Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    Mozno e I toa jas sum po priroda panicar I si sozdavam stres uste poveke koga nesto ne e kako sto treba, prasav dali sum bremena deka ne mi kasnelo vo poslednite dve godini tocno do denot mi doagase, a ete sega mi kasni pred nekoj den kafeavo, ama ne saka da krene posle pak nisto nema a mislev ke mi dojde, dali sto mislam ne mi doaga neznam navistina, ke otidam na doktor za nekoj den jas I ke otidev ama vidov kafeavo I rekov ke mi dojde toa bese vcera koga mi se pojavi ete denes nisto, neznam sto se slucuva, pred eden mesec bev I bese dobro, site simptomi gi imam ama ne krenuva vcera imase I kako bleda krv ama snema nisto nemase posle a bas mislev ete mi dojde I bas me cudi zasto taka ne dojde denes, moze za nekoj den stom se pojavilo da dojde...

Ke otidam I vo drug grad nemora da e vo mojot ako otide sto da pravam toa e mora ko sto velis I tie luge da odat vo penzija.. inaku za godini da ne sum mala imam 23 God ama skoro pocnav so odnosi mislam ne bas skoro ama ima godina ipol moze dve.. I od togas mi stana mnogu token ciklusot a sega ete kasni

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    Moze stip, dalecko ke mi e koj se dobri tamu ili ne gi poznavas? Organdziski ama toj neznam dali pregleduva bas toj moze si ima drugi zavisi kaj koj ke se padnes..

3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    17.646
    Чим си паничар и не планираш бременост се знае,со кондом и свршување надвор од тебе.Така нема да се мислиш што е и како е.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Здраво девојки, ситуацијата ми е следна:
    Во периодот на плодни денови бевме активни но точно на денот на овулација по апкикацијата добив уринарна инфекција те ешерихија коли. Следеше период на антибиотук и многу лекарства и сега по апликација треба да добијам утре но јас немам никакви симптоми. Единствено од пмс симптомите кои ги имам редовно само добив акни на лицето и толку, нит гради ме болат, нит јајници, нит гради апсолутно ништо што не е вообичаено за пред добивање бидејќи секогаш ги имам истите. Исти да напоменам сум немала и никаков исцедок црвен розев кафеав значи баш ништо само некои пецкања во јајниците кои повремено се јавуваа пред недела дена ама во прашање беа секунди. Сакав да ве прашам за мислење доколку сте биле во иста или слична ситуација и дали да правам тест или да почекам уште некој ден. Последен мен. циклус добив на 04.02 и цуклусот ми е на 29-30 дена секогаш точен.
    Извинете на по долгиот пост :)

5. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    152
    Можеш да размислиш за др.Јадранка во Виница, сум слушнала дека е добра, а кај Органџиски сум била лично и ти самата избираш дали ќе закажеш кај др. Верица, др. Стојан или др. Ванчо. Твој е изборот.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    Mn mali sansi za bremenost, od sto dr mozi taka kafeno da se ima a da ne doaga, sega pak ni kafeavo nemam? Site simptomi na dobivanje gi imam, gradite ke mi prsnat a vaka mi pravi, tamn mislev deka ke mi dojde vcera oti vidov kafeavo na brsisenje..

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.463
    Допаѓања:
    23.258
    Od infekcija ili seksualno prenosliva bolest.
    Napravi si brisevi.

На GirlVolley, Carpe Diem New и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.654
    Можно е да имаш бактерија. Да испиташ брисеви.

Како сакаш сфати ме... Следен пат односи со кондом. Од искуство ти кажувам.

9. Carpediemm

Carpediemm Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    103
    После колку време од не заштитен однос е препорачливо да се провери бета и да се направи тест?

10. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    Nemam infekcii nitu seksualno prenosliva bolest mislam imam pisuvano deka I decko mi se testirase na site seskualno prenoslivi bolesti I hpv I nemase jas samo na hpv I nemav, nemam drug partner osven nego nikogas I ne sum imala, prv mi e, ako nema toj kako jas ke imam? toa ne e sega ispitano ama vo skoro vreme bese, nitu jas so drug nitu toj so druga decko mi e imal druga ama pred 5 godini moze I poveke, I neli tie se seksualno prenoslivi ako nie nemame I dvajcata od sto ke fatam takva infekcija? nemam cesanje pecenje nisto takvo nemam... imav kandida pred nekolku meseci I znam kako kako vospalena bev, sega nema takvi simptomi da ne se urocam..

11. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    Ne veruvam bakterija koja e seksualno prenosliva, oti ispitano e se toa pred nekolku meseci za tie goroneja, sifilis, klamidija imase uste ako mislis na tie, hpv isto mi e ispitano nemam pravev tipizacija, ne sum imala dr partner a toj sto go imam e cist od takvi polni bolesti, togas dade 100 evra za privatno da se ispita znaci, radi mene najveke go napravi toa jas da sum mirna oti ako ima toj ke imam I jas ne sum bila jas so druga a toj nema sansi so druga oti e posveten me saka a I ne saka da me zarazi, go poznavam dobro ako ne go bese gajle nemase da se testira togas koga na papot mi pokaza moznost za hpv, I on ne e imal nesto zensko vo minatoto samo edna pred poveke od 5 godini, nie sme iskreni so tie raboti I vodime takov moabet znae kolku se plasam od hpv I od ostali bolesti, zatoa se testirase na se sto postoi ama.nemase, I sega od sto mozi infekcija da e ? Kandida isto imav koga pravev pap I pred papot ama ne a dobiv od nego od lekarstva ja dobiv, sega nemam I znam kako e koga ja imas... jas I dodeka imav kandida si imav ureden ciklus nikad ne mi kasnelo... treba li pak da ispituvam bakterii? AMA ako gi nema toj tie seksualno prenoslivite ne moze jas da imam... ne sme bile so drugi 100 posto I za mene I za nego...

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.654
    Хормони имаш испитано?

13. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    Nemam, oti se mi bese vo red so cikusot prethodnite meseci, ova na sto ukazuva spored vas?

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.654
    Хормонски дисбаланс. Пиши на гугл. Убаво е објаснето.

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Нема врска што ти бил редовен циклусот.

16. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    E sto znaci toa? Poradi toa sto hormonite ne se vo red ciklusot kasni? Mozat da se vratat pak vo red ili mora so terapija? Na Google pisuva opsto ama jas nemam takvi drugi simptomi...

17. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    202
    A kako taka naednas se poremeti bez nekoja posebna pricina, osven stresot, ke ispitam ama I za toa treba da dobijam prvo ako ne se lazam

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.654
    Ако не се во ред циклусот доцни. Оди на лекар за да ги провериш.

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Да, трети ден од циклус.
    Колку ти доцни и колку години си?

20. Milickaa555