Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Почекај уште некои 3,4 дена и пак тест ако не добиеш... ако е и тој негативен, од друго ти доцни..

2. MommyofBoy

MommyofBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Ќе направам така. Во секој случај на гинеколог ќе отидам без разлика дали ќе добијам или не.
    Фала ти

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    21.786
    Моето искуство ко останав трудна -- овулација сум имала некој ден пред датата за добивање, и на 7ми и 10ти ден ми покажа негативен тест оти било прерано. А точно знам и кој ден го направивме детето оти маж ми беше по терени тогаш и бевме лимитирани :D Се откажав од помислата дека сум трудна тој месец, и заборавив дека треба да добијам евентуално, се разочарав премногу и поминав цела недела со пиење искрено. Па на 18тиот ден од мојата дата за добивање се освестив дека не е лошо да направам пак тест. Е тој беше со жар црвени линии веќе. :D

Се надоврзав ама нека стои за членките да знаат дека се е можно :party:

На Rozevata, 5678m, blablaabla и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Devojki da vi kazam jas bev I mi rekoa deka e okej taka se slucilo da bide pokratok ovoj ciklus.. na ehoto bilo se vo red.. mene mi pocna kako ploden sekret ama rece rano bilo za ovulqcija okolu 7 mi da ja ocekuvam.. I taka mi rece da vidam sleden kako ke e ... moze od stres vaka sega mi se poremetilo...

5. Ste Fani Ja

Ste Fani Ja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    93
    Откако прочитав 100 статии на интернет за hidden pregnancy/cryptic pregnancy (скриена бременост) цело време ме тепаат мисли дека сум бремена и немам симптоми. Имав еден ризичен однос во септември т.е. имавме заштитен однос, но сврши во мене. После неколку време дознав дека постои скриена бременост и почнав да паничам. Инаку имам цело време редовна менструација, не толку обилна ама сепак редовна на 28ми 29ти ден секогаш доаѓа. Имам направено 3 теста негативни и бев 2 пати на гинеколог, но ништо немаше. Во скрената бременост бебето се крие и прочитав дека дури ни на ехо не се појавува. Дали некоја е опседнета со вакви мисли, не знам како да си помогнам.

6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    728
    Па од септември до сега има 5месеци.Реално и да немаш симптоми ќе го сетиш бебето.Второ преку крв и урина мора да покаже па и на ехо по 5 месеци.Мислам да не читаш на интернет и сигурно не си бремена

7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.947
    Допаѓања:
    18.586
    Не читај на интернет. 5 ти месец е живо дете кое би го осетила. И како не би се појавило на ехо? Дали добиваш секој месец?
    И бременост без да сврши во тебе незаштитено е невозможна.

На SummerGirl, Ive13 и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. Ste Fani Ja

Ste Fani Ja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    93
    Да секој месец имам редовна менструација, но има доста случаи каде што добиваат додека се во бременост.
    Инаку преку крв и урина е тој тест за бета ХЦГ што се прави?

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    728
    има да можеби една на милион што имала крварње како менструација а не е менструација.Да тој е тестот и нема теоретски шанси да не покажи дека има бременост.Значи не читај на интернет просто е невозможно е да имаш и скриена бременост и меѓу тоа редовна менструација и да си бремена

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.947
    Допаѓања:
    18.586
    Преку крв.

11. Sabinasabi

Sabinasabi Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Веќе подолго време ве читам ама не сум била во ситуација да поставам прашање еве сега дојде и тој момент би сакала да споделам со вас мислење. Два месеца со дечкото имам незаштитен однос нешто ми беше сомнително па решив да направам тест не ми касни имам уште некој ден и еве каков резултат добив на тестот. Па ако може ваше мислење како изгледа? Ако треба и пак ќе направам

Прикачени фајлови:

12. NadichkaSrekicka

NadichkaSrekicka Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki!! Majkicki i idni majkicki!! Nova sum na forumot pa imam nekolku prashanja dokolku nekoj se ima najdeno vo ista situacija bi mi bilo milo da mi odgovore. Pred dva meseca pravena sum operacija, pregrada na matka operacijata pomina uspeshno i sosema brzo zakrepnav. Doktorot mi kazha deka od prilika treba da pominat 2/3 meseci pa da se planira bremenost. No sepak zavisi sekoj oragiznam e razlicen sekoe telo razlicno se spravuva. Od 02.02.2024 spored kalendarot mi pishe deka mi se plodni denovi. Pa sinokja so partnerot imavme nezastiten odnost dali bi mozelo da dojde do bremenost? Isto taka imav mal del od spermata vrz mojata vagina no nemav vnatre vo nea. Bi mi bilo milo ako dobijam nekoj odgovor. Dali bi mozelo da dojde do bremenost?

13. NadichkaSrekicka

NadichkaSrekicka Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    koga velam vrz vaginata mislam vrz usnite na vaginata no ne i vnatre vo nea:inlove:

14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    17.228
    Не сфаќам ако докторот рекол три месеци тогаш треба да чекате три месеци,и никакви егзибиции туку строго со кондом и свршување надвор.Второ се спремаш за бебе нели знаеш како доаѓа до бременост,со свршување надвор од тебе тоа не е возможно.

На Sofi.ja и Anyshka им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.703
    Ако не сврши внатре не гледам како би останала бремена.

На laura biel и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Најдобро да почекаш до датумот за добивање. Овој тест е доста исушен, така да и ова нешто што малку се гледа може е само евапорациска линија (од самиот тест при сушење може да се појави). Или подобро земи тест кој е посензитивен. Селф клиар или Би сејф (две ленти што има внатре).

На SummerGirl и Sabinasabi им се допаѓа ова.
  17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    728
    Мене ми се гледа уште една бледа линија.Ама ако стоел тестот подолго може да е евапорациска.Повтори го пак,чекај да ти доцни барем еден ден

На Sabinasabi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. M&M'S

M&M'S Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Утре ќе одам на гинеколог, ама сакам и тука да споделам односно ми треба и ваше мислење....
    Тестов го направив на 2ри и тогаш одма го сликав, исто така и пред 2ри неколку дена направив уште 2 теста кои излегоа со бледа ама ептен бледа линија, ми доцни веќе 20 дена.

Прикачени фајлови:

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    788
    Јас не гледам втора линија :| sorry

На M&M'S и Anyshka им се допаѓа ова.
  20. Liljana K.

Liljana K. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    659
    Втора линија гледам да,ама крива,оди на гинеколог најдобро.

На M&M'S му/ѝ се допаѓа ова.