Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.947
    Допаѓања:
    18.586
    Хормони може да се изместат брзо. А највеќе влијае стрес,паника , што ти моментално имаш многу и треба да се смириш пред се.
    На доктор дали беше и кое е неговото мислење? Те гледам низ групи прашуваш и си паника левел 100 ка.
    Пред се имаш 23 години и нормално е и цел еден месец да ти прерипа циклусот, да имаш касна овулација, и не секогаш е ист месечниот циклус.
    Пред се иди на лекар и смири се, бидејќи тоа ти е доплнителен стрес.

На lmscared, Anyshka и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  2. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Ako mislis na ginekolog, ne sum bila sega bev pred dva meseci I togas bese se vo red ... sakav da otidam nemase termin pa ke vidam cet, petok ako ima ke otidam..

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Ама хормони си проверила воопшто некогаш? Убаво е да си провериш. Водени ми беа цистите, тие сами пукаат и кога пукаат баш така е кафенко. Скоро ли почна со односи? И тоа може да ти го пореметува циклусот, но со тек на време ќе се регулира ако е се друго во ред :)

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.001
    Допаѓања:
    35.233
    Хормоните може да варираат и за 1 недела, а не па за месец.
    Најдобро пак да си испиташ.

5. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Velis? A moze da se vratat pak vo normala bez lekarstva bidejki ne sakam takvi raboti da piam sakam da si e prirodno...

6. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    882
    Што се стресираш толку еве и ја сум 23 години па некогаш имам обилна некогаш оскудна со помалку крв а некогаш и ми прескочила некој месец. Штом немаш болки не се секирај и нема потреба да испитуваш хормони. Ако и наредните месеци имаш проблем тогаш испитувајќи нема потреба да фрлаш пари само за еднаш што имаш оскудна менструација.

На Milickaa555 и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.947
    Допаѓања:
    18.586
    Moj sovet ti e da si pies terapija ako treba i da ne se lazeme deka taka so ishrana ke se vratat.
    Koleska taka se lazese so godini deka so hrana ke se sredi, krvarese 365 dena vo godinata , 3 godini po red , na kraj da zavrsi i so hormonsk spirala i so lekovi.
    Ke se sredat hormonite i ke prekines so lekovite.
    Samo slusaj i veruvaj na ginekologot. Imas si doktor na kogo ke mu veruvas maksimalno.

На AlchinovaR1979, Milickaa555 и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.001
    Допаѓања:
    35.233
    Па не знам дали може со здрава храна, да се избегнува бел леб, благо, газирано, брза храна.
    Едит:тоа што ти го пишала членката погоре да си примениш.
    Еднаш пишав дека не е се во исхраната, па добив негативни коментари, затоа и не сакав да пишам, па ете членката ти пишала.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Vo red e samo mislam deka moze da e poradi stres ova ili ete ye slucilo a ako ye povtoruva togas da ispitam zosto jas sega kako da imam ovulacija takov mi e sekretot ko belka od jajce rastegliv proziren, moze nesto se e pomestilo moze pa pak ke mi dojde pa ke vidam a I ke idam na doktor denovive.. samo nezma dali sega ili da pocekam do sledna nedela oti ako broime 5 dena mi docni...

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.947
    Допаѓања:
    18.586
    Moze ednostavno imas pokasna ovulacija. Mene na 30 godini mi kasnese 1 mesec. Trudna ne bev. Panika 300 bev.
    Ama ginekologot mi objasni deka ne e nisto strasno da se slucu ednas taka, da ne e sekoj mesec.
    I pricekaj i mozok pusti neka leta.
    Ne e 2+2 vo medicina sekogas 4, taka sto batali broenje i uzivaj si.

На Anyshka и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    И јас така како тебе добивав првите години кога почнав со односи, циклус на 32-45 дена добивав, некогаш и по 2м немав. Како го родив првото, пак исто бев, па и бетер... пак и цисти. На крај испадна дека тироидната не ми е добра, хормонот TSH покачен. Отидов кај доктор за тоа, се комплетно испитав и испадна дека си имам хипотиреоза и хашимото. На терапија ме ставија и од тогаш точна менструација, макс до 32ри ден добивам. Уствари самата тироидна стрес на организам ми правеше, а со тоа и циклусот ми се пореметуваше. Затоа ти викам, се комплетно хормони да си провериш. Не е страшно на 3ти ден добиено, венски крв ти зимаат на ГАК, го ставаат хормонот и за TSH (за тироидна) и на тие испитувања. Упат од матичен гинеколог зимаш, чекаш да добиеш менструација и на 3ти ден одиш на Гак.

Ова направи го ако и понатаму ти се случува вака да ти касни. А сега може касни од самите односи кои ги имаш/немаш. Така си реагира телото на промените со имање и немање односи.

12. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Velis moze I od odnosi taka da reagira sum imala pa sega nemam... inaku prethodniot mesec mi bese dosta obilno I mi protekuvase na dva casa vloska menuvav globala sekogas mi e obilno I zatoa sega cudno mi e... moze ke se resi ako se povtoruva ke pobaram da ispitam se nadevam ako ima poremetuvanje ke se resi... bidejki I sakam I bremena da ostanam pa se plasam da ne ne mi vlijae ova...

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Па ако се обидувате и за бебе, најдобро ќе е и да си провериш хормони...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Ne ne se obiduvame, ne sum imala ni odnosi edno 4 meseci veke, samo planirame da pocneme, onaka koga sum bika na gin na eho mi kazuva deka imam ovulacina ednas bev posle ovulacija I mi kaza deka se gleda deka prsnal folikul, pa sega neznam a za obiduvanje ne se obidivame ama planirame I mene mi se strav da ne mi smeta sega ova sto mi se desava...

15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.224
    Според муабетот што го правиш, според мене ти е стрес и промена. А и општо гледано, ти 4 месеци си немала односи и си била под стрес ради инфекцијата. Телото покасно го преработува стресот. Мислам дека овој факт е доста позната сите нас, дека после стресен период телото е во афтершок.

Причина ако ти најдат друга за дисрегулирање на циклусот, тогаш ќе му ја мислиш да ја средиш.

Засега олабави и уживај си :f:

16. MommyofBoy

MommyofBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Здраво
    Сакам да прашам дали постои можност да се има покасна овулација ? Зошто 3 дена ми доцни, тестот за бременост е негативен.
    Немам никакви гинеколошки проблеми.

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.001
    Допаѓања:
    35.233
    Можно е покасна овулација да си имала.

18. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Mozno e bidejki porano nikogas I ne sum imala problem so ciklusot sekogas e doagal na vreme i za obilnost e bil obilen normalno a prethodniot mese bese dosta obilen a sega pak dosta oskuden moze I pak ke mi dojdi zatoa sto neveruvam vaka da mi pomine ama moze I vaka ke ostane ovoj mesec pa sledniot ke vidime moze ke se vrati pak vo red se nadevam...mene prviot den I mi krena neli kako ciklus ama posle gledam prestanalo I pocnav da go mislam mnogu zosto nema zosto nema I navistina prestana pa utreto pak kafeavo pa pak malku prokrvarev I posle samo kafeavo nekako kako da go prekinav od sto go mislev haha

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    И да си имала покасна овулација, мислам бар бледа цртка ќе имаше на 3 дена доцнење...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MommyofBoy

MommyofBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6

Не знам чудно ми е. Зошто немам ниту 1 симптом дека ќе добијам болка,грчеви во стомакот. Вчера ми сметаше мирис на ѓеврек и ми се згади од него. И градите ги осеќам како потечени ме болат како кога надоаѓа млеко.