Јас со двете бремености. Многу доцни овулации никако рачуниците не искачаа. Се ориентиравме спрема плодот за неделите и така до крај беа. Со лесно
Mnogu mi e strav deka nema da se razviva .. so prvovo nemav nikakov problem . Sega mi e strav bidejki mi rece mnogu e malo dojdi za dve nedeli da vidime dali ke se razviva …
За да си посмирена можеш да си измериш бета хцг преку крв. За неколку дена да повториш, ако расте значи си е ок. Што и да направиш премало е на ехо нема да може да се види уште. Само позитивна мисла и ќе биде се ок
Pravev denes nemase vrednost samo pozitiveno na rezultatite . Povarav vrednostti mi rekoa samo pozitivno i negativno imame …..
Zdravo devojki, jas sum nova tuka pa so prasanja... Vaka... Posledna menstruacija imav na 27.02 a od 7 do 12.03 so deckoto imavme nezastiten odnos(bidejki sakame bebufce) , posle nekolku dena pocnaa d ame bolat gradite i uste me bolat... Dali e predznak za rana bremenost, sto mislite? Vo neiscekuvanje sum da pominat 2 nedeli da napravam test na koj se nadevame deka e pozitiven
Премногу е рано за било какви симптоми.Градите можат да болат и во овулација и како знак на ПМС уште по завршувањето на овулацијата.Ти посакувам позитивен исход,ама не барај симптоми чекај да не добиеш
Здраво! Ми доцни неколку дена, обично ми доаѓа 30-33 ден сега е веќе 36ти. Денес правев тест негативен е, имав незаштитен однос без свршување внатре пред скоро 2 недели. Симптоми на ПМС имам веќе 2 недели, а менструација нема. Последниве месеци ми доаѓаше навреме секој месец па малце сум во паника. Гледам дека и на многу други им доцни ама пак сакам да прашам можно ли е да е тестот неточен, дали да го повторам пак, и можно ли е од тој однос 1 недела пред да треба да дојде менструација да забременам? Од Понеделник сум на гинеколог ама до тогаш
Може да забремениш чим е незаштитен односот. Тестот може да е негатицен ако е многу рано. Ако ти мати памет, прави уште еден тест утре, задутре.
И јас сум на твоја мака. Пак ќе правам тест да се осигурам... Сите се жалат периодов на доцнење и со тоа се тешам ама пак некако немам мир
Од кој тест правиш? Земи го најефтиниот од аптека,со таков 2 дена пред датум за добивање имав бледа втора линија.
Devojki kade moze da ispitam beta hcg deka kaj mojata maticna nema na eho se gledam zadebelen endometrium ama vika moze e mn rana bremenost ili pak da sum imala kasno ovulacija ili pa vonmatericna ima pominato eden mesec skoro od posleden odnos, kako pred dobivanje sum a uste ne sum dobila mi dade prolut nor ako testot za bremenost e negativen ama mene me e strav deka neznam da pravam ne mi e mnogu verodostoen pa sakam preku krv da ispitam za sigurnost.. ako moze da mi kazete ako znaete
Da napomenam testovi imam praveno edni so bleda edni negativni znaci neznam tocno da napravam I mi treba vistinata da ja doznaam preku lekar vaka ne biva uste ne se gleda nisto tamo samo zadebelen endometrim
Ne se kaj mene vednas gi frlam da ne mi gi vidat doma deka ne znaat deka I imam odnosi iako sum 23 god ama taka sum vospitana za do brak I ne smeam da gi cuvam.moze ke mi gi vidat beta hcg sakam da ispitam dali moze kaj maticniot doktor krv deka se ispituva ili ne
Земи упат од матичен или без упат оди во авицена,синлаб,било која приватна лабораторија ќе ти испитаат.
A drzavna moze li deka sum od kocani a vo kocani nema.privatni? I dali treba sabajle da ne jadam ili moze bilo koe vreme od denot? Ili da pocekam uste nekoj den dali ke se vidi na eho ako ima nesto ili nema celosno da se iskluci oti neznam dali promulot nor da pijam