lelle luge daj pomagajte mi treba konkreten odgovor ima li takov so ke moze da mi objasni se i so treba da pravam.na 1 mesecob mi dojde mi traese do 6 na 10dekemvri imavme odnosi so decko mi i toj svrsi 2 vo mene.po raspored treba da mi dojde na 28-29dekemvri.a jas pred edna nedela imam stvrdnati gradi i mnogu me bolat ponekogas imam i macnina na utro pa neznam so mi e dali e pms ili sum bremena i neznam dali da pocekam do 29 pa da si zemam test ili uste deneska da trgnam do apteka ,posto sekakvi misli mi se vrtat vo glava [mod-kirilica:1b6u7dk1][/mod-kirilica:1b6u7dk1]
Вака девојче имам кажано и предходно во еден пост во медицината нема математика кога се плодни и неплодни деновите значи ти може и да не си бремена бидејки сето тоа може да ти е од паника леле сврши во мене ке останам бремена,почекај си до датумот на кој треба да ти дојде месечниот циклус, а да ти кажам дека и тестовите не се баш сигурни бидејки имав во фамилија слчај што покажаа сите тестови негативно и кога отиде на гиниколог испадна дека е позитивно,значи почекај и не паничи,а и мене ми се има случено кога сврши во мене да ми се гади не ми доцнеше отидов на гиниколог и имав излив на некаква течност а имав симптоми на бременост,значи не паничи почекај па иди си на гиониколог позз.
Ќе те излажам ако ти кажам сигурно не си бремена,затоа што шансите ти се 50/50. Само не ми е јасно зошто ако не сакаш да бидеш си му дозволила на дечко ти дури 2 пати да сврши во тебе Зошто во наредните два дена не зема апчиња ?Сега можеш да одиш во аптека и да земеш тест и би требало да покаже бременост доколку ја има ,но провери уште еднаш за една недела повторно со тест или оди на гинеколог. Се надевам дека ова ќе ти биде поука за наредниот пат и дека ќе се заштитиш и од бременост и од несакани нервози !!! Памет во глава !!!
Help me! Вака имав незаштитен однос со партнерот, видов дека било на "плодни" денови, а веќе еве ми доцни 3-4 дена и полудувам. Претходниот месец ми доцнеше околу 2,3 дена. Во октомври ми дојде на 26, во ноември на 24, а еве веќе е 25 декември и немам добиено. Се плашам многу а само еднаш имавме сексуални односи , тогаш сврши 2 пати, а партнерот ми гарантира дека го исфрлил на време и дека немало инциденти. Од таа страна му верувам бидејќи овој метод го користиме многу време и никогаш немало место за паника. Е сега се прашувам зошто ми доцни, а немам симптоми никакви Дали некоја од вас била во ваква ситуација? Помоош!
3-4 дена не се ништо, не паничи одма затоа што сега од самата помисла на бременост и од нервозата може да ти касни. Штом не свршил во тебе-не си бремена, многу јасно. Не мисли на тоа и ќе добиеш.
Направив тест за бременост со SureCheck. Излезе негативен, но го направив сега пред 5 минути, а станав во 11, уринирав и се напив чаша сок. Дали ова влијае? Ова сега ми беше 2ра урина. Треба ли да го повторам тестот повторно или би требало да е точен ?
Ако си трудна одма ќе ти покаже не се секирај. Јас имам правено во 23h но си купив тест за било кој период од денот. И не се паничи без потреба, колку што прочитав и минатиот месец ти каснело,па најверојатно имаш нередовен месечен циклус. Чим не свршил во тебе нема причина за секирации. Јас во Ноември воопшто и не добив поради стрес и нервози. Така да, има многу причини поради каснењето не мора одма да се паничи за бременост.
здрао девојкии ве читам редовно но кога имам потреба ви пишувам... па ова е мојот проблем.. со дечкоми имавме краток незаштитен однос.. но предходно заштитен. па сеа место за паника.?! тогаш ми беа мислам дека полседен или предпоследен од плодните денови, треба да добијам на 28 ,29 или 30,31, предходниот месец имав на 28 крај на ное. почеток на дек. деновиве сум мн нервозна и све ме нервира но не ме болат градите а ниту пак јајниците.. незнам даали има потреба од паника или не?! по некој совет добро би ми дошло. поздрав
Јас како и другите девојки паничам,сепак со вереникот сакаме бебенце имавме мал незаштитен секс пред месец и еве ми касни 2 недели иако имам нередовен циклус никогаш не ми каснело волку,тестови направив вчера сите беа негативни,а ги земав оние од 40 ден и сите беа различна фирма,па наредниот пат ке правам во недела на први ако биде да си го изненадам мојот иден маж сепак имав симптоми некои како осетливи гради,нагло менување на емоциите,замор,претерано спиење од по 10 до 12 саати,тапи болки во стомакот и вчера забележав дека имам одбивност на некои мириси што претходно ми се допаѓале.
Eве и 2 дена после тестот сеуште немам добиено .. Имам само бело прање и тоа е тоа Што да правам, да го повторам тестот или ....
Ах бре, направи тест и уште паничиш Ај уживај малку, опушти се. Не се замарај многу околку тоа. Ќе видиш ќе добиеш.Ако не оваа година,тогаш другата сигурно.
девојки денес требаше да добијам но нема ништо во паника сум.. ме боли стомакот, но градите слабо. мн сум у паника и нз што да правам.. помоош
Чекај малку, одма ли паника. Никаде нема да стигнеш така, само може уште повеќе да ти касни од нервозата. Како што прочитав малку понапред, дечко ти нема свршено во тебе, така што не разбирам зошто толку се секираш. 1 ден каснење не е ништо, почекај си и не мисли на тоа цело време... Ако нема ништо за неколку дена, можеш да направиш тест.
па да не сврши ама прдходно да ама после тоа се тушираше и после без ама јас пуста у паника и цело вр. сум под притисок и мислам на тоа аххх..
Dali sum bremena? Imav odnosi so svojot decko pred menstruacija, a imav samo sekret. po kalendarot na ovoluacija denovite ne mi se plodni, seuste imam sekret a mni kasni 2 dena ..mislam deka poradi stres...sto se slucuva so sekretot?
dali e mozno da su bremena i pokraj negativen test? So decko mi imavme odnosi bez kondom, no ne svrsi vo mene. Posledna menstruacija imav na 19 noemvri sto znaci im kasni povejke od 2 nedeli pred nekolku dena napraviv test i bese negativen (fala bogu) no kako sto citam po internet mozno e da e negativen i pak da sum bremena. ve molam za nekoj sovet
Два пати стисни Shift и пишувај кирилица А што се однесува до прашањево, не свршил, негативен тест имаш. Ако не веруваш на тестот, направи нов или правец на гинеколог.