Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    luge pomagajte....sinoka so decko mi imavme odnosi...a vcxera mi bese 6ti den otkako dobiv menstruacija noo deneska nemav ni malku krv.......se bese dobro dodeka toj ne me turna i mi rece deka svrsil no ne vo mene..... mnogu mi e strav poradi onaa predsemena tecnost sto izleguva i moze da se zabremeni od toa......ve molam pomagajte...sto da napravam....pretposledniot den od menstruacijata mi bese......
    kolku pari e testot ili norleovot apce dodeka imam vreme....
    vi blagodaram odnapred :*

2. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Тест зависи каков, имаш од 100 ден што се прави од утринска мокрача и тест од 140 што може да го направиш во било кое време, а Норлево околу 500 ден е зависи во која аптека ке го купиш али одприлика толку е, во некои аптеки бараат рецепт за него а во некои не. Само во краен случај би ти препорачала да го испиеш зашо не е препорачливо. Ако си решила да го испиеш подобро што побрзо.

Од предсемената течност мн се мали шансите да останеш бремена.

3. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Џабе ќе правиш тест сега, уште е рано. Тест се прави после 1 недела од доцнењето на менструалниот циклус. А за апче, можеш да се напиеш да бидеш на сигурно. Околу 500-600 денари е.

4. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Да за тестот рано е, одприлика после две недели од ризичниот однос кажува најточно.

5. Majuska.16

Majuska.16 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    феминки пред малку забелезав кафена точка на гаките (малечка) мн ми е страв, последно имав однос со дечко ми пред 2 дена. Ве молам за одговор мн се плашам

6. Majuska.16

Majuska.16 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    заборавив да напишам дека рано е да ми дојде ми иде на 5ти секој месец, а и дечко ми не сврши во мене.

7. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Нема место за паника, почекај да добиеш на датумот на кој треба да добиеш, штом имаш кафено на гаќите може и порано да добиеш, не се секирај ако дечкото не свршил внатре.

8. Majuska.16

Majuska.16 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    фала за одговорот цела се тресам, ме фати страв бидејки нели може да се забремени и од предсемената течност ама знам дека се мали жансите и бидејки постојано ми се јаде оваа недела ( ама имам такви периоди јас секој месец без разлика дали треба да ми дојде или не)

9. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    не постојат глупави прашања нели,ама треба малце повеќе да се информираш кога веќе си сексуално активна..не,не е можно.

10. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    ИМА шанси да е бремена,мене тоа ми беше прв симтом,со градите,ама мислам дека кај тебе не е тоа,не се појавуваат толку рано симптомите мислам,за секој случај направи со утринска,да не му ја мислиш

11. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Болката во градите може да биде и еден од пред менструалните синдроми , барем кај мене е така најпрв синдром ми е болка во градите

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Devojki moze li da mi kazete kolku cini da ides na lekar da ti zemat krv da napravat test za bremenost ? :/

13. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Зависи каде сакаш да идеш ако идеш кај матицен околу 300 ден е а ако идеш на приватно 1 500 ден

14. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Fala mnoguu :)
    Mnogu mi e strav mi kasni 15 dena , napraviv test mi pokaza deka e negativen , no deneska mi se slosi malce se prepotiv naednas,posle zemav da jadam postustvuvav gadlivost ,no prodolziv da jadam,si rekov aj dosta se glupiram i jas si pravam filmovi deka sum bremena posto mi kasni....moram da proveram nemozam veke :/

15. Solitude

Solitude Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Napraviv deneska i so utrinska, pak negativen. Bev i na ginekolog, mi rece deka sansite se 0.01%. Se nadevam nema mesto za panika :)

16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.994
    Допаѓања:
    11.652
    100% не си бремена. Најверојатно градите те болат затоа што ќе добиваш.

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Za prvpat se registriram na chat so nepoznati, no so ista zelba:)) i mislam deka ke bide interesno:) i jas posakuvam bremenost, no veke 4meseci bez rezultat!!! no sega veke rabotata mi e somnitelna! imam veni na gradite, koga ke se razbudam temperatura 37, me boli kicma, no dr simptomi nemam, mozebi e rano, neznam, no treba sega vo nedela da dobijam, i se mislam dali da napravam utre test ili da pocekam do nedela, nestrpliva sum, i ovie zadni denovi mi se istorija!!! dali nekoj ima mislenje?

18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Dali e mozno samo posle dva dena od zacnuvanje da se oseti bolka vo gradite karakteristicna za pocetok na bremenost?

19. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    болка во градите е еден од првите симптоми на бременост...

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Blagodaram Dipi, da se nadevam deka brzo ke vi soopstam ubava vest:))pozdrav