1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Sonjababy

Sonjababy Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    [КУОТЕ="КвеенСМ, пост: 7201890, мембер: 82752"]Не видим другу цртицу, извините.
    Касниш?[/КУОТЕ]
    Ne ama vcera bev na lekar i doktorkata vide kako da ima bremenost kako da se sprema e sega jas ovie dva tri dena imam nekoe krvarenje ama ne obipno nego taka po nekolku kapki na uloskata i kazav i mi dade nekoi kapki i vitamin c od 1000 koga vidov deka kapkite se za cistenje na markata i se javiv i ja prasav dokolku ima bremenost dali bi nastetile i ona mi vika ako si zainteresirana za bremenost ne gi pij pijgi samo vitamin c

2. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    6.711
    Здрбелен ендометриум не асоцира само на бременост, туку и дека ќе добиеш за брзо. Овој тест е најлош, оди земи селфклиар, направи сега. И ќе знаеш на што си, ако нема ништо, не си бремена.

На јolene, Just.do.it, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    32.875
    Малку не ми е јасна твојата докторка, како да не знае што зборува женава.

Јас би ти рекла да почекаш да ти задоцни, секако во овој период никој неможе да ти кажи со сигурност дали си бремена или не, освен бета. Еве тестот покажува негативен ама можеби е рано.
    Испитај бета и ќе знаеш на што си.

На Bejb15, fana и Rozevata им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.082
    Допаѓања:
    110.802
    Деуг тест направи овој не го бива.
    Земи од најефтините.

5. Sonjababy

Sonjababy Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    [КУОТЕ="Фениксгирл, пост: 7201920, мембер: 155247"]Згњечени ендометријум није повезан само са трудноћом, већ и са тиме да ћете ускоро затрудњети. Овај тест је најгори, идите да се разјасните, урадите то сада. И знаћеш на чему си, ако нема ништа, ниси трудна.[/КУОТЕ]
    Доктор је рекао да је тест био рано 20.10 napravam jas od cista radoznalost i nestrplivost 8nace posledno imav na 20.09 se posomnevav na bremenost poradi malo kolicestvo na krv na 05.10 sabajleto pa nemav pa sledniot den pak malku i taka uste mi pravi

6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    6.711
    Затоа направи од тој што ти рековме. Овој не е добар, ако и тој ти покаже негативен, не си бремена.

На Rozevata и Elliana им се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    32.875
    Никој тест нема да ти покаже толку рано, ти сега правеш тест неколку дена после овулација штом ти била последна на 20ти септември, незнам како мислиш дека ќе добиеш веродостојни резултати толку рано. Тест се прави на денот на недобивање или барем да ти доцни ден-два.
    Бремена не си, барем сега неможеш тоа да го знаеш, а крварењето ти е од нешто друго.
    Мој совет смени доктор и оди на второ мислење.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sonjababy

Sonjababy Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Dobro utro jas i sabajle so mala kolicina krv pri brisenje. Se slusnav so maticnata i mi rece da zemam dobraston 2 pari po 1 tableta 7 dena i posle na kontrola. Nekoj so ovaa terapija i dali da gi zemam
    Fala vi

9. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    6.711
    Не знам зашто не правиш тест, дабродтон секоја втора трудница пие, и секоја што и даваат за регулирање на циклус. Спречува крварење.

10. Sonjababy

Sonjababy Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Rano mi e za test posle 20 ti mi rece

11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    6.711
    Барем ќе знаеш дали од бременост крвариш.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.075
    Допаѓања:
    101.704
    Жено ако треба да чекаш 20ти за тест, ти не си трудна, ти тек сега треба да забремениш. Не знам зошто те лаже докторката. Оди на друго мислење, зошто да пиеш добрастон ако немаш никакаква бременост. Ако си останата бремена од претходен циклус тебе тест и БХЦГ сега ќе ти покажат. Дај смени ја докторката, најди некоја на која ќе и веруваш а не да прашуваш цело време дали да пиеш лекови.

На Skyler81, Anyshka, Alex08 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Sonjababy

Sonjababy Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Jas se izvinuvam ama mislam nema nisto loso vo toa sto prasav cim doktorkata mi gi dala znaci ima nesto zavcera koga bev i ona samata mi kaza deka e rano za test i deka gleda nesto na eho zasto bev vo ovulacija i mozno e da se zacne a moze i ne koga me gledase mi rece da pocekam dva tri dena ako ne mi prestane da i se javam da mi kaze sto ponatamu
    Jas se izvinuvam uste ednas ama neli site si se nadevam i se prasuvase mislam forumov e za toa
    Fala

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    13.036
    Ако не и веруваш за да ја пиеш препорачаната терапија без да препрашаш на форум, подобро е да ја смениш. Плус ако и не ти дообјаснува што ти се случува и зошто баш тоа ти препорачала. Затоа членката погоре ти вика така, а не дека не смееш да прашаш тука за искуство.
    Ако си сега во овулација, не може да си бремена. Ако не си бремена, нема поента од терапија за задржување на бременост. Ако има некаков друг проблем, прво тој да се реши, зошто сега и да останеш бремена може да не се задржи понатаму. Ако крвариш, ваљда не треба да имаш односи во моментот, а ако сега си во овулација треба сега односи за да забремениш. Едноставно контрадикторно ти е се што ти се случува и што ти кажува докторката.

На Skyler81, Anyshka, јolene и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    6.301
    Кога имаше последна менструација?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.075
    Допаѓања:
    101.704
    Aма немаш бременост ти за да пиеш прогестеронска поддршка. Што да има кога тек ти следува период кога би се случила бременост евентуално.

На Anyshka, Elliana, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.082
    Допаѓања:
    110.802
    @Sonjababy не пиј ништо, бремена не су сигурно. Како може да треба да добиеш на 20 ти, а сега да проверуваш тестови за бременост? Крварењето ти е од овулацијата а во случај да си била бремена од претходниот циклус веќе сега има и срце тоа бебе.
    Не се залажувај.

На Anyshka, Just.do.it и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    7.567
    1. Не може на ехо да се види ништо толку рано, смени си ја др.

2. Рано ти е за тестови, треба да ти доцни прво, па после тестови да правиш.

3. Не сфаќам како може ваква работа да не знаеш, како возрасна личност, која сака да роди дете.
    (facepalm)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    4.274
    Прогестеронска терапија не се дава само за поддршка во бременост. Се случува некогаш кај некои жени, телото да не продуцира доволно прогестерон во лутеалната фаза (фазата од овулација до менструација), а тоа да предизвика недоволна поддршка на ендометриумот со што може да дојде до spotting или крварење пред очекуваната менструација. Таа состојба може да допринесе со потешкотии при остварување бременост или спонтан. Со прогестеронска терапија се стабилизира ендометриумот, се поддржува неговото задебелување и се спречува негово луштење што инаку би придонело до крварење во лутеалната фаза. Така што прогестеронот и е најверојатно препишан ради тоа, а не зошто матичната мисли дека има бременост. Според тоа што членката го пиша, матичната и рекла дека сеуште е рано, има задебелување на ендометриумот што се случува после овулација независно дали дошло до оплодување или не. Што е така, а прогестеронската терапија секако ќе и помогне или да се изрегулира циклусот или како поддршка на имплантациската фаза.

На Didajo, 5678m, Joanna28 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    32.875
    Мене не ми е јасно како можела докторката да ѝ кажи ,,како да има бременост”.. задебелување на ендоментриум има за време на овулација и пред циклус, како може да тврди толку рано за бременост
    Па и капки и дала за чистење на матката бе (facepalm)

На Anyshka, Rozevata, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.