Една работа не сфаќам, како може да сакаш да имаш дете, а основни работи за репродуктивност да не им се јасни?
Здраво, вчера требаше да почнам со циклус ама не добив, а веќе скоро цела недела не знам како да ви објаснам ама едноставно чувствував дека сум бремена ги имав истите симптоми како и со првата бременост и едноставно знаев дека ако правам тест ќе излезе позитивен, и не ни чекав до денес за “официјално” да ми доцни - тест правев синоќа ( поточно 3 теста) и сите беа позитивни со послабо видлива втора црта (слика има долу). Е сега прашањето ми е, бидејќи очигледно е дека ептен е рана бременост (според мое сметање некаде 4-5 недела), дали веднаш да закажам преглед кај гинеколог за да ми потврди бременост или да почекам до следната недела?
Честитки! Иста таква јака црта имав и јас кога останав и бев 5 недела. Закажи си слободно уште сега,знам дека си нестрплива Кај мене имаше и срцева реакција кога отидов. Со лесно
Ти благодараам, честитки и на тебе и да ептен сум нестрплива дури уште и не ми се верува така да и јас мислам дека најпаметно ќе ми биде веднаш да си закажам
Не го отварај тестот. Така само европациска ќе видиш. Земи си нив и повтори го сабајле и ќе знаеш најубаво.
Вака беше и затворен дека имаше како стаклена пластика на него, но мислев ми се причинува од стаклото и затоа отворив да видам дали ми се причинува или не, тестов е од self clear. Утре ќе си земам и друг тест да видам.
Zeniciki aj da ve prasam...isprobuvame 3 meseci za bebe nekako ne se fakja....se si e vo red so dvajcata sea pred 3 dena mi zavrsi pred da mi dojde me bolea mnogu gradite i dole jajnicite si dobiv pred 3 dena mi zavrsi....ama jas nekako imam pak bolki vo gradive i me bolat dole jajnicive dali moze daa dojde do bremenost? Eve denes jajnicite me bolat i pak gradite a mi zavrsi