Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    13.431
    Лажно позитивен е исклучително ретко. Најверојатно си имала биохемиска бременост. Што е одлично зошто е знак дека сепак можеш да останеш бремена, што еве се случило одма. Ама секаков деформитет на матката е ризик за губење на бременоста, и нажалост откако си бремена не може многу да се направи да се подобрат шансите. Ако се фатило на убаво место да има простор да се развие може школска бременост да имаш. Во секој случај внимателно да се следи на гинеколог. Со среќа.

Ако мислиш да одиш на гинеколог само затоа што пократка ти е менструацијата, нема поента. Ако се сомневаш на бременост, треба да помине барем 2-3 недели од ризичен однос за воопшто да има некаков знак на бременост, дури и повеќе за да има нешто на ехо.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sakce

Sakce Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Па чудно ми е цело време имам редовна менструација,некогаш два дена покасно или порано.Муабетот и прашањето ми беше дали е причина тоа што завршил во мене одма после тоа да ми прекине менструацијата?! За бременост не верувам бидејќи многу се мали шансите ја мислев искуство да не биде некоја поинаква беља?

3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    13.431
    Од свршување не може да ти престане менструацијата, ама од односот може. Може и после 1 ден пак да прокрвариш. Ништо страшно.

4. Sakce

Sakce Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Готово Фала ти

5. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    61
    Многу сум исплашена искрено,ако некој има вакво искуство нека сподели:|

6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    17.378
    Смири се прво. Не си прави стрес допилнително.
    Другарка две бремености, совршени имаше со срцевидна матка.
    Јас имав благо срцевидна матка, плус благо превртена. Бременост каква што на секоја една од вас посакувам имав.
    Смири се. Ќе отидеш на преглед, ќе ти каже доктор се што треба.

На Rozevata и Positiv Girl им се допаѓа ова.
  7. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    61
    Ти благодарам за утехата:)

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    657
    Нема потреба за страв, сестрами остана бремена со септум и миом и баш кај миомот се фати ембрионот. Др Афродита и викаше чим се вгнезди толку нема потреба за грижа, ќе си најде простор и ќе си расте и све беше во ред се... И истурка до 37 + нед и се породи царски... На гак све со прогнози лоши.. Ама сестрами само Афродита мислам ја слушаше и си бидна све најдобро. Еве ја женската ќе полни годинка во февруари ❤️

Чим се фатило, ќе биде... Ќе си слушнеш срцебиење ❤️

На Positiv Girl и Rozevata им се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    949
    И јас имам срцевидна матка, бремена сум моментално 19+4, до сега фала му на Господ без никакви проблеми.
    Единствено ми рекоа дека поради формата може да се породиш порано 37-38 недела, дека не би требало да се надноси бебето, па ке видиме како ке биде.
    Не се плаши за тоа воопшто. Не си ниту прва ниту последна.

На Positiv Girl, Rozevata и Ladyme им се допаѓа ова.
  10. Isiii0102

Isiii0102 Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки ми доцни 2 дена направив два теста вчера и денес и двата негативни. Секогаш сме имале односи без заштита , но сме претпазливи . Дали мислите дека е рано за да покаже на тест или сепак може да е и од други причини доцнењето?

11. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    715
    Ако имаш редовни циклуси можеби само ти доцни доколку не си имала подоцна овалуација, направи повторно тест или провери преку бета за сигурно ќе знаеш.