Не душо, затоа си треба едукација. Имаш рана, касна овулација. Имаш пцос, што ако не пратат поим немаат коа им е овулација. Не треба тест во менструација да се прави. Само што некад имплантациско крварење многу го мешаат со менструација. Така да едукација мора.
Јас сум одела на предавања за ова, професијата така ми налага, затоа и ти кажувам. Секако, во медицината 2+2 не се 4 секогаш. И не ми беше муабетот дека и покрај менструација треба да се прават тестови. Менструација и крварење не е исто.
Zenski zdravo Mi kasni 5 dena sega napeaviv test , dali i vie gledate bleda crta ili mene mi se pricinuva?
Има линија ама како да е сивка (евапорациска). Направи си друг, на друга фирма... На 5 дена доцнење, треба и поубава линија веќе да имаш...
Rana bremenost. Verojatno si imala docna ovulacija ahtom na 5 dena docnenje e seuste bleda. Za 2 nedeli pojdi na ginekolog za pregled. So lesno
Овој стварно најсензитивен излезе. Мене овој и пред добивање ми даде убава црта (а другиве бледа мн). Со лесно!
Претпоставувам и чувствителниста на тестот е 10mIU/ml. Купив и јас со иста чувствителност, пишува до 6 дена пред добивање, ама се чудам дали да го направам утре наутро. Добивам на 26 ден, тоа би требало да биде во недела. Причината е што од вчера имам гадење, ноќва повраќав. Тоа беше пропратено со вртоглавица, немав воопшто сила и се препотував. Секако може да е и вирус, ама би сакала да сум сигурна.