1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.701
    Препрочитај ја од почеток. Докторката прво и дава Ергометрил, да предизвика контракции да исчисти матка, врска нема од добивање уште, во почеток на овулација. Потоа и вика А ама ти сакаш бременост? Епа не ги пиј, земи Добрастон да поддржиш ако евентуално има бременост.

На Anyshka, Rozevata, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.082
    Допаѓања:
    110.801
    А матичната плус ЗНАЕ дека добила на 20.09. како може да мисли дека СЕГА може да има бременост? Така што пологично е што и има дадено ергометрин затоа што оваа и кажува дека има крварење до сега и докторката мисли дека има продолжен циклус па затоа и дава ергометрин.

На Rozevata, LiquidLuna, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.072
    Допаѓања:
    101.701
    Ова е чист пример на некомуникација и нестручност. Јас со борба со 2 бремености и малку памет сум го сконтала ова а не со факултет медицински.

На Anyshka, SummerGirl, Rozevata и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    4.274
    За капките не коментирам, се слагам дека најверојатно има мискомуникација, а и ние ја знаеме едната страна од приказната. Може плус работи и биле кажани и образложени, само членката не ги сфатила или примила како информација. Плус членката пиша дека и кажала на матичната дека уште крвари, па матичната и кажала да пие Дабростон, што нигде не посочува дека и е препишан за поддршка за бременост.

На Ladyme, Didajo и јolene им се допаѓа ова.
  5. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    148
    Здраво девојки, сабајлево направив тест и мислам дека гледам бледа линија, но не знам дали е евапорациска?? Сеуште не ми касни, треба да (не) добијам за 3-4 дена. Што мислите вие? Позз

Прикачени фајлови:

• IMG_9455.jpeg
      IMG_9455.jpeg
      Големина на фајлот:
      58,5 KB
      Прегледи:
      124
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    6.711
    Рано си направила, малку е матна сликата, не се гледа баш убаво. Почекај да ти касни или ден на добивање.

На kika.dragan му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    1.354
    Здраво, на 30ти септември ми беше дена на овулација и имавме односи бидејќи планираме бебенце. Вчера цел ден имав по малку кафеав исцедок а за некој ден треба да добијам, прашањето ми е дали да направам утре сабајле тест или да почекам да видам дали ќе добијам?

8. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    1.714
    Негативен мислам

9. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    1.714
    Почекајте неколку денови да ви доцни,после тест

10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    5.011
    Имам искуство со овие тестови, од тоа што знам каде треба да биде линијата и ми е навикнато окото, мислам дека е позитивен. И моите беа вака тие денови.
    Ако имаш уште од истиве стрипчиња направи вечерва/сабајле нов, види дали ќе е потемна за нијанса.

11. Anaa2002t

Anaa2002t Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki kazete mi od kako mi zavrsi na 30 plodnive denovi nonstop imavme bez zastita znam deka e rano i z a testovi i za se sakam da prasam od prethodniot mesec koa imavme isto nezastiteni mi dojde mnogu malce ama imase negativni odposle testovi pravev na 5ti 6ti...rabotam trgovija vo poteska prodavnica...plus imam i duplo poteska rabota posle toa i sea custvuvam koa ke digam potesko me naboluvaat jajnicite dole posle toa pominuva odma bolkata i mi se nalosuva....dali e mozno da se ova nekoi simptomi? A da ne pokazuva na test nisto? Zatoa sto ova do sea vaka mi se nema desavano

12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    15.607
    Ако ти завршило на 30 ти, сега ти се плодни денови. За лошење па е препрерано како симптом. Ти се лоши од друго. Што те здоболуваат јајници е од овулација ако си сега.

На Mumoftwo30 и fana им се допаѓа ова.
  13. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    455
    Не е во ред да креваш тешко а уште не си станала мајка поштеди се те молам за твое добро и доброто на идното дете❤️

14. Anaa2002t

Anaa2002t Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    4
    Затоа што и претходниот месец бев во плодни коа имавме ама порано ми дојде со многу мала менструација скоро ич што никад не се десило и сега имавме во плодни до вчера ми беа плодни па си мислам да не има нешто од минатиот пат а неможе усте да покаже..

15. Anaa2002t

Anaa2002t Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    4
    Само коа ке кревам ми се подналошува и ме стискаат доле јајниците после тоа одма поминува

16. Anaa2002t

Anaa2002t Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    4
    Му се десило ли на вака некој до сега?

17. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    6.711
    Ако има нешто од минатиот пат, тестот што го постираше ќе имаше жар цртки а не никаква.

Најверојатно си настината, или си во овулација, тестирај се за овулација и ќе знаеш.
    На сите жени, буквално.

Последна измена: 13 октомври 2024
    На Mumoftwo30, LiquidLuna, mom to be и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Zdravo devojki prasanje edno imavme so maz mi posle menzis na sekoji 2 dena odnosi za bebence site plodni denovi imavme sega custvuvam od vreme na vreme oteceni gradi I bolka vo krstot menzis treba da dobijam na 23 oktomvri znaci za 10 dena dali testot surchek bi pokazal porano ako napravam zosto rabotam fizicka rabota diganje blagodam devojki

19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    15.607
    Не би ти препорачала шур чек. Земи друг. И чекај ден за не/добивање. Рано е многу да направиш сега.

На Macence27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    6.711
    Ништо нема да покаже 10 дена порано, па ни крв. Ќе мораш да почекаш ден на добивање. Go with the flow, не се оптоварувај со тоа. Еее има членки и што пиеле антибиотици и што уште не правеле, па после дознале дека се бремени.