Зошто да ти е незгодно да купиш тест? Не разбирам, кога сте сексуално активни треба да се мисли на се.
A da ve prasam nesto me interesira ne e vo vrska so temava, dali ginekolozite koga I'm dojde vreme za penzija mora da se penzioniraat ili moze da prodolzat, posto mojata e godina ili dve do penzija a se naviknav so nea I nema drugi dobri vo gradov od kocani sum jas I bas se mislam so ke praam ako se penzinonira... ne e bitno ovaa godina za godina mozebi ili dve nez kolku tocno e godini
Истото го помислив, ама знаеш тука не смееш да пишеш, има некои веднаш напаѓаат демек како си имале членките проблеми, итн... Сите што сме на овие осетливи теми имаме проблеми, па не се зафркаваме. Јас едвај ја разбирам, нешто нејасно пишува некористејќи ни интерпункциски знаци, очобол. Првиот пост толкав реферат без интерпункциски знаци, и оди разбери.
Ne se zafrkavam zasto da se zafrkavam, izvinite ako taka ste me razbrale jas navistina prasuvam za prvoto sto prasav navistina si imam problem, demek drugi ne prasuvale dali se bremeni I Im kasnelo zasto da pisuvam I prasuvam ako ne mi kasni, a za vtoroto prasav oti stvarno veke go mislam toa oti nema deka otidam posle I me faka strav ke treba vo drug grad da trazam, neznam kako idat rabotite so doktorite koga odat vo penzija zatoa prasav izvinite uste ednas ako mislite deka se zafrkavam ne mi e toa numerate voopsto
Ima uste dve I drugata e postara I od mojata a drugata mlada e ama.nisto ne razbura se zalat od nea I nikoj nema kaj nea ni instrumenti ne miela zatoa se plasam, moze ke prodolzi otu drugata e postara a uste rabote moze I da otidat pak rabotat neznam kako e daj Boze da prodolzi mojata e najdobra I site se kaj nea polna e so pacienti
За првото прашање- ние не можеме да знаеме дали си трудна. Или ке се пресрамиш и ке си купиш тест или незнам што да ти кажам. За тоа што изнапиша, незнам таму ,исцедок,боја ова она , нема врска. За сите тие симптоми ти е многу рано па макар ј да си трудна . Јас немав апсолутно никакви симптоми на почеток. Така да купи тест и дознај ,зашто ние не знаеме дали си трудна. Уствари, од однос без свршување ,не си трудна ,ама ај сепак напрај тест . Тука со години членки се обидуваат за бебе вие мислите од однос без свршување ке останеш трудна. Океј
Da kaj nea sum, uste kolku ima do penzija moze uste godina, neznam dali moze da prodolzuvaat doktorite deka zabolekarot mi e vo penzija ama raboti uste, ako otide vo penzija posle neznam kade navistina nema vo kocani kade uste taa mladata ostanuva deka I drugata biljana e pred penzija, a taa voopsto ne e dobra sto imam slusano mislenje I ne sakam kaj nea da odam...a suzana navistina si ja znae rabotata I site skoro se kaj nea vo kocani nekogas I termin nemozes da zakazes I onaka se gleda deka razbira se nadevam nema site da gi ostavi I da zamine vo penzija a I sum naviknata so nea
Во скоро не верувам дека ке оди а и да оди сигурно ке работи друга наместо неа во ординацијата нема да ја затвори
Здраво женски. Сакам мислење од вас.. Пред 12 дена ми заврши менструација и од тогаш секој ден имам незаштитен однос со мажот(се обидуваме за дете прв пат од овој месец) а до пред да добијам пиев контрацептиви заради ПЦОС. Но решивме да ги прекинам и да се обидеме. Оваа недела ептен ме болат градиве, многу сум уморна и 1 или 2 пати малце вртоглавица. Е сега не ми е верно одма од прв пат да забременам, плус сум пиела контрацептиви 6 месеци… Знам е многу рано за тест но не се издржува Ве молам мислење. Ви благодарам.
Продолжете да се обидувате, сигурно се уште си во плодни денови. Тестови ќе правиш за 10-14 дена од сега, може бебето тек треба да се зачне. Имај верба, најлесно се забременува после контрацептиви, од искуство
@Milickaa555 Не знам која возраст си, но веројатно чим имаш односи и не си толку мала, пишување на секој втор коментар каков исцедок си имала и очекување од членките да ти кажат дали си бремена или не стварно милам нема смисла, при секој незаштитен однос има веројатност од бременост, но секако ако не сврши во тебе-веројатноста е многу мала. Во аптека ќе си влезеш и културно ќе си побараш тест за бременост, немораш во таа што ти е најблиску, отиди на другиот крај од градот кај што не те познаваат толку, иако нема ништо ни страмно ни страшно во тоа..Нормална ствар За другото дека си толку испаничена што докторката ќе оди во пензија, ќе додадам дека никој не е вечен, секој има замена, да таа можеби е искусна работела толку години, но тоа е и тие луѓе мора да одат во пензија.. Не верувам дека таа младата не ги миела инструментите тоа не е возможно, ние што сме во странство што да кажеме? Буквално сите нови доктори, немаш појма ни кој е ни каков е.. Треба да се научите полесно да прифаќате промени-тоа е дел од животот.. По самото пишување се гледа колку си под стрес, можеби и заради тоа ти доцни, сепак посакувам да биде како што ти сакаш..