Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. angelche16

angelche16 Популарен член

Ама апчето ми е испиено околу 17ти ноември, па ми дојде на 25 ноември па требаше на 25 декември но нема уште.

♤the girl& likes this.
  2. nice-girl

nice-girl Популарен член

а пред да ти дојде принудно на 25.11? кога ти идеше обично? чим си направила тест ти касни или од стрес, од промена на клима, на крај отиди си на гинеколог да си бидеш мирна

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ама не си бремена, до сега 100 пати ќе покажеше тестот. Не знам како да ти објаснам, не си бремена. Од апчето се ремети, хормонско е. Затоа односи со заштита се има.

4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Значи исходот е тој не си бремена. Изреметено ти е се од апчето и затоа ти касни, и во октомври да си го испила може ќе ти прави осцилации во наредни 6 месеци. Смири се ќе добиеш.

Last edited: Jan 9, 2025
    angelche16 likes this.
  5. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Не си бремена, опушти се, нема потреба од тестови. И подоле имаш ставено негативен, на толку доцнење досега ќе покажеше.

angelche16 likes this.
  6. angelche16

angelche16 Популарен член

Женски ве пукнав сите, извинете..
    Сабајлево се будам и гледам дека ми дошло. Кога сум под стрес не размислувам рационално плус и гинекологот ме уплаши што ми рече да почекам до понеделник па да направам тест зашто било рано, најмногу се уплашив од тоа.
    Фала ви премногу на сите, извинете уште еднаш и отсега со ум во главата, доста ми беа стресови.

Ladyme, Zaljubena26, anggell and 3 others like this.
  7. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Ете гледаш... ајде сега памет во глава само.
    За некоја година да ни дојдеш во групава со другата желба. :D

LiquidLuna and angelche16 like this.
  8. Eleenna

Eleenna Истакнат член

Zdravo na site,

Imam uste edno prasanje nekoj mozebi e so slicno iskuvstvo. Mi docni 7 dena, praev dva testa negativni, a poduana sum epten i denes zabelezuvam kako ligava tecnost nekoja ‍♀️
    Zakazav na pregled sledna nedela.

DinaK3 likes this.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Штом ти доцни 7 дена и имаш негативен тест наверојатно ќе добиеш наскоро.
    Ако те копка толку направи бета хцг и ќе знаеш за сигурно.

Last edited: Jan 10, 2025
    Eleenna likes this.
  10. lillac

lillac Активен член

Можеби паничам ама имав без заштита пред две недели некаде, веднаш откако ми помина менструација. Рано е за било што, треба да ми дојде некаде 19 но се мислам од психа што чекам ќе ми закасни. Мислам немам потреба за грижа од што немаше мислам во мене а и неплодни денови се по, но сепак читајќи и некои симптоми се поклопуваат.

Дали е рано за симптоми како надуеност, еднаш болка во долниот дел, а приметив овие денови и ваг секрет, главоболки исто така ( но тие може и од спиење да се, што ме има зафатено депресија), нз со симптомите ќе се побркам, оти укажуваат и на ПМС и на друго, исто плачев безвеза пред некој ден ( плачење што ми се случува неколку дена пред добивање )

11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Сврши во тебе?

12. lillac

lillac Активен член

Не, но си правам филмови случајно да имало нешто, сепак симптомите ми се најголем проблем, ама ќе чекам до менс ако дојде или не

13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Епа од што бремена?

Ladyme likes this.
  14. lillac

lillac Активен член

Оти сум паничар периодов, сигурна сум дека не ама сепак си правам филмови, оти вакви симптоми ми се нови, може и на психа да се...

15. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Здраво на сите.Ме немаше подолго време,мојот тест пред месец дена беше лажно позитивен па добив менструација.Пред 3 недели бев на преглед и ми е откриен септум на матка и имам срцевидна форма на матка.Следуваа таблети Дабростон 10 дена и потоа циклус па требаше да се прави хистероскопија.Меѓутоа пред 3 дена добив позитивен тест,не верував секако,направив втор и пак е позитивен.Имам термин во четврток за преглед но сум исплашена дали ќебиде се во ред и дали има некој вакво искуство:|

5678m, Rozevata and Baby warrior like this.
  16. ray111

ray111 Истакнат член

Јас имав септум, и пред да го одстранам останав бремена...одев често на контроли за да следат, примав утрогестан од почеток до крај, во 41+3 се породив одвај ради подршката. Паралелно со матичниот ме водеше и Димитров, сега во Систина мислам дека е, добар доктор за таков проблем. Откако се породив не го средив и сега сум пак трудна 32н, докториве викаат дека бебето ја избуткала на страна како што растело и дека не прави проблем за издржување до крај. Побарај мислење од специјалист во таа проблематика, ќе ти дадат насоки како да постапуваш. Со лесно бременоста

Rozevata, Ladyme and Positiv Girl like this.
  17. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се надевам дека и кај мене ќе биде успешно.Секако сум кај доктор специјалист па ќе видиме.
    Ти благодарам,лесна бременост ти посакувам и тебе:inlove:

Rozevata and ray111 like this.
  18. Ladyme

Ladyme Популарен член

Сестрами исто и дијагностицира дека има септум докторката во ремедика, во систина на хсг пишале еднорога матка. На крај кога се породи 37+4 царски и потврди докторката дека е септум. Матичниот сега и вика да не чепка да иде на второ исто природно чим еднаш останала дека после не е проблем.

ray111 and Positiv Girl like this.
  19. Sakce

Sakce Нов член

Hello girlsss,imam edno prasanje do vas pa da mi kazete iskustvo,za vreme na menstruacija imav odnosi so mojot decko a mi bese vtor den i on zavrsi vo mene,posle toa mi prekina menstruacijata znaci samo dva dena mi traese pa da ve prasam dali ste se sretnale so vakva situacija ili sepak da se konsultiram so ginekolog?! Fala vi odnapred

20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Секако треба да се консултираш со гинеколог, секој не заштитен однос е можност за бременост.