Ми доцни менструација 13 дена. Не се осмелувам да направам тест. Сопругот вели дека нема место за паника, но јас немам мир. Моментално не можам да си дозволам бременост и отсуства од работа... Имам ПЦОС, знаело вака и порано да се случува, е сеа ме мисли тоа што градите ми се преосетливи (тоа ете и пред добивање го имам), но имам гадење при помисла за храна и некако цигарите ми се згадени,не ми одат... Се сеќавам дека со првата бременост немав мачнини и гадења, само цигарите ми се згадија и не пушев. Ќе почекам уште некој ден, можеби поради доцнењето се мачи телото ? Или сепак не ? Некој имал ли вакво искуство ?
Извини ама не ги разбирам ваквите прашања. Одговорот ти е 5 пари купуваш тест правиш и знаеш дали ти се симптомите од бременоста или ПМС. Ако избегнуваш да направиш тест со тоа нема да ја промениш вистината. Симптомите се малтене исти и за ПМС и за рана бременост. Тебе плус ти доцни 2 недели не знам зошто чекаш. Може да доцни и од пцос да, ама ако веќе се сомневаш…
Подобар совет од тоа тест да направиш немам, барем ќе знаеш ако е бременост а не сте во можност на време да се направи одлука за прекин.
Извини, ама ем викаш немаш мир, ем не правиш тест. Направи тест и барем ќе знаеш на што си. Па понатака ќе носиш одлуки.
Како исплашена тинејџерка сум. Се си викам ај може ќе добијам денес или утре. Па тоа .. дека се многу слични симптомите..ми се има случувано и друг пат истото , ама со лошењево прв пат ...
Абе направи си тест и ќе знаеш на што си. Со пцос, касни да, ама другарка така се тешеше, па кога отиде на преглед, бебе цело оформено. А сигурна беше дека не е бремена. Два пати од предсемена остана бремена.
Абре зимај тестот и пиши што ќе искочи. Аууу јас на твое место на 3 дена каснење ќе направев, не па толку време. Зошто ако не си спремна да го родиш, колку повеќе чекаш потешко ќе ти е.
Мене 17 ми каснеше сеа... ама напраив тестови и на неколку дена каснење и на 10+. Отидов и на гинеколог на 16тиот ден, нареден ден добив
Само тест може да ти смири психа Друга работа викаш не сакаш бременост сега Ако си бремена времето ти тече и веќе би била7 ма 8ма недела Ке немаш време за абортус Пс бремена си мое мислење
Од стрес и да не си бремена уште повеќе ќе ти касни. Направи тест за да олабавиш психа и на крај на краиштата да знаеш на што си.
Добив среќа. 4 дена ми каснеше, симптоми едвај дали два дена имав и тоа многу благи како да ги немав. Знаев дека нема како да сум бремена, ама јас по природа си паничам.
Zdravo Treba deneska da mi dojde obicno me boli stomak jaki bolki imam edna nedela pred da mi dojde a sea imam blagi bolki taka me zabole i mi pomine ni gradite ne me bolat taka mi se gadi praviv test onoj den negativen bese da pocekam uste nekoj den so maz mi imame nezastiten odnos ne se pazeme ama se mislam dali da napraam uste eden test ili da pocekam da ne se razocaram
Ако не свршил во тебе можноста да си трудна е 0.0000001% Ние здрави прави со 300 прегледи, 6 месеци и повеќе намерно пробуваме па не се фаќа.