јас кога бев бремена со ќерка ми на 4+2 бев, значи точно на 30 дена од последна менструација прв пат бев на преглед, се гледаше саксус и зачеток на жолчно кесе
ваљда зависи и од должина на циклус и од овулација, али пошо прашањето беше кога најрано затоа го дадов како пример, иначе да најубаво е да се оди покасно барем 5 недела. пред некој ден баш проверував за минатата бременост кога сум била и баш и мене ми падна чудно, сега си закажав за 6 та недела прв преглед, али тогаш паниките
Dali nekoja od vas ostanala bremena 3 dena pred tajmingot za dobivanje sledna menstruacija, redoven ciklus 28 dena so docnenje ponekogas po nekolku denovi od stres, promena na klima takvi faktori? Mi se poklopi so urinarna/bakteriska infekcija, krvarev samo eden den i sega ne znam dali bese ciklus ili od infekcijata. 2 testa negativni na 2 nedeli posle odnosot, a na doktor imam tek za 1 nedela, togas e 3 nedeli od odnosot. So confused i vi blagodaram na odgovorot ako nekoj imal slicna situacija
Ако си добила циклус не си бремена и еден да е крварењето сепак си добила, а од уринарна инфекција не може да крвариш.
И кај мене се виде јас направив тест три дена пред добивање значи 4 нед бев кога имаше сакус на ехо само му беше матно не се гледаше дали е едно или две и ме викна после пак за два три дена и потврди дека е едно, ама од старт беше поголем плодот. А сигурна сум и во овулација дека ја следев на доктор, па и тестови два исто ми покажаа.
Devojki imam vaginalen bel iscedok koj posle sushenje se pretvora vo mnogu mnogu nali grutki, t.e ronki, da ne znae nekoj kakov "znak" e voa, za ciklus ili bremenost? Nekoj so slicno iskiustvo
Citam niz netov deka bel iscedok e za bremenost, a prethodnive meseci mislam deka pred ciklus imav prodziren iscedok
Може ти е паднат имунитетот, под стрес ако си. Земи лактогин пробиотик пиј два месеца по една таблетка. Ќе те среди скроз нема да имаш никаков исцедок. И одми се два дена со камилица концентрат и сода.
Здраво членки, после година и нешто пак сум тука… Имам редовен менструален циклус, ми доцни еден ден и направив тест со ваков тест дома ми трча 15м дечко.. Но имам друга мака, почина ненајдено мајка ми пред 4 дена… бев на дизаепами,бедоксини и преголем стрес дали има простор за паника за плодот доколку стварно е позитевен…
Ова ти е ептеееен рана бременост. Уште не е ни зачнато убаво што се вика. Си пиела, сега имаш позитивен тест, консултирај се со гинекологот, доколку имаш потреба , што би можела да земеш. Кај некои и даваат дизеапам, доколку има потреба, ама само со консултација со гинеколог.
Дијазепам е дозволен во бременост, јас пиев поради висок притисок, нема штета за плодот, ама сепак консултирај доктор. Иначе, многу рана бременост според тестот.