Искрено и да е доцна овулација, барем на тест ќе покажеше досега. Не знам како мисли докторката да изненадите… Во секој случај провери бхцг преку крв.
Zdravo devojki, dali moze da se zabremeni ako svrsi ednas i pri toa ovulacijata nastane posle 7, 6 dena. Sekogas mi bese okolu 11 ti ovulacija ama sega nekade okolu 17 ti spored iscedokot i zatoa mislam deka ne bev vo plodni koga imase svrsuvanje a posle veke nemavme odnosi nitu svrsi vo mene. Simptomi nemam osven onie za ciklis pojacan sekret, pojacana temperatura i bolki vo gradi, za dobivanje sega ke mi zakasni sekako zatoa sto mi se pomesti ovulacija i ke ocekuvam nakaj 30 ti, inaku prethodnite meseci mi bese celo vreme redovno ama sega primetiv deka mi zakasna ovulacijata pa ocekuvam i ciklusot da zakasni ama neznam dali ima sansi za bremenost, pozdrav
Секој однос без заштита е ризик и можеш да забремениш. Веќе неколку пати прашуваш вака, мислам дека е редно време да почнете да користите заштита.
Nemam pisuvano nekolku meseci jas moze si me pomesala so nekoja druga, ama ne bitno, dali ako e nastanata posle 7 dena ovulacija ima sansi pak
Не те помешав, секој месец пишуваш. Ама ако не се тестираш тешко дека сама можеш да знаеш дали си имала овулација. Ако пробувате за бебе, најубаво е после добиено секој втор ден односи. Од еднаш може ама тешко ако не погодите овулација.
Pa pretpostavuvam neznam sigurno koga e ama.ja poznavam po sekretot tie denovi 7 dena mi e kako belka od jajce porozirno rasteglivo i posle pomine i temperaturata se kace blizo 37, a koga e tocno neznam samo ednas bev posle ovulacija i doktorkata mi kaza deka samo sto puklal folikulot se gledalo na eho.. dali moze po sekretot da se poznava ili ne e mnogu verodostojna metoda? Inaku navistina nemav pisuvano moze od mart april mesec a i se nemame obiduvano do sega pa ne sum ni imala potreba da prasam nesto
Dobivam na 30 dena, nekogas znae da zakasne nekoj den ete kako sega znam deka ke mi zakasni inaku imam na 30 dena sekogas primetuvam po toj sekret posle 14 dena dobivam
Е како не, нон стоп едни исти прашања поставуваш. Да, точно е дека те немаше некое време, баш те помислив. Со секој незаштитен однос постои шанса за бременост, кај некои настанува подоцно овулација, кај некои порано, купи си тест за овулација, или оди на фоликулометрија да следиш како растат фоликулите ако веќе сакаш бременост.
Pa prv pat se obidovme zatoa nisto ne napraviv da ne bide odma odenje na lekar a ne sme ni pocnale, inaku imam odeno namerno koga sum imala sekret i sekogas mi ima kazivano deka ili ke se sluci ovulacija ili e nastanata i zatoa pretpostavuvam deka e okolu tie denovi ovulacijata koga i go imam sekretot, a odnos bas koga imav ne bev vo tie denovi tuku posle nastanaa a posle veke nemav seks taka da mislam ne ja fativme..