Да имав прво добив нормален циклус а потоа продолжи кафен изцедок на 14 ти ден крварење отидов и болки имав тапи и како пресекување со нож беа болките особено на десна страна во десен препон
Kaj mene jas dobiv mi trease 7 dena i.posle 10 dena od kako mi zavesi na 11 den pocna kafeaviov iscedok ne mi tece samo na vloskata ima i pri brisenje
Vo dolniot del od matkata i nekogas od leva i desna strana nekogas se pojaki nekogas tapi i grcevi isto kako so noz da me presekuva nesto
Mila bev na lekar ne sum bremena ni na eho pokaza ni na bcg negativno mi dade dok da se stimuliram.so dobreston 5 dena 3po1 da dobijam i 5 den na eho
Pa sumnjase na vamatericna?poremeten cikus ili hormonsko poremetuvanje mora ispituvanja da mi napravi komplet najverojatno hormonot progeseton.mi.e nizok pa mi pravi problem
Васе а зошто не направиш тест и да го исклучите вонматерична за да не се грижиш. Точно е дека низок прогестерон прави spotting кафеаво само на бришење. Имам и јас таков проблем, но кај мене најмногу до 4 дена траело. Инсуфициенција на прогестерон е дефект во лутеалната фаза кога телото не лачи доволно прогестерон и се манифестира со крварење измеѓу циклуси. Се третира со прогестеронска терапија. Може да биде причина за потешко забременување.
Aко бхцг ти е негативно немаш вонматерична, јас како што знам и на вонматерична се качува. Нека кажат ако грешам.
Mila napravivme test negativno sega pijam dobreston 5 dena pa da gi prekunam da dobijam pa na 5 den od ciklus da odam na eho..pa posle toa ispituvanje na hormoni
Девојки се гледа бледа линија или само јас во главава си гледам. Сабајле ми е правен тестов, ми доцни еден ден ама зарем ако има нешто на доцнење не би била потемна, минатиот пат на ден на добивање две жар црвени линии имав. Еден куп прашалници имам во главава
Миличка гледам бледа и јас ама како што кажа некако многу е бледа за еден ден доцнење Ај направи една бета ако си во можност, многу сакам да се израдуваш
@AngelOfArh во првите 5мин се појави, @olly14 @QweenSM до 17h сум на раб, ако работи биотек после одма идам да направам бета, дај боже да е подоцна овулација. Многу ме загрижува што е олку бледа линијата и не сакам да си дозволам да се надевам ни да се израдувам. Не бевме многу "вредни" месецов, само на 16.04 и 18.04 имавме однос. Фала ви на одговорите и колективно да се преместиме во труднички муабети.