Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Napraviv negativen e ama neznam nemoj nekoja vonmatericna ili i taa se pokazuva so testot? I od sto zadebelen ednomentriumot a uste ne dobivam a Inaku nemam cisti nisto se e okej

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Често пишуваш дали си бремена. Сакаш бременост или не, некако не те разбирам. Ако работите на бебе супер, ама ако не сакаш зошто не користите заштита туку секој месец се стресираш.
    Мене ова би ми било секој месец голем стрес,ако не планирам. А колку повеќе си под стрес толку повеќе ќе ти доцни.

На Joanna28, LadyR, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Во Кочани немаш државно за бета. Можеби имаш на приватно во Хемолаб, за најсигурно ти е кај Органџиски околу 1500 ден е.

4. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Vo red e ke veruvam na sure sek koj mi pokaza deka ne sum bremena, samo neznam dali da gi pijam prolut nor dali predizvikuvaat zadebeluvanje na endometrium oti doktorkata mi rece da gi pijam ama deka sum pred dobivanje spored endometrium zatoa I pravev test oti se pokazuva kako zdebelen ama ne dobivam uste neznam stvarno dali da gi pijam dali se stetni?

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Која ти е матична? Ако не и веруваш нејзе побарај и второ ако треба и трето мислење. Не се измачувај вака.
    За апчињата само доктор слушај, вака на форум не барај да ти кажат дали да ги пиеш или не. Ако не си сигурна оди и кај друг доктор, да си мирна.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Suzana sliskovic mi e maticna, I veruvam ne deka ne I veruvam samo neznam zasto sluzat promulot nor deka se za zadebeluvanje a mene mi e zadebelen ili za drugo sluzat? ona mi kaza da gi pijam ako testot e negativen po dve na 12 casa 5 dena I da pocekam dva tri dena I ke sum dobila.. ama edna zena mi kaza deka taka ke go naucam organiznomt so lekovi da dobivam najdobro bilo prirodno da cekam I me porazmisli sega neznam sto da pravam dali da gi pijam.ili ne ne mi doaga vaka iako e zadebelen a drug problem nema cisti I sl.. samo me interesira dali se stetni ili da gi piam oti ne sum piela do sega I strav mi e

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Немам искуство со нив, колку често ти доцни? Провери си и хормони, и од нив знае да се измести циклусот. Репродуктивни и тироидни хормони, можеби и до нив е. Не дека е нешто страшно, можеби со терапија, две ќе ти се среди.
    Јас и хормони би испитала ако имам проблеми со доцнење а друго е во ред. Да не си под стрес?

8. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Ne mi e docnelo do sega poslednite dve godini tocno do data imav ciklus, stres sto znam celo vreme nesto sum u misla deka ne mi doaga, I denes pred da idam na gin se stresirav da ne mi kaze nesto loso ne sum voopsto opustena, da mi e neredoven okej ama pri redoven da docni tolku plus sum bila pred dobivanje a zosto ne prokrvaruvam neznam, nema nema ni k od krv a iscedokot nom stop mi e vlazen proziren I rastegliv, na momenti I bel bitno nom stop sum vlazna.. na 2 ri mart imav samo kafenko bledo I malku krv na brisenje I tolku koga I kazav taka ona rece moze si bremena me.vide na eho ne gledase nisto rece moze pa vonmatericna ili pa mn rana da e aj napraj test za sekoj slucaj ako e pozitiven dojdi ako ne da piam promulot nor za pobrzo da dojde, napraviv I negativen e a od sto zadebelen a ne doaga ili moze pa ke dojdi za skoro? I gradi se me bolat pominat pak pocnat

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    724
    Ти девојче(го проверив датумот)уште на 6ти март пишуваше дека ти доцни сега е 20ти.Секој тест ќе ти покажеше на две недели доцнење.И да е вонматерично пак ќе покаже на тестот.

На dead.flower23, Anyshka и Ververica123 им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.995
    Допаѓања:
    35.201
    И мене секогаш ми бил редовен циклусот, па ете некогаш ми доцнел, некогаш ми доаѓал порано неколку дена.
    Не мора да значи ако ти бил редовен, дека секогаш ќе ти биде.
    Па и на толку доцнење како што пиша месец дена, ако си бремена ќе се видело и на ехо, можеби срцева реакција не, рано е, ама ќе имало нешто, а и тестот ќе покажел.
    Испита ли хормони?
    Ако си во можност оди на приватно нека те видат.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Женска ај малку посмири се сѐ додека се напната нема да дојде пиј магнезиум во гранули на натурал велт да те дмират малку пиј чај од камилица пиј и лимонада се што има втиамин ц го подзабрзува циклусот така да смиренаа и релаксирана, викаш дека има сега и бело и растегливо факт е дека си сега во овјлација немаш овулирано ич и нормално е во 12 месеци да немаш еден медец овулација, така да пиј тоа што ти кажав за да те опуштат нервите со магнезиум ќе де смириш и нема да мислиш

На joy1, Misskirova, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.703
    Не си бремена. Да беше ( па макар и вонматерично) ке покажеше и на ехо и на тест.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    873
    Ако на секое доцнење јас идев на гинеколог ќе требаше секој месец да ја замарам докторката. Буквално се влијае на циклусот исхрана, имунитет ,хормони , варијации во тежина. Дај девојче смири се малце 23 години имаш срамота е да не се едуцираш малце за твоето репродуктивно здравје а сакаш мајка да станеш. Исцедок е нормален во секој период од циклусот се додека нема боја и мирис. Ендометриумот е здебелен после обулација и се секретира прогестерон во случај на бременост. Отвори на интернет прочитај ги фазите од циклусот, зошто доцни и е не редовна како да се среди на природен начин ете мене ми делуваше многу губење на неколку килограми , вежбање никогаш терапија не земав а бев со нередовни циклуси и останав бремена од прва. Ако сакаш и ке ти испратам и учебник по физиологија прочитај малце ќе се смириш, само човек кој не е едуциран е под стрес.

На Milickaa555 и Anyshka им се допаѓа ова.
  14. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Za hormoni neli treba da dobijam prirodno bez promulot nor da ispitam? Ili moze I bez da dobijam

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.995
    Допаѓања:
    35.201
    Претходно дали имаш испитано?

16. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Nemam viska na kilogrami moze imam zatoa sto ne se poznava ama imam 68 a visina metar 65 moze I toa ima.vrska od sekogas sum ovaa kilaza moze 3 4 kila manje da se sredi cuklusot, promulot nor mi gi prepisa a uste se mislam.dali da gi pijam ama stom mi gi dala.sugruno nema da mi nastetat

17. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Nemam ne.sum imala potreba zada ispitam ne sum znaela deka ete moze da mi docni do tolku se mi bese redovno, a zosto velis privatno da idam na eho li da me vidat? Ne mi se odi kaj sekakvi ednas bev na prvatno I tolku jako mi stavi sondata za vaginalno eho sto mi napravi da krvaram dva dena posle toa, a I sve se za pari deka odes privatno bev togas posle ovulacija I mi vika imas izliv na matkata treba da dojdes pak da videme dali go ima ili ne posle ciklus toa uste pred godina ipol bese, jas se isplasiv citam na net toa ta posle ovulacija se javuvalo otidov kaj mojata doktorka maticnata mi kaza nemam posle izliv se bilo okej toa normalno si bilo koga puka jajce kletka, a I kakov pregled kako brka nasilno ne odam sekade da me gledaat sigruno ako imalo nesto I mojata ke mi kazela, gledase nemase cisti nemase bremenost samo mi kaza deka ednometriumot e kako pred dobivanje zadebelen, onaka okej e se, ete mi dade promulot nor moze ke dobijam so niv...

Последна измена: 20 март 2024
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.995
    Допаѓања:
    35.201
    Епа пиј, види дали ќе добиеш.
    Јас немам искуство со нив, ама ако ти ги препишала матичната, сигурно повеќе знае од нас.

19. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    191
    Da da sega I se javiv da I kazam deka e negativen I testot rece da pocnad da gi pijam 10 dena po dve pa da prekinam I ke dobijam

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.995
    Допаѓања:
    35.201
    Јас пиев Дабростон 10 дена по 2 и добив после неколку дена откако ги прекинав, ама веќе моето е друго, јас бев во процес на ивф.