Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Не ми се верува дека си бремена, многу се мали шансите. Прво, ти бил шести ден од циклусот т.е. сеуште си имала добиено, второ-дечко ти не свршил во тебе. Предсемената течност знае да направи „беља“ но многу ретки се таквите случаи. Пиеше ли Норлево апче?

Опушти се малку, пробај да не размислуваш за тоа. И носи кондоми во ташна или ранец 24/7 :!: За твое добро ;)

2. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    koga se sluci toa poveke nemav menstruacija pa zatoa i go pravevme toa vsusnost...toj veli deka ne svrsil vo mene a jas neznam nikogas nemam pocuvstvuvano nekoj da svrsi vo mene ne daj boze ! mnogu mi e strav.. inaku ne piev norlevo. otidov vo apteka no aptekarkata mi kaza deka mnogu sme mali i seuste organite ne ni se razvieni i ne e dobro. i rekov deka imam 17 godini i ne mi dozvoli..sto ke pravam ako testot izleze pozitiven posle 2 nedeli ;( ;(

3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Можел некој друг да купи место тебе откако ти кажале така :worried: (дечко ти на пример или другарка некоја.....) Сеедно, тоа нема врска сега.
    Според она што го кажуваш не би требало да си бремена, ако ти е страв од предсемената течност до сега популацијата на светов ќе беше за 100% побројна ;)

Опушти се малку. Вака со стрес и нервоза само ќе си го одложиш следниот циклус, кој верувам дека едвај го чекаш. Не ми се верува дека тестот ќе биде позитивен.

Поздрав и опушти се малку :) Во моментов не знаеш на што си, не можеш ништо да промениш, ќе видиш како ќе се одвива работата за 2-3 недели.

4. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    nemam kazano na nikoj dosega osven ovde na ovaa strana. samo jas i decko mi znaeme...i toj se plasi..
    ke se potrudam da bidam posmirena. vi blagodaram mnogu na pomosta i na informaciite dosega sto ne sum znaela.
    ke ve izvestam sto ke se sluci za dve nedeli.. molete se za mene ;( ....

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Jas veke petti mesec posakuvam bremenost i ..bez uspeh ;( Decata doadjaat na svet koga tie sakaat a ne koga nie sakame! sekako deka si uste mlada i treba da zivees, no ne panici tolku, opusti se, verojatno ne si bremena, a i da si-toa ke bide plod na vasata ljubov i nema da si ni prva ni posledna sto na 17godini zabremenila! ednostavno ke bide kako treba da bide, se ima svoe zosto i zatoa, taka da i ovoj strav sto go imas mozebi ti e lekcija da naucis deka ne za se vo zivotot treba da se reskira! Nekogas za samo edno uzivanje-cenata moze da bide previsoka! Ne misli veke na toa, iako veruvam deka si zagrizena, no nisto nemozes da postignes osven da se nerviras, prifakaj gi rabotite vo zivotot onaka kako ti doadjaat so pomisla taka trebalo da bide!

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.098
    Ne panici tolku nema sansi da si bremena dokolku ste nemale povtoren odnos, ti kazuvam i jas niz ova imam pominato i za gluposti sum se nervirala sega gledam :D ne cekaj 2 nedeli, napravi test preku krv, dovolno e da pominat 8 dena od odnosot, a i mnogu potocen ti e ovoj ;)
    se izvinuvam za latinicava :$

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    106.304
    Девојче и јас мислам дека нема шанси да си бремена. За џабе паничиш. Ама не разбирам , кога веќе не сакате бебе , зашто не користите кондом? :!:
    Друг пат памет во глава..

8. Bonbonkata

Bonbonkata Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Moze ke dobies pa zatoa i imas ma4nini i gadenje mene mi se slu4uva toa pred da dobijam imam gadenje i macnini mislam deka netreba da panicis si napravila test ste koristele kondom , docnenjeto na menstruacijata moze da e od x pricini nervoza, stres, napnatost , mislis celo vreme na toa da dobies bla bla bla :) spij mirno opusti se i se ke bide okey :D

9. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    devojce ne se sekiraj ne si, i jas mislev deka sum i celo vreme panicev i mislev na toa deka sum,i ne mi doagase menstruacijataaa,3nedeli mi kasnese eve sabajle dovi...ne misli na toa,nema sansi da si bremena ...

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Незнам што паничиш толку, сигурна сум дека баш од тоа ти касни и уште повеќе се нервираш.
    Не мисли на тоа, знам колку е тешка таа неизвесност и чекање, ама опушти се. Вака само полошо на себе си правиш.
    Не свршил во тебе-значи не си бремена.

11. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Нема шанси да си ти кажувам,колку повеќе мислиш на тоа,толку повеќе ќе ти доцни како на мене 3 недели...не се секирај и не мисли на тоа :D

12. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Мене ми доцнеше 7 дена и од големата желба да бидам мајка мислев дека е тоа но отидов на гинеколог и тој ми рече се е во ред ама не си бремена почекај уште малку ако не добиеш ке ти дадам апчиња да добиеш и знаеш што се случи само што стасавме дома со маж ми отидов до вц и добив немој не паничи толку мене никогаш ми немаше доцнето па еве се случи да ми доцни полека ке си добиеш без грижа

13. girl321

girl321 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Здраво женски...сакам да ве прашам да ми дадете ваше мислење :) Минатиот месец пиев таблето Норлево сигурно ја знаете, за брза контрацепција после тоа добив на 29ти декември.После таа менстурација имав односи со партнерот но се разбира тој не сврши во мене ( никогаш не го направил тоа ) само мене ми е страв да не може да се деси нешто со предсемената течност? или дали можеби ми доцни заради таблетата? Денес сме 1ви...направив тест негативен е :worried: после колку дена на доцнење може да се направи тестот? Ве молам пишете :) Поздрав <3

14. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Точен резултат се добива 14 дена после ризичниот однос. Ако не свршил во тебе нема потреба од паника, сигурно не си бремена. Од норлеовото може да ти касни и до 5 дена. Кога и тестот ти бил негативен опушти се, нарверојатно ти касни поради стресот . поздравче

15. girl321

girl321 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Точен резултат се добива 14 дена после ризичниот однос. Ако не свршил во тебе нема потреба од паника, сигурно не си бремена. Од норлеовото може да ти касни и до 5 дена. Кога и тестот ти бил негативен опушти се, нарверојатно ти касни поради стресот . поздравче[/quote]

Фала...ама под многу голем стрес сум...4 ден ми касни :/ и најтрагично е што не се сеќавам кога бил тој однос каде што би можела да останам :/ и и највеќе ми е заради таа предсемена течност :worried:

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Pосле две недели од односот Sе прави тест за тоцен резултат. Pа мозно да ти касни и од нервоза и сл. Nе се многу 4 дена. Aко не ти дојде околу една нед направи пак тест за сигурност. Sо срејка

На girl321 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl321

girl321 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    фала ви многу...

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    106.304
    Многу е ретко да забремениш од предсемена течност. И да,по 4 дена нема шанси да дознаеш дали си бремена или не. Треба да почекаш да видиш дали ке ти касни па ако ти касни ке направиш тест

19. katalejaile

katalejaile Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, јас сум нова овде. Ги читам постојано форумите на фемина, но не сум активна. Па сакам да ве замолам за еден одговор на моите грижи и сомневања. Значи вака јас пресметав на календарче за плодни и неполодни денови, и според мојата пресметка требаше да излезе дека сум бремена, но само што го направив тестот за бременост, ми излезе негативен, па ќе ви ги дадм моите податоци, што се потребни за овие плодните и неполдните деноив, за и вие да ми помогнете,(секако доколку сакате) да утврдам дали сум или не сум бремена. Последна менструација имав на 15 ти јануари, постојано ,ми е на таа дата... ми трае 5 дена... Според тоа што јас проверив излезе дека сум најплодна од 26 до 31, а баш на 28 дечко ми сврши во мене, и потоа повторно на 31-ви јануари.. Според тоа би требало да сум бремена но тестот ми беше негативен, ве молам помогнете ми..

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    А да си направиш тест после 15 ти фебруари, за не е многу рано за сега да е точен па не ти е ни ден задоцнило :?: