Препрочитај ја од почеток. Докторката прво и дава Ергометрил, да предизвика контракции да исчисти матка, врска нема од добивање уште, во почеток на овулација. Потоа и вика А ама ти сакаш бременост? Епа не ги пиј, земи Добрастон да поддржиш ако евентуално има бременост.
А матичната плус ЗНАЕ дека добила на 20.09. како може да мисли дека СЕГА може да има бременост? Така што пологично е што и има дадено ергометрин затоа што оваа и кажува дека има крварење до сега и докторката мисли дека има продолжен циклус па затоа и дава ергометрин.
Ова е чист пример на некомуникација и нестручност. Јас со борба со 2 бремености и малку памет сум го сконтала ова а не со факултет медицински.
За капките не коментирам, се слагам дека најверојатно има мискомуникација, а и ние ја знаеме едната страна од приказната. Може плус работи и биле кажани и образложени, само членката не ги сфатила или примила како информација. Плус членката пиша дека и кажала на матичната дека уште крвари, па матичната и кажала да пие Дабростон, што нигде не посочува дека и е препишан за поддршка за бременост.
Здраво девојки, сабајлево направив тест и мислам дека гледам бледа линија, но не знам дали е евапорациска?? Сеуште не ми касни, треба да (не) добијам за 3-4 дена. Што мислите вие? Позз
Рано си направила, малку е матна сликата, не се гледа баш убаво. Почекај да ти касни или ден на добивање.
Здраво, на 30ти септември ми беше дена на овулација и имавме односи бидејќи планираме бебенце. Вчера цел ден имав по малку кафеав исцедок а за некој ден треба да добијам, прашањето ми е дали да направам утре сабајле тест или да почекам да видам дали ќе добијам?
Имам искуство со овие тестови, од тоа што знам каде треба да биде линијата и ми е навикнато окото, мислам дека е позитивен. И моите беа вака тие денови. Ако имаш уште од истиве стрипчиња направи вечерва/сабајле нов, види дали ќе е потемна за нијанса.
Zdravo devojki kazete mi od kako mi zavrsi na 30 plodnive denovi nonstop imavme bez zastita znam deka e rano i z a testovi i za se sakam da prasam od prethodniot mesec koa imavme isto nezastiteni mi dojde mnogu malce ama imase negativni odposle testovi pravev na 5ti 6ti...rabotam trgovija vo poteska prodavnica...plus imam i duplo poteska rabota posle toa i sea custvuvam koa ke digam potesko me naboluvaat jajnicite dole posle toa pominuva odma bolkata i mi se nalosuva....dali e mozno da se ova nekoi simptomi? A da ne pokazuva na test nisto? Zatoa sto ova do sea vaka mi se nema desavano
Ако ти завршило на 30 ти, сега ти се плодни денови. За лошење па е препрерано како симптом. Ти се лоши од друго. Што те здоболуваат јајници е од овулација ако си сега.
Не е во ред да креваш тешко а уште не си станала мајка поштеди се те молам за твое добро и доброто на идното дете❤️
Затоа што и претходниот месец бев во плодни коа имавме ама порано ми дојде со многу мала менструација скоро ич што никад не се десило и сега имавме во плодни до вчера ми беа плодни па си мислам да не има нешто од минатиот пат а неможе усте да покаже..
Ако има нешто од минатиот пат, тестот што го постираше ќе имаше жар цртки а не никаква. Најверојатно си настината, или си во овулација, тестирај се за овулација и ќе знаеш. На сите жени, буквално.
Zdravo devojki prasanje edno imavme so maz mi posle menzis na sekoji 2 dena odnosi za bebence site plodni denovi imavme sega custvuvam od vreme na vreme oteceni gradi I bolka vo krstot menzis treba da dobijam na 23 oktomvri znaci za 10 dena dali testot surchek bi pokazal porano ako napravam zosto rabotam fizicka rabota diganje blagodam devojki
Ништо нема да покаже 10 дена порано, па ни крв. Ќе мораш да почекаш ден на добивање. Go with the flow, не се оптоварувај со тоа. Еее има членки и што пиеле антибиотици и што уште не правеле, па после дознале дека се бремени.