Клаудија, подобро отрчи утре до најблиската аптека и земи си тест, и закажи кај твојот гинеколог. Подобро вака да ти биде мирна главата ... Смири се првин некако без гајле ...
...poslednata menstruacija mi bese na 19 ti dekemvri ... na 12 ti januari imav odnos so decko mi bez zastita , no mislam deka celata tecnost ja isfrli nadvor , ne svrsi vo mene ,, denes na 15 ti januari dobiv .. 4 dena porano ,, dali e nekoj problem toa sto dobiv nekolku dena porano ...?? :/ pozz
на сите му се случува тоа, да добијат некоја ден порано.а ти не си добила 4 дена порано туку само една ден порано. така да немај мака прерачунај се убаво и ќе видиш дека сум во право. без паника узивај
seks 3 dena pred ciklus So decko mi imav odnosi 3 dena pred ciklus i posle 3 dna imav normalen ciklus,ima li sansi za bremenost i dali treba da cekam sledniot ciklus?
СЕКС НЕКОЛКУ ДЕНА ПРЕД ЦИКЛУС Имав секс неколку дена пред да ми дојде циклусот и после неколку дена ми дојде нормален циклус...сакам да прашам дали треба да чекам следен циклус за да видам да не сум бремена?
Се слушнав со матичниот гениколог, денес немало слободен термин, ме праша дали ми бил розеникав исцедокот, и знам дека завчера имав на гаќичките розев, скоро црвен исцедок и ми кажа дека е знак дека наскоро ќе добијам, да сум почекала до утре ако не добијам, да одам на преглед и да ми даде некои апчиња ако уште не ми е пробило. Малку се смирив во врска со мислата „Дали сум бремена“ но затоа имам 2 акни плус , бидејќи синоќа си направив целосна ретроспекција на ризичниот однос, дури и сонував како купувам тест за бременост и како на страната на Ремедика ми пишувало „Не е присутен хормонот на бременост кај вас“ , значи психата и во сон работи.
Здраво на сите на форумов сакам да прашам нешто за другарка ми во неделата имала однос со кондом но по кондомот имало ситни дупчиња што значи им пукнал....дечко и секогаш свршувал надвор но сега и објаснил на другарка ми дека и тој не бил сигурен дали потполно свршил надвор по што кога му идело баш тогаш го извадил и при вадењето можда е свршувал и да е останало нешто во неа но е сигурен дека целосно не свршил во неа значи во тоа е сигурен дека целосно не свршил во неа...како што го гледале кондомот имало течност внатре помалку а малку повеке имало по кондомот од надворешната страна а треба да и дојди денес(17-01-2012) но сеуште нема и никогаш нема редовна менструација и се случува да и касни и по една две недели па дури и месец и се има случувано и е во голема паника ве молам за совет некој со вакво искуство да сподели колку се шансите да остани бремена ви благодарам!
прашај ја кога последен пат добила,датата да прорачунаме веројатен термин на овулација,и колкави се шансите за да остане трудна,советувај ја дека не се останува толку лесно трудна, ептен треба да е истемпиран денот на овулација со сексуалниот однос?прашај па ќе ти одговореме.поздрав
значи минатиот пат и дошло на 17ти декември ама како што кажав ретко и иди редовно на истиот ден повеке пати и касни по 3-4 дена недела време две тука некаде
Реално, ако барем малку свршил во неа, а кондомот бил скинат, има шанси за бременост. Е сега, и плодниот ден треба да бил погоден, а тоа тешко може да се предвиди, пред се затоа што другарка ти има нередовен циклус. Нека направи тест...
прво и кажав да земи апче норлево но не и го дадоа и тражеа рецепта и додека да се снајди поминаа повеке денови што е веке касно за тоа и предложив и јас да направи тест но не сум сигурна после колку денови од односот треба да направи тест има купено Shure Check тест или да почека уште неколку денови дали ке и дојди па да проба со тест ? а имало неколку дупчиња по кондомот најверојатно е бил скинат веке тој по што како што го прашав дечко ми кондом пука кога не е наместен добро и навлегува воздух во него а не ситни дупчиња 4-5 како што имало и како што ја разбрав на цуцлата на кондомот немало дупче имало близу неа и нагоре оште 2-3 дупчиња сега тука ја тешам јас дека немало дупка на цуцлата на кондомот по шо не испрскало туку е подлизнало можеби ептен малку при вадењето кога свршувал дечко и
zdravo decki jas sum nova na forumot i se prikluciv zosto imamm golem problem!! Imam se vrateno od zimuvanje pred 5 dena no dodeka bev tamu imav odnosi so decko mi i toa bez zastita. Seksot bese vo najplodnite denovi no toj mislam deka ne svrsi vo mene i sega koga se vrativme mi ima dojdeno no samo nekolku kapki i cudnen ciklus i gi nemav simptomite sto gi imam kako pred da mi dojde. Dali e mozno da sum bremena ako ima nekoj povekje iskustvo vo toa neka mi pise. Vi blagodaram odnapred
Неверувам дека си бремена бидејќи си добила, а може циклусот да ти е пораличен од промената од тоа што си била на зимување, а ако не си сигурна тоа лесно можеш да го провериш со еден тест и тоа е тоа. Јас кога останав бремена ми доцнеше 10 дена и 10-от ден почна да ме боли стомакот мислев дека ќе добијам ама само на розеникаво имав исцедок и отидов на доктор и установивме бременост од 6недели и еве сега сум при крај на бременоста.
pa i jas samo nekolku kapki imam denes mi e 3 den i samo po nekolkuu kapki ke odam sega da kupam test me fakja panika