Здраво девојки, пред се да кажам дека имам полицистични јајници. Со партнерот имавме односи два пати по ред (не заштитени) за време на траење на циклус. Ме интересира дали некоја од вас се нашла во ваква ситуација и колкави се шансите да сум трудна?
Што поточно мислиш под незаштитени, само без кондом или и со свршување внатре? Кој ден од циклус ти е?
На колку дена добиваш циклус? Теоретски не е невозможно, ако имаш рана овулација а сперматозоидите преживеат 5до7 дена. Сепак е малку веројатно. Мислам дека не има повеќе што некогаш сме се нашле во ваква ситуација па не сме останале трудни
Јас знам дека до 5 дена живает ама ваљда и тие како нас луѓето, некој живее до 40, некој до 65, некој до 98
Дали сум бремена последен циклус ми беше на 31 август до 6 септември имавме незаштитени со сопругот со желба за детенце имаме односи за време на плодноста сега треба да добијам на 29 септември симптоми имам некоји болка блага доле во стомак во јајници стално сум уморна многу сум поспана едвај работам рано легнувам не знам со да правам
Ќе си почекаш ден за добиевање, сеуште ти е рано. Не барај симптоми и за тие е рано. Ти посакувам две цртки.
Многу е рано 9 дена пред да добиеш. Ај да се два. 9 е премногу. Почекај уште малку ос два три ден пред направи, вака може ќе се разочараш а може си бремена а прерано е да покаже.
Па ако е порана овулација би требало. Најубаво е ден добиено или да ти доцни. За да си сигурна. Вака само ќе си правиш непотребни стресови.
Значи само 7 дена се поминати, прерано е. Почекај ден на добивање, или барем 12 дена од овулација. Ако си мерела дека е тогаш точно.