Здраво, требаше да добијам на 23 Февруари, но не добив, по некои мои пресметки ми доцни 12 дена. Утрово направив тест со утринска мокрача и покажа негативен. Имав незаштитен однос (не дојде до свршување) пред точно 25 дена. Има ли шанси тестот да е погрешен?
Тестот не е погрешен, мој совет е да одиш на гинеколог да видеш од што ти доцни. Не е само бременост причина за доцнење.
Не, точен си е.. од друго ти доцни. Гледам периодов на многу им доцни менструацијата. Можно е поради наглата промена да времево...
На горниот тест се гледа бледа линија ама најубаво почекај барем до утре, задутре за да бидеш најсигурна... Ако ме прашуваш мене... Честитики Јас направив чим не ми дојде циклус сабајлето, и ми беа жар црвени линиите, но ти може си имала подоцна овулација. Со лесно
Мене ми личи на европациска. Исушена е мокрачата. Повтори си сабајле со прва уште еден. Ти посакувам две цртки
Позитивен е Честитки и кај мене еве на 2 дена ми доцнеше на обичен а демек овај сигурен Не се ни забележува Со лесно да ти е
Повтори на ден на доцнење... и мене на евапорициска ми личи. Не е розе, сивка е (бар на сликава). И јас имав бледа на ваков, ама бледо розе..
Zdravoo na site. Trebase da dobijam pred 5 dena, mi docni. Ne cuvstvuvam nikakvi znaci deka treba da dobijam. Mnogu mi e strav da ne sum trudna no mislam deka ne e mozno zatoa sto posleden odnos mi bese pred plodnite denovi i bese zastines i ne ni svrsi vo mene. Mislam deka sansi za breme nost ne postojat no sepak ve molam za mislenje. Me buni toa sto vo tekot na plodnite denovi imav kafeav iscedok 2 dena shto do sega ne mi se slucilo.
Здраво, Ќе ве замолам за мислење: Тестирана на 9ти/10ти ден доцнење, линијата за бременост е светла - не е интензивна боја. Односот незаштитен е случен пред 17 дена. Дали е нормално уште линијата да нема интензивна боја?
Не се води по линијата, направи си бета хцг и по три дена повтори во истата лабораторија. Не си прави стресови за џабе
Mene mi kasnese 5 dena napraviv dva testa, sure check pokaza pobleda linija a labokvik odma se oboi potemna. Moze do testot e probaj so labokvik i napravi beta
Здраво девојки, сакам нешто да ве прашам денеска со мојот партнер имавме однос (незаштитен) мене сеуште ми траеше циклусот колкави се шансите да останам трудна?
Најчесто овулација се случува на 14ти ден од циклус( со мало варирање, кај секој различно), така да мали се шансите. Единствено ако не му е бесмртна спермата па да ти остане до овулација, ама ти секако се чистиш моментално така да...
Zdravo Pred dve nedeli pisuvav deka mi docni i deka bev kaj maticnata no nemase nisto ne se gledase …. Seuste ne dobiv , napraviv test ispadna pozitiven. Deneska bev na pregled potvrdi deka sum no spored menstruacija voopsto ne odgovara mnogu e malo a sakusot a pogolem … mi rece da dojdam za dve nedeli dali ke se razviva. Nekoja so slicno iskustvo ?