Дали само јас ја гледам бледата втора линија? Да напоменам пред добивање сум, не ми доцни сеуште, но имав нешто слично како претходните бремености(имплантациско крварење ептен малце) паа….?
zdravo,vaka so decko mi imavme seks i toj svrsi vnatre vo mene,no posle nekolku dena dobiv menstruacija,dali e mozno iako dobiv sega ovoj mesec da odtanam bremena
Да, секако дека е можно. Не е важно што си добила сега, се размослува пред да се случи, а не откако ќе се случи секако доколку е несакано да останеш бремена.
Izvinete, no kako e mozno da e bremena zenata ako dobila ciklus? Zar ciklusot ne e izumrena jajce kletka togas kako moze da e bremena ako imala normalna menstruacija ?
После неколку дена од однос добила, значи таа јајце клетка и да е оплодена не може веднаш симптоми да даде. Нема правила, јас останав бремена со второ така, 3 дена пред да добијам менструација, најнормално добив, и тоа без да ми касни ниту еден ден, нареден месец ми каснеше и имав негативен тест, после 5 дена пак направив и беше позитивен.
Toa zavisi i od ovulacija koga e ako e na 14 ti den da receme pred ciklus 3 dena nemoze da zabremeni ama nikogas ne se znae dali moze porano ili pokasno da bide ako bide pokasno vo toj slucaj samo moze da se zabremeni pred ciklus
Секогаш може да се забремени кога имаш незаштитен однос, треба тоа да се очекува прво, ако не сакаш бременост имаш решенија и контрацептиви.
Може да се забремени и 5 дена пред овулација, зошто спермата преживува до 6 дена. 6тиот ден ослабува, но според студиите, може да се забремени и тогаш. Што значи секогаш постои можност кога има незаштитен однос.
Не е изумрена јајце клетка, туку не дошло до имплантација. Односно, може да има оплодена јајце клетка во јајцеводите, што може понатаму да се спушти во матката и да дојде до имплантација, може да остане таму и да има вонматерична бременост...
Pisuva 3 do 5 dena ama 72 casa e najverojatno deka moze da prezivee toa do 6 dena moze ama nemora da znaci