1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    673
    Не може.Пробувајте и овај месец

2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.944
    Ne te razbiram shto ti e prashanjevo ustvari. Ti zavrshi pred 3 dena a dali mozhe da dojde do bremenost? Pa ne znam, osven ako ne si nekoj neotkrien slucaj uste ni do pola ciklus da si stignata a da si trudna, eve ne znam. Za bremenost treba da sledis ovulacija, so merenje folekuli najdobro, a nie da nagagjame dali mozhe ili ne mozhe da dojde do bremenost , ne.

На Ladyme и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    673
    Таа јас колку што разбрав мисли дека е бремена и покрај тоа што добила

На ForeverME му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Slavica1234

Slavica1234 Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Добро вечер ај едно прашање може не е за тука ако сакате тргнете го.......бремена сум но имам преголема тежина 115 кила....така и мајками има забременато со мене ама фала богу се придржувала и све си било океј....сакам да прашам дали може да има некои проблем?....се плашам многу па сакам да прашам дали има некој што поминал вака ?

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    673
    Не мора да значи дека би имала проблеми.Ама и сама си свесна дека зголемената килажа е ризик за се,не само за бременост,покачен притисок,дијабетис итн.Храни се здраво,и биди активна.И да ти пиши некој дали имал проблеми или не индивидуално е секое тело.Со среќа и да поминеш без проблеми

6. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    7.576
    Штом доби менструација, не си бремена. Пробуваме и ние веќе 5 месеци и од преголема желба само некои симптоми осеќам и секој месец можам дури да се заколнам дека нема да добијам и се разочарувам. Треба малце да олабавиме, да оставиме да си течат работите како што треба, и 3 и 5 месеци не е долг период.

Ти посакувам две цртки што поскоро :l:

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LittleMermaid96

LittleMermaid96 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојки. Имав една неуспешна бременост (киретажа) пред 3 месеци, претходниот месец ни дозволија да работиме на случанот, но ние почекавме уште еден месец (почнавме после претходниот циклус, односно еден циклус после дозволата). Еве сега ми доцни 5-6 дена, а притоа имам редовни циклуси, но сите 3 теста во овие 5-6 дена се негативни. Гинекологот ми рече да почекам 1 недела од доцнење и да појдам на преглед (закажав) но неизвесноста многу ме вознемирува (посебно после се што се случи претходниот пат). Ве молам за искуства и дали е можно да се работи за бременост или се работи за некој друг проблем.

8. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.282
    Дали пратеше овулација? Едната опција е да си имала подоцна овулација и сеуште да не покажува на тест бременост (дај боже да е тоа), ама исто така може да се работи за дизбаланс на хормони па да ти доцни поради тоа (од киретажата, стесот..).
    Почекај уште 2-3 дена па направи пак тест, се надевам ќе се израдуваш ама и да не е така не се разочарувај ако не овој ќе биде некој следен месец. :hug:

9. LittleMermaid96

LittleMermaid96 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    34
    Јас имам пократки циклуси, околу 24-25 дена, овилацијата ми беше 12-13 Октомври. Има шанси да е многу рано?

10. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.282
    Ако ти е потврдена овулација со тест или од гинеколог мислам дека деновиве ќе покажеше бар бледа цртичка, ако не ти е потврдена овулација тогаш може и да си овулирала покасно. Пример јас после киретажа 6м ептен имав не среден циклус, па биохемиси 2, и од овулации на 12-13 ден, сега имам овулација на 18-19 ден.
    Она што сакам да ти кажам е дека може да се работи за бременост ама и да не е бременост не е ништо страшно доцнењето на циклус една недела, и за дизбаланс да станува збор се средува лесно.

На LittleMermaid96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    1.354
    Здраво, имаме обиди за второ бебенце. Пред 4 дена ми беше овулација и имавме односи, денеска бев на забар и против болка ми кажа да се напијам серапептазе. Скроз изумив дека може не смеам да го испијам, дали нешто би сметало ако ете сум останала бремена? Ептен ми е шубе

12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    5.011
    Рано е, и да се оплодила јајце клетката сеуште не е ни имплантирана.
    Колку има што пиеле антибиотици, алкохол и сл. па дознале дека се бремени откако направиле тест.
    По мое сега можеш да пиеш, избегнувај неколку дена пред очекувана менструација.

На LiquidLuna и Ане. им се допаѓа ова.
  13. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    130
    Те читав и претходно. Најдобронамерен совет: отвори интернет, уoutube, некој учебник по биологија, било што и едуцирај се на тема репродукција. Барем ќе знаеш како да постапуваш и кога и какви симптоми да очекуваш, а не вака да прашуваш нелогични работи.

На Bejb15, SummerGirl, Feniksgirl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anaa2002t

Anaa2002t Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    4
    Screenshot_20241103_183720_Chrome.jpg 20241103_162549.jpg 20241103_162540.jpg Женски да ве прашам....може е малце глупо ама на вас да ви се обратам....не бев во можност да излезам да купам тест за бременост па видов на интернет еден стар метод кај што правеле со сода бикарбона па да прашам дали е точен? Еве ви слики а еве мене како ми испадна

15. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    6.711
    Не е точен. Глупости се ова. Купи тест и направи си, така е најточно.

На SummerGirl и Bejb15 им се допаѓа ова.
  16. Anaa2002t

Anaa2002t Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    4
    Да напоменам и завчера истиот го правев буквало ми идпадна ко на втората како да не е позитивен а денес вака

17. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    1.711
    Купи си тест
    Содата во што и да ја ставиш ќе даде меурчиња,а не па во мокрача

18. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    673
    Купи си утре тест,ова се глупости.

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    13.036
    35 денари е laboquick тестот и е 100% точен, не ја троши џабе содата

На LiquidLuna и Elliana им се допаѓа ова.
  20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.170
    Урина во кристал чаша со сода?
    Нема врска ова, најефтин тест од аптека ќе ти покаже, не се мачи со ова.