Off od kaj me snajde sega mene toa, golem problem e se resava? Nemoj da nemoze bremena da ostanam... ne sakam so lekovi da dobivam ke si cekam prirodno I neznam zosto vo sredina ja imav plodnata sluz ko belka od jajce a da ne mi dojde? Sekogas mi doagalo koga ja imam, pred nekolku godini znaelo da mi docni ama togas I nea ja nemav koga ke dojdese znaev deka posle dve nedeli dobivam a sega sto e rabotata, em ja imase em pak ne dojde...
Sega ke pravam pak pap kontrolen, a brisevi nema potreba, ama jas I koga imav kandida imav redoven ne e poradi bakterija zatoa sto sve toa mi e ispitano, neznam toa kafeavoto zosto taka I krv imase malku pred 3,4 dena bese mislev gotavo dobiv koga posle nemase nisto.. ne mi se slucuvalo vaka mi se slucuvalo kafeavo ama nom stop go ima I posle protece krv I dobijam a sega go snema I nemase nisto posle toa samo bel iscedok...
Иди на лекар. Со денови овде паничиш, не прочитав да си отишла на лекар. И нема дали ти сакаш или не, ако треба да пиеш терапија ќе пиеш, за твое здравје е. И не паничи со тоа дали ќе останеш бремена. Прво почни малце да се едуцираш, да разгораваш со некој повозрасен околу тебе, иди на лекар ако толку си паника. А со паника само си правиш стрес, а со тоа исто така се оддовлекува доаѓањето на менструацијата.
Кога си ги правела тие брисеви? Аман доста дека биле во ред и дека си имала кандида и дека дечко ти е перфектно здрав. Пап се прави еднаш годишно, не кога ти ќе сакаш. И буквално преку ноќ може да закачиш било каква бактерија. Од едно идење во тоалет во кафич или трговски може да закачиш.
Од цисти, ми се случувало. Фоликулите наместо да пукнат во овулација, прераснувале во водени цисти. При пукање нивно, кафено тече и циклусот се одовлекува. Оди на гинеколог, најдобро таму ќе видат што е работата.
I posle kolku vreme od toa si dobivala, I dali toa na ginekolog ti ima kazano si bila li, koga ti e docnelo? ke otidam sekako
Не успевав со цистите природно да добијам, ми даваа терапија за да добијам... Одев на гинеколог ако ми доцнеше многу, па таму на ехо се гледаа цистите...
Aha jas bev minatiot mesec me gledase rece sum nemala.cisti, moze pak meguvremeno da se napravile kako I da e sakav da otidam ama ne rabootele denes I utre a od pon prva bile jas mozam da otidam koga se vtora deka sum na rabota a nemozam da se osloboduvam pa ke mora da pocekam sto da pravam, a kakva terapija ti davaa? I dali si ostanala prirodno bremena? Inaku da te prasam dali oti mesecov zedov folna da pijam moze poveke jajce kletki da se napravile oti celo vreme imav kako plodna sluz mnogu ja imav a prethodnite meseci ne mi bese taka nez moze pa mnogu porasnale od nea pa cisti da se stvorile, nez dali ima vlijanie na jajce kletkite folnata?
A зошто земаш фолна се спремаш за бременост?Од фолната не може повеќе јајце клетки да се направат.И нема влијание се зема за развој на плодот.И не постои никаква плодна слуз.Тоа е секрет кој се лачи за време на овулација а и не мора некој воошто не ја сеќава овулацијата.
Искрено ја претера со прашањава да не е ова да не она.Постојат лекари. Направи си тест.Колку си сигурна дека дечкоти нема завршено внатре.Можеби си и бремена.ова за @Milickaa555 e
Sakav da odam ete ne rabotele denes I utre bila ostutna doktorkata, od pon se prva a jas mozam da otidam koga se vtora ajde moze ke se snajdam da otidam sledna nedela, jas inaku sekogae odam za se I sesto ama vo posledno vreme mn cesto I mi bese sram da otidam odma pak zatoa pocekav malku ama sega pa oni ne rabotele I neznam so da praam
Ja zedov deka piam sekakvi vitamini cink, selen, pa citav deka I folna trebalo ja organizam ne sme ja vnesuvale preku hrana pa si zedov, stetna e da se pie ako ne si bremena?
Не е штетна, ама ни зголемува јајце клетки. Прво среди си ја паниката , ако неможеш сама консултирај стручно лице. Од таа паника еве веќе 10 дена скоро тука на форум , не си правиш добро , туку стрес на огранизмот. Еве цел месец ми се случи да не добијам и замислииии ништо страшно не беше. Се додека не е нешто што се повторува секој месец , немаш апсолутно потреба од паника. Па и некои домашни тестови за бременост правиш. Ти треба малце повеќе едукација штом си сексуално активна и да намалиш паниката. Ако сакаш ќе земам тест од тука и ќе ти го пратам по карго, бидејќи ти е срам да купиш. Или еве ако има некоја членка од твојот град нека ти направи услуга да земе тест. Земи тест или земи 2 саати од работа и иди си на преглед.
Ke otidam na pregled kako I da e taka mi e najsigrno ne samo za bremenost tuku I onaka da mi kaze so kako dali se gleda deka ke dobijam, koga ke dobijam da mi kaze neli licno,dali ima nesto problem, ama ke moram.sledna ako nemozam sledna podrugata sigruno nema belki da mi se desi nesto za edna nedela, moze pa ke dobijam vo meguvreme, a deka imam problem imam psihicki so preopteretuvanje I panika, mazot na mojata doktorka e psiholog pa ona mn pati mi ima rece da otidam kaj nego da se smiram deka ona ne e psiholog da me smiruva, I nema da pisuvam da zamaram nekoe vreme na femina haha koj znae
Убав совет ти дала докторката. Иди поразговарај со прихолог, бидејќи вака амо продолжиш нема да е добро за тебе со паника и стресови. Еден ден ќе бидеш и мајка и ако вака си под паника и стрес, ништо добро нема да постигнеш. И неможе ништо да ти се случи ако ти касни или ако не добиеш еден месец. На кратко : Нема да умреш и не е тешка неизлечива болест. Закажи термин кај маж и на докторката.