Девојки што мислите, дали постојаниот нагон за голема нужда а воедно и после тоа неможност да се изврши може да биде симптом на бременост ??? Читав и по други форуми имаше мислења дека можно е ...
Не верувам, прв пат слушам за вакво нешто.Како симтоми за бременост се каснење на менструалниот циклус, утрински гадења, вртоглавица, слаба болка во долниот дел од стомакот.Барем кај мене тоа се дешаваше.
хм и јас кога бев бремена не ми се десило вакво нешто..само на крај на бременоста ме тераше на голема нужда цело време.. а инаку не ми се верува да си трудна , подобро направи си тест за сигурност
Јас имам некаде прочитано дека може да се јави запек кај бремена жена ама тоа е многу мала веројатност (така нешто ми останало во сеќавање иако не верувам дека тоа е некој си знак за рана бременост) Мојата старосватица имаше запек ама некаде во 6-7 ми месец
Може да се случи запек кај бремена жена ако нон-стоп повраќа како мене што ми се случуваше првите три месеци од кревет не можев да станам од повраќање, па затоа и потешко излегував во вц
Пиев Норлево, прокрварив незнам дали ми е од апчето или дека требаше да добијам баш тогаш, сега ова ми се случува па за тоа помислив да не има нешто ...
Zdravo... Ke ve zamolam da mi pomognete....mislam jasna e situacijata ama sepak sakam da doznam i od vas sepak moze gresam jas,mada ne veruvam Imav dolga vrska,i normalno e da se ima odnosi so partnerot...E sea prosliot mesec znaci dekemvri jas dobiv na 11,a ovoj mesec mi kasni se uste ne sum dobila,skoro 12 dena mi kasni....No na 12ti januari den posle koga trebase da dobijam mi protece malce krv i mislev deka sum dobila,posle toa mi tecese ama onaka kako poslednite denovi koga zavrsuva kafeavkasto taka nesto....No kako sto znam nemora da mislam odma deka sum bremena Bevme vo kopaonik 1 nedela,a i ovoj mesec na pocetokot mi bese mnogu nervozen,se slucija mn neocekuvani raboti,za koj celo vreme se nervirav....dali e mozno poradi toa da mi kasni ??? Mnogu mi e strav da napravam test,ako napravam ke mi pokaze dali sum ili ne sum ama mn mi e strav ((( Ve molam kazete nesto,utesete me deka ne sum (((
Ај да те теши некој зошто е рано да направиш тест. Јас тогаш си барам утехи некако. Ама да е поминато доволно време и да не направам тест? Тек тогаш би се мрднала. Утре по тест и ке знаеш. Мораш. И не кажа каков бил односот. Заштитен или не ?
Убаво ти кажа Лакримоса, а и јас незнам како толку време си издржала без да направиш тест или посетиш гинеколог. Од друга страна не мора бременост да е во прашање, стресот и нервозата може да влијаат како и доколку пошто нели е зима може да си ги настинала јајниците и бубрезите. Утре патот под нозе и по тест, доколку е нагативен почекај до следната менструација ако и таа доцни и се манифестира како оваа обавезно посети гинеколог, зошто можеби нешто не е во ред. И периодов облекувај се потопло, затопли ја половината, зошто мене досега еднаш ми доцнеше менструацијата од што сум ги преладила бубрезите и јајниците.
Lelelelle ((( Mnogu mi e strav,ne sakam da sum bremenaaa ( Ke idam sabajle vo apteka i ke zemam test :/ A koj test da go zemam koj e najdobar,posto znam deka ima mnogu testovi ? Fala vi mnogu i na dvete ) *
девојче мој совет е да си направиш што побрзо тест да не чекаш страв не страв тоа е ако си бремена и да не направиш ке донаеш, што побрзо направи и разговарај со децко ти
Сврши во тебе, или се тргна пред време? Било кој тест, ако си бремена ќе покаже и тој од 50, и тој од 150 денари.
Pa imam zboreno so nego za ova,i mi vika deka e siguren deka ne sum bremena....Mi vika deka ne mu se ispustilo i da ne se grizam....No dobro moze i da me laze od strav ili ne znam...no sepak mislam deka za vakvri raboti ne se laze,ne bi me izlazal ni on....on e smiren i celo vreme mi vika deka ne sum Ke napravam sabajle odma,cim otvori aptekata do mene i ke zemam...samo koj test e najdobar ne znam :/ ?
On mi vika deka ne svrsil vo mene,a kako sto znam jas celo vreme se trga na strana pred vreme i odposle svrsuva :/ No Koga bevme sea na zimuvanje pred 3 nedeli,imavme odnos i naednas se trgna i svrsi na strana ne vo mene,ama da ne mu se liznalo malce...ne znam
кој било можеш они сте покажуваат ,не се грижи ако не си супер ама ако си не се мачи само ти и он да ти помогне која било одлука да носите и не мислам да те лаже али никад се не зна,не може да биде 100 проценти сигурен он
Ke vidime sabajle koga ke go napravam....daj boze da ne sum,mnogu mi e strav Fala vi na site sto mi pisavte
Devojki napraviv test....iskoci negativen ...znaci ne sum )) Znaci sepak stanuva zbor za nesto drugo ...
Кафеав исцедок може ли да се смета како симптом на бременост? Минатиот пон пиев Норлево, после два дена прокрварев и до вчера ми траеше.