Ne te razbiram shto ti e prashanjevo ustvari. Ti zavrshi pred 3 dena a dali mozhe da dojde do bremenost? Pa ne znam, osven ako ne si nekoj neotkrien slucaj uste ni do pola ciklus da si stignata a da si trudna, eve ne znam. Za bremenost treba da sledis ovulacija, so merenje folekuli najdobro, a nie da nagagjame dali mozhe ili ne mozhe da dojde do bremenost , ne.
Добро вечер ај едно прашање може не е за тука ако сакате тргнете го.......бремена сум но имам преголема тежина 115 кила....така и мајками има забременато со мене ама фала богу се придржувала и све си било океј....сакам да прашам дали може да има некои проблем?....се плашам многу па сакам да прашам дали има некој што поминал вака ?
Не мора да значи дека би имала проблеми.Ама и сама си свесна дека зголемената килажа е ризик за се,не само за бременост,покачен притисок,дијабетис итн.Храни се здраво,и биди активна.И да ти пиши некој дали имал проблеми или не индивидуално е секое тело.Со среќа и да поминеш без проблеми
Штом доби менструација, не си бремена. Пробуваме и ние веќе 5 месеци и од преголема желба само некои симптоми осеќам и секој месец можам дури да се заколнам дека нема да добијам и се разочарувам. Треба малце да олабавиме, да оставиме да си течат работите како што треба, и 3 и 5 месеци не е долг период. Ти посакувам две цртки што поскоро
Здраво девојки. Имав една неуспешна бременост (киретажа) пред 3 месеци, претходниот месец ни дозволија да работиме на случанот, но ние почекавме уште еден месец (почнавме после претходниот циклус, односно еден циклус после дозволата). Еве сега ми доцни 5-6 дена, а притоа имам редовни циклуси, но сите 3 теста во овие 5-6 дена се негативни. Гинекологот ми рече да почекам 1 недела од доцнење и да појдам на преглед (закажав) но неизвесноста многу ме вознемирува (посебно после се што се случи претходниот пат). Ве молам за искуства и дали е можно да се работи за бременост или се работи за некој друг проблем.
Дали пратеше овулација? Едната опција е да си имала подоцна овулација и сеуште да не покажува на тест бременост (дај боже да е тоа), ама исто така може да се работи за дизбаланс на хормони па да ти доцни поради тоа (од киретажата, стесот..). Почекај уште 2-3 дена па направи пак тест, се надевам ќе се израдуваш ама и да не е така не се разочарувај ако не овој ќе биде некој следен месец.
Јас имам пократки циклуси, околу 24-25 дена, овилацијата ми беше 12-13 Октомври. Има шанси да е многу рано?
Ако ти е потврдена овулација со тест или од гинеколог мислам дека деновиве ќе покажеше бар бледа цртичка, ако не ти е потврдена овулација тогаш може и да си овулирала покасно. Пример јас после киретажа 6м ептен имав не среден циклус, па биохемиси 2, и од овулации на 12-13 ден, сега имам овулација на 18-19 ден. Она што сакам да ти кажам е дека може да се работи за бременост ама и да не е бременост не е ништо страшно доцнењето на циклус една недела, и за дизбаланс да станува збор се средува лесно.
Здраво, имаме обиди за второ бебенце. Пред 4 дена ми беше овулација и имавме односи, денеска бев на забар и против болка ми кажа да се напијам серапептазе. Скроз изумив дека може не смеам да го испијам, дали нешто би сметало ако ете сум останала бремена? Ептен ми е шубе
Рано е, и да се оплодила јајце клетката сеуште не е ни имплантирана. Колку има што пиеле антибиотици, алкохол и сл. па дознале дека се бремени откако направиле тест. По мое сега можеш да пиеш, избегнувај неколку дена пред очекувана менструација.
Те читав и претходно. Најдобронамерен совет: отвори интернет, уoutube, некој учебник по биологија, било што и едуцирај се на тема репродукција. Барем ќе знаеш како да постапуваш и кога и какви симптоми да очекуваш, а не вака да прашуваш нелогични работи.
Женски да ве прашам....може е малце глупо ама на вас да ви се обратам....не бев во можност да излезам да купам тест за бременост па видов на интернет еден стар метод кај што правеле со сода бикарбона па да прашам дали е точен? Еве ви слики а еве мене како ми испадна
Да напоменам и завчера истиот го правев буквало ми идпадна ко на втората како да не е позитивен а денес вака
Урина во кристал чаша со сода? Нема врска ова, најефтин тест од аптека ќе ти покаже, не се мачи со ова.