Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. penelope7

penelope7 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    nemam mak poddrska na kompijuterot zatoa pisuvam na latinica...
    Inaku seuste nemam dobieno :( no go imam ona custvo kako pred dobivanje celo vreme (custvitelnost na gradite, poduenost vo stomakot) sto i me plasi donekade bidejki slicni bile simtopmite pred dobivajnje i za bremenost :(
    utre ke go povtoram testot pa se nadevam deka ke bide negativen povtorno.

2. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    113
    Девоки, ќе се мрднам! :(
    Пред 5 саати имавме секс со дечко ми, без кондом .. незнам ни јас како си дозволи да сврши во мене :@
    Во врска сме веќе 2 години до сега се нема никогаш случено нешто вакво .. :worried:
    После караницата си дојдов дома .. и бев во wc по мала нужда и видов розевко на гакичките, а треба да добијам за 4 дена.. си ставив влошка за секој случај и пред 15минути бев до wc и влошката беше полна.. :worried:
    Во меѓувреме дечко ми бил до Зегин да купи апче и утре ќе го земам, незнам дали да го испијам и покрај тоа што имам добиено? Што да правам?
    Фала однапред .. :$

3. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    не би требало да го пиеш .. ако веќе ти дошло .. али тоа не значи дека неможе да биднало нешто ..али теоретски .. твојата јајце клетка веќе пукнала .. што значи .. доколку некој сперматозоид стигнал до таму нема што да оплоди .. али има случаи каде .. после пукањето на јајце клетката се создала уште една .. па постоело шанса таа да се оплоди .. јас лично во ова не верувам .. мислам дека не треба да се плашиш и да го пиеш апчето .. бидејќи е хормонско.. а и ситуацијата не ти е баш критична .. :)

4. suGarBaby

suGarBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    113
    А мислиш доколку го испијам апчево би имала некакви негативни последици? Бидејќи колку што сум информирана апчињава немаат никакво негативно дејство .. :))

5. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    знам дека нема негативни последици .. али хормонско е .. а и + викаш дека ти дошло .. така да .. мислам дека нема потреба да го пиеш .. али ако планираш да се мислиш потоа . .. подобро земи го .. ти кажувам од искуство .. подобро да го испиеш него ли да се мислиш цел месец дали си бремена или не .. и мала ситница да ти донесе голем стрес .. :)

6. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Вака срцки сакам да ве прашам мене ми доцнеше ама предходно партнерот немаше свршено во мене и на денот кога требаше да добијам а не добив решивме да имаме бебенце е сеа дали сум бремена бидејки 2 пати сврши ама спермата излезе надвор нз како се случи ама дали е тоа нормално да сврши внатре па да излезе спермата надвор

7. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Нормално дека ејакулатот (спермата) излегува надвор-останува еден мал дел кој е сосема доволен за да се забремени.
    Вагината не ја апсорбира целата течност.

На xenna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Уфф дај боже да сум бремена имам голема желба и фала ти на одговорот :*

9. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037

Со тебе сме,само напред ! И да не известиш :D

10. kara995

kara995 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Вака сега феминки ,ми треба хитно мислење во паника сум :(имам 17 години, со дечко ми имавме односи и сега ми доцни 20 дена. Да напоменам дека користевме заштита (презервативи) и плус тој никојпат не свршува во мене. Јас и онака имам нередовен циклус но овој пат ми доцни 20 дена :( Предходно ми доцнеше 15 дена па ми дојде, па на точната дата , а еве сега пак доцни.... имам болки во стомакот веќе 3 дена и бел исцедок кој постепено ја мени бојата во жолтеникава и потемна , но никако да ми дојде ... ве молам за совет бидејќи сум во паника не знам што да мислам, ниту што да правам :(

11. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Штом сте користеле заштита и не свршил во тебе чисто сумнњам дека имаш потреба за секирации :^)
    Плус, кажуваш дека ти доцни често и по 15 дена, не се оптеретувај штом и сега ти доцни ама сепак би ти советувала да отидеш на лекар- не е добро постојано да ти касни по две недели или три ( како овој пат )
    Ќе ти дадат најверојатно хормонска терапија и ништо страшно-кажи и на мајка ти.
    Почекај уште некој ден, најверојатно ќе ти дојде.

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.099
    :lol: Кара го прочитав дечко ти на некои форуми како исто паничи за ова и ќе ти го кажам истото што и му го кажав на нему. НЕ СИ БРЕМЕНА ! Каснењето на мензисот е од други причини кои треба да се испитаат, затоа со мајка ти под рака и на гинеколог кој понатаму ќе те упати каде треба. Во однос на исцедокот, бидејќи ја сменил бојата сигурно станува збор за некоја бактерија, ќе се земат микробиолошки брисеви и ќе се воостанови за која бактерија станува збор ;) и не паничи веќе не си бремена :!:

13. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Feminki,pred 2 dena imav nezastiteni odnosi so deckoto,toj mi rece deka mozno e da svrsil vo mene..:/ Sakav da znam posle kolku dena od odnosot moze da se dobijat tocni rezultati so pravenje na test ???

14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

После 2 недели.

15. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75

Fala mnogu :) A pobrz nacin postoi ??

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Преку крв, мислам дека после една недела од односот.

17. Angelce13

Angelce13 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. :) Imam 20 godini i imam redovno seksualni odnosi so deckoto. Mojata menstruacija e redovna, no sekoj mesec mi kasni od 3 do 7 dena. Vo meguvreme imam infekcija dole i me pece pri mokrenje kako i imam cesto mokrenje poradi taa infekcija. No ovojpat mi kasni 15 dena veke. Napraviv eden test pet-set dena od kasnenjeto i bese negativen . Moite dve prasanja se : Dali infekcijata ima vrska nekakva so kasnenjeto ? i Dali ima sansi da sum bremena ? Sovet dajte mi . Fala odnapred :)

18. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405

Може ради инфекцијата да ти касни може не, тестовите за бременост се 99% сигурни .
    Одговорот на овие прашања најточно ке ти ги каже твојот гинеколог ние тука само може да нагагаме.И сама си свесна дека имаш инфекција, иди си на гениколог ке ти каже убаво све.

19. nevenkooo

nevenkooo Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    :) И уште 1000000000000 пати да прочитам дека од заштитен и спречен однос не може да има несакана бременост пак ќе ми биди шубе. Јас пред окоу две ипол недели имав заштитен однос и партнерот башка то сврши надвор од мене ...ама менструацијата си касни ... решив да направам проверка на крв , ехо веќе направив ... ама рано е сеуште и не можи да се види дали има или нема . Е сега сакав да прашам дали резултатите кои ги добивам со проверка на крвта се 100% сигурни ?

20. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Не си бремена,уживај си.Знам дека е мачно и тепа психа додека дојде,но си користела заштита.Плус партнерот свршил надвор.Замисли како им е на оние што не користат никаква заштита.Колку повеќе го мислиш толку не доаѓа.И јас сум во иста ситуација,100 пати се направив бремена од лубрикант,ќе си го чекам само,тоа ми останува. :)