Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mama*rose

mama*rose Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    1.002
    Мене ми покажа на 3 дена пред добивање но имав кафеав исцедок 7 дена пред тестот,и имав некое чудо чувство дека сум бремена .

На Melanija Meli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mm.1

Mm.1 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    I mene isto 7 dena pred dobivanie mi pocna kafeav iscedok

На mama*rose му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jjjj66

jjjj66 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Здраво дали може некој да ми пише во инбокс имам еден проблем? Фалаа

4. star88

star88 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Не знам дали прашањето е соодветно за во оваа тема, но сакам да прашам дали забременувањето е лесно доколку ви се констатирани полицистични јајници, значи мислам на многу нередовен циклус кој понекогаш може целосно да изостани, односно најкраток циклус од 23 а најдолг од 50-53 дена.

5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    1.236
    Јас сум со полицистички првиот пат се фати од 3ти пат, вториот од прв пат за жал овие два завршија со спонтан. Сега сум скоро 15 недела и третиов пат ср фати од прва. Само мене матичната ми рече бидејќи ми е циклусот некогаш на 30,32,29,40 дена од завршување на циклус после 5 дена секој втори или трети ден однос до нареден циклус за да фатиме овулација ако нејкам да идам да следам фоликули така и направив како што ми кажа и немав проблем.

На star88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    21.790
    7 месеци пробувавме. После тоа требаше да почнеме со подетални испитувања, ама се фати :)
    Циклусите ми беа на околу 40-50 дена. Најкратко 35-6.

На AlchinovaR1979 и star88 им се допаѓа ова.
  7. kejtmoss

kejtmoss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2018
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    344
    пред 3 дена требаше да добијам редовен циклус, имав и симптоми но беше многу невообичаен затоа што беше само оскудна мендтруација, која траеше 2 дена. Денес правев тест за бременост на шурчек и ми покажа позитивен, но читав низ форумот дека тие тестови често се неточни дали има потреба да правам нов тест?

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  8. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    1.251
    Cestitki, so lesno, nema gresen pozitiven test

На intj_girl и kejtmoss им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Тој лажно негативни знае да даде, лажно позитивен не. Бремена си, честитки и со лесно!

На AlchinovaR1979, intj_girl и kejtmoss им се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.607
    Допаѓања:
    7.882
    Тоа нема правило. Знам многу со поличистични јајници од прва што останале бремени. Но јас не бев таа среќа. Ние две и пол години се боревме за бебче.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 1Dani1

1Dani1 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    12
    Здраво, дали може да се остане бремена недела дена пред циклус или не е можна бременост доколку не сме во овулација?

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Секако дека може. Никогаш точно не знаеме кога е овулацијата, а шанси има во секое време.

13. SeaSunshine

SeaSunshine Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали може да се остане трудна после овулација? Или пред мензис воопшто? И дали познавате некој што надвор од плодни денови останала трудна?

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.600
    Не можеш да останеш бремена надвор од плодни денови, ама не можеш и да знаеш со сигурност кога ти се плодни. На некој му се одма после завршена менструација, на некој на среде циклус, на некој баш пред добивање, има и жени што 2 пати овулираат во еден циклус. Затоа нема правило во кои денови можеш да останеш бремена во тек на еден циклус, теоретски секогаш има шанса.

15. SeaSunshine

SeaSunshine Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Прашањето е за сестра ми. Имала секс, меѓутоа апчето го испила баш на денот на овулација. А прочитала дека не делува доколку е испиено штом веќе е почната овулацијата. Дали мислите дека е ова точно? Негде пишува дека помагаат и за да не се залепи ембионот на матката, не е само за да помести овулација. Ама еве не сме сигурни…

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    А зошто пиела апче? Дошло до свршување внатре? Инаку апчето се пие 72ч макс од односот. Најпожелно е во првите часови да се испие. Нема врска овулацијата. Консултација со доктор, читајте упатство, не пијте апчиња Норлево туку така... пореметување на циклус прават и не смее да се пијат често.

17. SeaSunshine

SeaSunshine Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Апчето се вика EllaOne, купено во аптека во Германија, и имало ефект и 5 дена по односот. Она го испила на 4тиот ден, кој воедно бил и овулација.

18. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    191
    Devojki zdravo neznam dali e za tuka prasanjevo ama.ajde mene mi docni potocno ne mi docni ama.smetam deka mi docni zatoa sto jas sekogas imam obilen ciklus I redoven ama.ovoj pat mi se pojavuva samo kafeavo a nekogas I izmesano so krv eden den kako da probi I toa traese kratko jas mislev ete dobiv I.koga gledam nema nisto I eve veke 4 dena samo kafeavo ili nema.nisto nikako da.probie a imam simptomi za ciklus bolni gradi, akni, appetit, dali od sto premnogu mislam.taka mi prekina ciklusot I ne e mozno taka tolku malku da mi trae znaci imam 23 god nikogas ne sum imala takov ciklus posledniot duri I dva pati mi protekuvase na dva casa vloska menuvav zosto sega taka samo.kafeavo? Ili pak moze pak.ovoluiram zosto zabelezuvam I rastegliva prozirna sluz kako belka od jajce neznam nekogas ja imam I pred dobivanje taa sluz a nekogas e gusto belo pa posle pocne taka I kafeavo I dobiam a sega celo vreme ili kafeavo ili taa sluz nikako da dobiam.. a za odnos imav vaka samo ednas mi vleze do deka bev vo plodni denovi kako da kazam dva pati mi.vleze ama nemavme odnos bas kako.odnos dopiranje samo... I nezmam mesto za bremenost mislam nemam mozno e da e nekoe poremetuvanje ovoj mesec? Ako imal nekoj nesto slicno da spodeli posto mn mi e strav ne od bremenost onaka da ne ne nest9 opasno inaku pred dva meseci bev na.pregled na.eho bese se okej, kandida samo sto imav ja izlekuvav I koga imav so.meseci imav redoven ciklus, samo na pap mi pokaza nesto kako vospalenoe moznost za hpv ama.pravev I tipizacija taka da nemam virus od kanidata taka mi pokazalo, zatoa I se plasev da imam odnosi ovie meseci taka sto pokaza na papot I imav golem.stres pa posle se dokaza deka nemam.ama.3 4 meseci odnosi nemav so decko mi od strav, i toj se ispituvase da napomenam ednistven partner mi e zatoa nemase nisto I toj virusi ili bakterii, znaci I toa mi e napraveno milrobiloski, pap, samo.kandida imav ama.neli izlecena mi e da ne ne ne mi e poremeteno od stres ili deka nemam odnosi veke 4 meseci... ete prethodniot pat samo imav.pak ama.samo so.dopiranje ama.i vleze malku taka , I sega prv pat vakvo poremetuvanje na ciklus znam.moze e od stresot ama I toa bese pred dva meseci ne bese ovoj mesec neznam.sto.da mislam... da odam.li pak.na.ginekolog ili normlano e vaka da se desava?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Стрес ти е дефинитивно. И по текстов што го изнапиша се гледа колку си под стрес. Цисти до сега си имала? Вака мене ми се случувало кога сум имала цисти.. па тие ќе се мачеле да пукнат, 3,4 дена кафено од што пукнале.. па пауза, па ќе сум добиела. Најубаво да си зборуваш со гинеколог, да си испиташ хормони, тироидна жлезда, што и да е да си средиш на време.

20. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    191
    Blagodaram.. nikogas ne sum imala cisti barem poslednite pati koga bev neli bev pred dva meseci I togas nemav.. a tvoite kakvi bea vodeni lo bea cistite.. a zosto hormoni da ispitam ako pred toa e bilo se vo red samo sega e vaka do sega sekogas e bilo vo red so ciklusot I redoven I obilen zar e mozno za eden mesec da ss izremeti?