Jas imam bolki nad gradive potocno nad desnava pocna da me bolit I dolniov del od grbov so ne mozam da odam u nekako mi se losit mi se povrajkat ama nemozam da povratam predhrodniot mesec mi dojde na 26 sega trebese na 21 I denes pocnaja bolkive mozno e da sum bremena?
Можно е да си бремена провери си со тест уште денес и ќе знаше од оние Sure Check,тој покажува 99% точност по првиот ден од каснењето на менструацијата и можеш било кој дел од денот да го искористиш.Среќно!
devojki denes bev vo apteka i aptekarkata mi kaza deka nemoze da mi dade norlevo zosto organite seuste ne mi bile razvieni i sum bila mnogu mala otkako i rekov deka imam 17 godini.ova e vtor den otkako sum PREMNOGU zagrizena poradi ova...sigurna sum deka toj ne svrsi vo mene no mi e strav bidejki toj kaza deka okolu 6 sekundi bil "stegnat" za da ne go ispusti i potoa me trgnal....mnogu sum zagrizena..ako ne sakajki "spricnal" vo mene ??
Бог да чува за апотекарката. Ко демек си прва што ќе испиела норлево на тие години. Оди во друга аптека. Аха, и ако не свршил не купувај. Али за друг пат ако ви се случи некоја беља, оди во друга аптека мора да ти дадат.
Направи си тест,еве ти доцни, ако си имала ризичен однос можно е да си бремена. По два дена од зачнување? Мислам дека не. Но два дена по доцнење на менструација-да.
"Lacrimosa" ti blagodaram mnogu no bi sakala uste da znam koga tocno da napravam test bidejki pominaa dva dena otkako se sluci toa.. ti blagodaram odnapred
Јас веќе ти кажав дека е сепак подобро да се напиеш апче, штом дечко ти не е сигурен дали свршил во тебе. Секако дека хормони се во прашање и ти си релативно млада, ама сепак подобро апче отколку недај Боже абортус. Не ме чуди реакцијата на аптекарката, во некои аптеки дури не ги ни даваат без рецепт, без разлика на возраста. Веќе поминало доста време и ако одлучиш да пиеш тоа треба да биде што побрзо бидејќи колку повеќе време поминува се помало ќе биде дејството на апчето. А ако поминат 36 часа џабе ќе го пиеш, нема да има дејство. За тест е рано, точно покажува после 1недела до 10дена по закаснета менструација. Со среќа девојче и повеќе пазење во иднина!
pa veke imaat pominato okolu 48 casa..lele samo da ne sum bremena.. toj kaza deka ne svrsil vo mene bil siguren no jas se plasam kako sto kazav da ne "spricnalo" nesto.....vi blagodaram na pomosta...bi sakala da znam so sigurnost
a uste nesto...bidejki mi zavrsi menstruacijata pred 2 dena dali ke ima efekt da go napravam testot za nekolku dena t.e. za 7 dena bidejki do slednata menstruacija ima mnogu a sakam sigurno da znam dali sum bremena bidejki somnezot me ubiva!
Тестот ќе покаже негативно, рано е да се детектира бременост, ако се случила. Почекај уште малку А колку време помина од ризичниот однос?
ova e vtor den...odnosno 48 casa...lele ke se samoubijam ako sum bremena...sledniot petok ke napravam test ke bide toa vo red ?
Ова што ти го потцртав не смееш ни да помислиш,а камоли да направиш нешто, прво ни тест не можеш за две недели да направиш треба прво да почекаш да добиеш, па ако ти касни тогаш тест се прави, а ако сакаш побрзо да знаеш тоа можеш само преку крвна анализа да направиш тест за бременост, ама мислам дека паничиш опуштисе ќе добиеш не си бремена само позитино мисли и се ќе биде како што ти посакуваш.
no sto ako veke bidam bremena za tie dve nedeli ? lele nemozam ni da go smislam toa.. nikogas ne bev pomislila na vakvo nesto, a vo ovie dva dena iscitav tolku mnogu za ovie raboti sto mislam deka mozam da bidam doktor a seuste ne sum sigurna dali navistina sum bremena.... (sweating)
Zavisi od toa koga ke go napravis, ako e prerano (mislam na denot od posledniot odnos)togas i nema tocno da pokaze, no ako go napravis posle 15dena togas sansite za validnosta se golemi!
Nekoj saka i place po bebe, a nekoj saka da se samoubiva!!! decata se najgolemoto bogatstvo, bez koe zivotot nema smisla! i nie sme bile deca!!!
no jas imam samo 17 godini.. Gospod neka im dade deca na onie sto sakaat. nikogas poveke nema da go napravam ova..samo da ne sum bremena.nikogas !!