокот.
Po dva dena kasnenje pozitiven test preku urina, koga treba da se odi na ginekolog? Dali treba bhcg da se proveri dali se duplira ili nema potreba
Немаш потреба за бета хџг. На ехо 2 недели од тестот, најрано 10 дена. Порано од тоа може да се види точка, сакусче, но срцева нема да има сеуште.
Да ли ви се десило 10дена пред циклус да имате бледо браон кога се бришете? Редовно у ден ми доаѓа ај ден два понапред сега баш се зачудив и изнервирав.Да ли ќе добијам или е од бременост?треба на 16.01 да добијам циклус ♀️
Даааап. И трудна бев. Тоа што го пиша Бела над мене, тоа ми се деси. А се убив од плачење дека ќе добијам. Траеше неколку дена така жолто кафеаво некако, глупа боја.
Благодарам, по календар пред тоа ми беше овулација, затоа и ми дојде чудно што е. Никад не може со сигурност да знаеш, божја работа што треба ќе биде. Поздрав до сите и убави работи да ви се случуваат
Да да зависи и колку е долг циклусот. А некогаш и мн порано настанува овулација од што мислиме. Непредвидливи се тие работи освен ако не се следи на ехо или слично. Ти посакувам да се израдуваш месецов. Па ќе пишеш update здравје.
Здраво на сите ,нова сум овде Да прашам за тестовите за бременост ,јас правев 5дена пред менструација safe clear пошто покажува и порано ако има бременост , и гледам на тестот линиите вертикални треба да бидат нели а мене ми се покажа хоризонтална многу бледа линија , би сакала да знам кои се вашите искуства ,Благодарам
Имаше сега една членка со хоризонтална линија, тестот и беше негативен и си доби. Се јавува некогаш; хемискиот состав на урината некогаш е различен и реагира со бојата на тестот, но хоризонталната линија обично исчезнува кога ќе се исуши тестот. Ако не си сигурна, пак направи си тест за сигурно.
Еве да се самоцитирам. Ја снема линијата, после некое време се појавија 2 цртки како за позитивен ама добив Напрај друг тест, или почекај да не добиеш
Zdravo jas prv pat pisuvam a redovno ve sledam...pred 8 meseci na 7-ma nedela imav spontan Sega probuvame ama ne uspesno Posledna menstruacia na 23.12 deneska pri brisenje imase malce krv oteceni gradi i bolki vise nekolku dena ne znam sto da mislam vise tolku se razocarav sto vidov malce krv i vise nemam za test rano mi ee
Здраво, се обидуваме за бременост 1ипол година, ссо кломифен 3 месец сум и пцо синдром, требаше да добијам на 13.1 но сеуште немам добиено, направив тест од обичните сеа но е негативен, дали на некој му се има случено ова а да испадне бремена или да знае од што е доцнењето
Здраво, дали би се покажало две цртки на тестот за бременост два дена пред датум за недобивање или мора да доцни па да покаже?
Дали може некоја членка да ми пише порака што се разбира малку повеќе во темава со поголемо искуство од мене?
Мене ми рекоа 5 дена да касни и тогаш, ама јас правев на трети, четврти и петти ден и на сите беа пребледи, на петтиот беше најсилна цртата и уште стои го чувам