Не патуваат така сами, внатре треба да се сврши за да дојде до бременост. Да беше така лесно... Патувале сами, од стомакот внатре си отишле.
1. Ако мажот ејакулира врз или во близина на вагината за време на таканаречениот "сув" секс, орален секс или друг вид на сексуална активност. "Ако мажот ејакулира доволно блиску до вулвата, можно е спермата да стигне до вагината", вели Минкин. И од истиов прочитав дека и да не е толку блиску при сливање надоле ако спермата дојде до половиот орган може сама да продолжи и да се забремени без никаков однос.
Јас стварно сакам да верувам дека некои сте дојдени само да истролате од досада, пошто страшно е ако сте толку неедуцирани. Не разбирам зошто се сексате без кондом ако не сакате бременост.
Не знам од кај ти се овие глупости ама ова е толку просто и бесмислено и, дај малку логично размисли, нереално. Не, не се забременува ако сврши надвор, нема спермата нозе па да стигне до кај што треба да стигне за да дојде до оплодување.
До вагина стигнува, бидејќи е течна и се слева. Ама не и ВО вагината. За бременост, спермата треба да влезе во вагината, па да патува до јајцеводите.
Една глупост да прашам, извинете однапред ама ме копка и за се осеќам грижа. Дали вежбање во теретана, во смисла кревање тежини може некако да штети на зачнување? Се обидуваме втор месец и сакам се сега и одма и од се ми е шубе.
Не. Јас вежбам пола живот и кога останував трудна престанував со вежбање. Две неуспешни бремености во 6 месеци. Првиот пат после 5-6 месеци обиди останав трудна. Прашав доктор и ми кажа дека е грешка да престанувам со вежбање, му правам шок на телото исто како нагло откажување од цигари.
Јас немам вежбано една година, сега скоро почнувам и баш заради тоа си реков дали може или сепак да не кревам. Оти не е баш дека сум влезена во рутина туку се форсирам.
Физичка активност, спорт секако не можат да бидат пречка во забременување. Баш напротив, сите доктори советуваат да се вежба. Ти секако ќе влезеш во рутина за еден месец.
Devojki zdravo, edno prasanje, skoro celo vreme imam sloboden odnos, prethodniov mesec mi dojde tocno na 28 dena, eve sega treba da dobijam za 10 dena pak, denes imav sloboden odnos i posle nekolku sati od odnosot stomakot pocna da me boli nenormalno mnogu vo dolnit del, pa duri i od pozadi kaj kicmata, kako zgrcuvanje, stegni otpusti, mi se gadi, i me tera samo na gasovi a nemam nisto. ve molam za sovet sto moze da e Se napiv samo eden paracetamol I celo vreme mi se javuva kako nego zdriganje a vsusnost nisto nemam, dali nesto moze da e zacnato od odnosite prethosniot mesec pred ciklusot?
Премногу долг период е од минатиот месец за да не приметиш до сега ништо, посети гинеколог доколку не си била скоро, испитај си основни работи и прегледај се. Може да се работи за некој вирус, или за скоро да треба да ти дојде менструација, ништо страшно не е.