1:10000000 се случаеви од предсемена да се забремени. Ако несакаш бременост, во сите маркети и аптеки има кондоми. Секој незаштитен однос е ризик за бременост.
Ај смири се. Секој незаштитен однос е ризичен, затоа ќе си користите заштита. Преку вена обично не може, мора специјално од вена за хормонот за бременост да ти испитаат, вака обична крвна слика не покажува. Плус треба веќе да се поминати 14 дена од ризичниот однос за да покаже, ако вчера си имала односи, не може да покаже ништо. Така да ако ти касни, ќе си купиш тест за бременост, најефтина варијанта и ќе знаеш дали си бремена.
Smirena sum Zatoa i prasuvam Ke odam da ja proveruvam krvnata slika i kako da mu recam ? Posebno li e to ne pisi na cela krvna slika ?
Не си, уплашена си. Упат не ти треба. Оди во приватна лабараторија и побарај бета хцг да ти испитаат преку крв. Дента ќе имаш резултати.
Da ke odam Mora Ke vidime Kolku pari se doplakja toj beta hcg I posle kolku vreme od odnosot mozi da pokazi dali si trudna
Здраво, ми доцни циклусот 16 дена, правев 3 теста и само на едниот имаше втора бледа линија. Бета хцг од крв е негативен. Јас ги имам сите симптоми на рана бременост. Што мислите? Дали на некоја и се случило негативен бета хцг а сепак труднА?
На приватно околу 700-800 денари ама зависи од лабораторија. Барем 15 дена да се поминати од ризичен однос.
Zdravo, Dali moze da spodelite iskustvo koj test za bremenost pokazuva najtocni rezultati i dali na nekoj mu se slucilo eden test da e negativen a vtoriot pozitiven? Ja pravev sure check, mi pokaza negativen, mi docni vtor den, probuvame bremenost.Dali da napravam drug i koj mi go preporacuvate? Fala za odgovorite
Мене и на двата теста ми покажа убава розева линија со SureCheck и тоа во првата минута-две, а на други два побледа ама сепак се познаваше и на тие.
Еве ти слика од лабоквик, 5те дена пред добивање, секое сабајле правев. Сите денови имаа бледа линија, ама се гледаше. На 3 дена пред добивање правев и бета, беше 44. Пред оваа бременост имав биохемиска бременост со бета 54 кога прокрварев, исто 5 дена пред добивање со лабоквик имав бледа линија. За мене подобар тест нема. Имам супер искуство и со стрип тестови од алиекспрес, ама со оглед дека лабоквик можеш кај нас да го најдеш за 40ден, дефинитивно ти е најдобар избор.
Ги има стрипчињата и кај нас, јас од нив земав вака за секојдневно следење, исто некои 30тина денари.