Фри, ако си направила тест за бременост, и ако втората цртка се гледа бледо, те уверувам дека си бремена затоа што јачината на бојата на втората линија е зависно од периодот на тоа колку време си бремена. ама сепак посети гинеколог, тој најубаво знае. и пишувај што се случило, дали ќе стануваме тетки
Имам чувство дека е можно да си бремена.. И според симптомите ама уште е рано..Гинеколог најдобро ќе утврди.Дај Боже Фри да е така! Па како што кажа бројчето кажуј дали ќе станеме тетки годинава?!
Здраво на сите ја сум нова на форумов и Ве поздравувам сите.Имам 25 години и со дечко ми сум во врска 8 години и планираме да се земеме околу есен, но јас усте не сум спремна за дете, но страв ми е да не сум бремена.На 3 Мај имавме односи и тој сврши пола во мене , а пола надвор и сега ми доцни еден ден и незнам што да мислам.Мислев ако не ми дојде за 2 3 дена да направам тест.....А ги имам сите симтоми за да ми дојде.Исто така еднаш пред 2 години сврши во мене но тогаш ми дојде.Мислам не би требало од првпат да фати, имам редовни односи скоро 7 ипол години.Вие сто мислите можно ли е да сум бремена?
Jas mislam deka treba da napravis test i ke si proveris, ako ima svrseno vo tebe , makar malku, ima sansi da si bremena no kako so rece imas seriozna vrska i godini za bebe pa zosto da ne ? a jas pak sum vo panika zasto onaka po navika od vreme navreme si dozvoluvam malku seks bez kondom, no ovoj pat bese verojatno ploden den-12ti. imavme predigra bez kondom, nekade 10tina minuti, posle stavivme kondom , a pred da svrsi se trgna od mene. od togas pomnaa 5 dena, a jas imam cudni bolki vo kicmata, stomakot tapo me boli vo dolniot del, naduen mi e, se nesto kako da mi "mrda" ne vo bukvalna smisla ama ne znam so e rabotava. Mi rece deka ne svrsusval skoro pred toa, i zatoa mu dozvoliv. toj se smee vika : "so se zamaras ako sum svrsil za tie 5 min, a da ne sum primetil mozda si trudna haha" . no sepak me buni ova so mi se slucuva. moze HELP ))
strawberry ne se sekiraj za djabe,simptomite na bremenost ne se javuvaat tolku brzo,plus se sto nabroj mene mi se slucuva pred da dobijam,a i ne svrsil vo tebe
i mene mi se slucuva pred da dobijam. no treba da dobijam okolu prvi nekade , so znaci mnogu e rano zatoa ne znam so mi se slucuva, seto toa bolenje na gradi, stomak, bi mozelo li da e od ovulacija?? sega mi e nekade 16-17ti den?
Imam edno prasanje drugarka mi me prasuvase dali e mozno da dobivas ciklus da si bremena jas neznam sto da i odgovoram dali ke moze nekoj da mi odgovori?
za site koi se vklucija da dadat mislenje okolu mojot takanarecen problem, da ve izvestam deka ne sum bremena (taka pokazaa rezultatite od krvta) i izgleda samo se raboti za nekoe malo hormonsko poremetuvanje, koe vo idnina ke treba da se lekuva... pozdarv i vi blagodaram na site za poddrskata... ve sakam mnooogu...
Sakam da ostanam bremena od ovoj mesec pocnavme aktiven seks bez prezervativ, koi se najrani simptomi za bremenost ve molam za odgovor
каснење на месечен циклус друго мислам дека нема а и не се разочарувај понекогаш не е толку лесно да се направи дете, и ако според мене сите се плашат еј да не останам трудна и такви моабети, меѓутоа треба да погодиш плоден ден, за најлесно да се фати. поздравче и срекно
zdravo sakam da ve prasam za sovet.Se uste sum nevina no so decko mi imame peting na golo,za toa vreme se brise on i jas na krajot i normalno svrsuva nadvor.megutoa mene mi kasnese a eve veke dva dena koa se brisam imam malku krv no ne mi tece kako menstruacija.pa sakav da prasam dali ima moznost da sum bremena i dali ova mi e menstruacija?
Ако не свршил во тебе, не си бремена. Штом си невина, штом сте само на петинг, без разлика што е на голо, нема шанси да забремениш. За забременување е потребно да сврши во внатре во тебе. Така, девојче не се грижи. А крвта може да ти е ако случајно те повредил, те гребнал или нешто слично. А сигурно и наскоро ќе ти дојде менструација, затоа што некогаш започнува со малку крв, како што е во твојот случај. Нема што да се грижиш
fala vi luge ali nekako mi e strav,a i ova so krvta me plasi mi izgleda kako menstruacija ama...inaku i decko mi e siguren deka nemalo ni kapka sperma na mene ama pusti strav.inaku veke nekolku meseci mi e neredovna i gradite i stomakot mi se poteceni
Нема што да те плаши. Многу често се случува менструацијата да биде нередовна поради стрес, хормонални промени, промена на клима и слично. Ама ќе ти се среди, не се грижи. А за забременување, треба да сврши внатре во тебе. Не се останува бремена така лесно