Се сеќавам и пред месец дена го постави истото прашање и праша како можеш да провериш преку крв дали си бремена. Доколку не планирате бременост, постои заштита. Или едноставно информирај се повеќе околу тоа како функционира циклусот кај жената и како може да се забремени.
Затоа треба да постои задолжително сексуално образование во школите. И пред некое време една членка праша дали е можно да е трудна откако имала однос во јануари и од тогаш имала менструација, па после го избриша коментарот ваљда сфати дека и е безсмислено прашањето. Сигурно се членкиве тинејџерки друго објаснување не знам…
Здраво, кажете ми дали треба да потенцираме дека сакаме да провериме Бета хцг односно дали сум бремена при проверка на крв или тоа секако оди при проверка на крв? Фалаа Ви
Ако мислиш да расте не, не се гледа разлика. Може да се осеќаш само подувано. Втор месец е од 5та недела тогаш е бебето колку семка сусам.
А да прашам дали после односот, еве да кажам имаш односи на 1 февруари дали до 1 март би покажало дали има бременост
Ако имаш однос на 1ви февруари и ти се плодни денови до 15ти веќе треба да добиеш т.е да не добиеш ако пробуваш да останеш трудна. Изгледа млада си уште. Следи циклус со апликација да знаеш кога ти се плодни денови и кога треба да добиеш.
Zdravo, Na petiot den od ciklusot imavme zashtiten odnos so partnerot (na pochetok nezashtiten i veli deka nema svrsheno vo mene) i od toj den imam postojani bolki vo dolniot del od stomakot i polovinata. Jajnicite me bolat kako pred dobivanje i cuvstvuvam poduenost. Momentalno sum vo ovulacija i od togash do sega sme nemale odnos. Sakam da prasham dali ima mozhnost za bremenost ili e nekoj drug problem?
Најверојатно од овулацијата те болат јајниците. Ако не свршил во тебе нема никакви шанси за бременост.
Dragi luge, znam deka ke me raspnete no si imam maka... Ve molam za mislenje... Vo januari se sluci nesakanoto, ispiv norlevo dobiv, se vo red. No pred nekolku dena odnosno vo petokot nesakanoto pak se povtori, mu se ispusti na mm, i morav pak da se napijam. Inaku sum vo docni 40ti.. Trebase da dobijam pred 3 dena no seuste nemam nisto. Za test smetam deka e rano bidejki samo nekolku dena se pominati od rizicniot odnos, sto mislite dali apceto deluvalo, uste ednas ke potenciram znam deka smee da se pie najmnogu 2x vo godinata no... Bidna sto bidna. Ve molam ne me osuduvajte uste toa mi fali....
А зошто не користите кондом? Може да ти касни од апчето а може и да има бременост Напрај бета 10 дена после ризичниот однос
Znaci sepak ima sansi da ne deluvalo apceto.... Preplasena sum najiskreno... Veke imame dve vozrasni deca, ako nedajboze izleze pozitivno ke moram da se cistam...
Spored napisanoto ste imale odnosi 3 dena pred da treba da vi dojde. Toa se denovi koga se mnogu mali shansi za bremenost, ovulacijata e veke pominata. Spored mene ne vi bilo ni potrebno toa apce. A sega veke otkako ste go ispile ne e mozno da ste bremena, samo ciklusot e poremeten.
Da da pominata mi bese ovulacijata, i toa so nekolku denovi... Znaci ima sansi od apceto da mi docni... ?