Веќе од декември месец пробуваме за второ бебе. Менструацијата секогаш ми доаѓа од 30 до 40 дена, па така и сега од понеделникот ми касни. Во понеделникот направив тест покажа негативен, денес ми покажа позитивен 1-2. Со првата бременост кога правев тест ми беше покажано 3+. Сега не сакам да се радувам за џабе но ме интересира дали може да покаже лажно позитивен тест. На моменти ми се гади но не како да повраќам, ме болат гради исто како за добивање, а исти случај и сум со половината. Првата бременост открив бидејќи кога седнам да јадам мене одма ми се повраќа што за разлика сега не е случај. Исто така во првата бременост единствено нешто што ми сметаше беа цигарите, но сега и тоа не ми смета затоа се плашам.
Со среќа лесна бременост ти посакувам. Дигиталниот го правеше? Нема лажно позитивен тест. Секоја бременост е своја по себе уникатна ако нешто ти сметало во претходната не значи дека и сега ќе ти смета и обратно а и рано е уште за повраќање, јас повраќав од 8ма до 12та недела. Пред тоа се прашував и јас исто дали е нормално што не ми се гади маж ми вика ќути не се зарекувај кога ќе почнеш ќе сакаш да престане да ти се гади и стварно така беше
Ти благодарам многу. Да, дигиталниот го правев. Јас имам проблеми со повраќање, не знам, не можам и не знам како да објаснам. Првата бременост не повраќав.
Devojki zdravo moze ne e za tuka prasanjevo ama da prasam...pred tri dena imav na gajkite bledo rozeva krv na dvapati....a i mnogu kmam bolka dole...voobicaeno mi se desavalo kafeavkasta krv da vidam pred dobivanje i odma do sledniot den sum imala...sto bi mozelo da bidi ve molam kazete mi a za dva dena treba da dlbijam
Рано е да се каже душо. Трпение само. Направи утре тест ако не можеш да издржиш од тие што покажуваат резултат порано ама јас на твое место би почекала до ден на добивање за посигурен резултат, ако рано го направиш може да излезе лажно негативен.
Ти пробива најверојатно. Јас последниот месец така имав 3 дена. И на третиот ден вечерта си добив најнормално.
Феминки здраво иако знам дека теоретски не е можно сакав да прашам со партнерот имавме односи заштитени но од како го стави последниот кондом кога излезе од мене приметивме дека останал во мене и го извадив јас он немаше свршено воопшто ? не би имало ништо така ли прв пат ми се случува
ne ne mi bese pominata a inaku ne voopsto nemase svrseno od koa pocnavme na kraj si svrsi nadvor malku potesko svrsuva i celo vreme so zastita imavme i kondomot bese cist samo ostana vo mene no go izvadivme taka da ne veruvam nesto da ima bez da svrsi
Devojki edno prasanje bev na ginekolog denes mi kasni 2 dena ama imav bolka mnogu dole i mi rece maticnata deka imam folikul 22mm me interesira malce sum pomala sto znaci toa ako moze nekoj da mi objasni i i kazav deka sakam da ostanam trudna mi rece posle dobivanjeto ke dojdes da naprajme drugi brisevi