Прочитај убаво упоставото од Норлево зошто мислам дека имаш убаво опишано што може да ти се случи, и знаци после користење. Така да мене не би ме изненадило да имаш кафеавкаст исцедок, зошто сепак се исфрлаат насилно епителни клетки..
имам некаде пишано,и тука ќе пишам, и мм не сврши во мене,па останав бремена од предсемена течност,значи-може да останеш,мали се шансите ама има шанса. Не можеш секогаш норлево да пиеш,земи си контрацепциски таблети,кондом,спирала,било каква заштита
Користиме кондом обавезно, само што овој пат откако сврши не се тргна одма и забележавме дека спермата малку истекла... па поради тоа пиев инаку не би сакала и се надевам нема да имам потреба пак да пијам
Pred edna godina imav seksualen odnos ne koristevme zastita dali e mozno posle tolku vreme da sum bremena bidejki mi kasne nekolku nedeli..Ve molam pomoss
Zdravo Ako mozete da mi pomognete so nekoi sovet..mnogu sakam da ostanam bremena. Posledniot pat mi dojde na 30 Dekemvri i bidejki imam redoven cilus,plodnite denovi bea na 13,14....MM svrsi vo mene na 13. Vcera mi dojde menstruacijata i bese porazlicna kako kafeava, deneska poveke mi tecese i bese so normalna boja. Dali e mozno da ti dojde menstruacija i da ostanes bremena..mi dojde edna nedela porano. Ve molam nekoj ako e zapoznaen so toa neka pise.
Незнам зошто толку сте не информирани во однос на несакана бременост, бременоста настапува веднаш по ризичниот однос, тоа значи дека веднаш ќе знаеш ако не добиеш наредниот месец, а не по една година, и сперматозоидите живеат неколку дена во жената не можат цела година да живеат па да се оплоди јаце клетката, што значи не станува за никаква бременост само ако сега во скоро време не си имала незаштитен однос. те молам прочитај повеќе во врска со половите односи и како се зачнува бебе, срамота вакви прашања да се поставуваат, тоа ти е мој совет имаш 17 години не си мала за да не ги разбираш работите.
Да можеш! Така баба ми после 20 и нешо години остана трудна па сеа пред месец дена отиде да абортира Аман до толку ли сте
Да може да имаш менстр. а да си бремена, направи си тест после менстр. ,,..ти нервозна 3 дена ти касне, сама седиш натажена, натажена не мажена....,,,Опа ќе играме на свадба оди барај го за маж среќникот
Не се грижи постојаниот нагон за нужда барем кај мене значи дека за една недела ќе ми дојде циклусот, порано не ми се случуваше, но во изминатава година редовоно. Немаш потреба за паника. Поздрав!
Не се плаши се случува. Барем јас и дечко ми веќе два-три пати „згрешивме“, незаштитен однос и пак ништо, сум пиела Нор лево и секогаш и доаѓаше подоцна од вообичаеното поради стрес и нервоза дека сум бремена, но ете ништо. И јас сум во долга врска 9 години. Не се плаши земи тест, знам дека е страшно, но стисни заби можеби има 1 црта. Поздрав.
Pred skoro 10 dena imav nezastiten odnos, ama samo nekolku penetracii bez da svrsi vo mene. Mi docni veke edna nedela i samo gradite mi se premnogu tvrdi i osetlivi. Pravev test za bremenost sure check deneska, no ne so prvata mokraca no pred toa nemav nisto pieno i bese negativen. Mozno e li da sum bremena? Ovie 7 dena sum premnogu pod stres, ne mozam ni da spijam normalno. Ima li nekakva vrska toa i kako mozam da si pomognam?
Ve molam za pomos!!! Mi dojde menstruacija i posle 14 den otkako mi ima dojdeno i zavrseno imav seksualen odnos bez kondom,i svrsi vo mene,imav macnini uste prvata nedela no potoa mi dojde na redovnata data.no obicno mi trae menzisot 5-6 dena a ovoj pat 3-4 dena mi traese,mnoggu iskrvariv i mi prestana,po menstruacijata imav nekoi gadenja i seuste gi imam. Dali e mozno da sum bremena,sto da pravam pomognete!!!
Штом свршил во тебе, има шански. Но, никој не може да ти каже сигурно. Најдобро ќе ти биде да си купиш тест за бременост и да си провериш или да посетиш гинеколог.
prvata nedela napraviv 2 testa i mi pokazaa negativnen relultat...ne znam stvarno mi e strav da idam na genikolog,i test mi e strav da napravam,se si mislam deka nema sansi da sum ama na momentko koga mi se zgade e togas pocnuvat somnevanjata