Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Nesreknik

Nesreknik Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    здраво..јас сум нова тука и имам едно помалце глупо прашање но што да прам кога толку си разбирам :( вака..ми доцни 2 дена..со дечко ми имавме незаштитен однос..да го наречам однос..зашто немаме баш така AKTIVNO како да го кажам зш неможам да трпам болка..и имам еден проблем..да објаснам поубо и попросто зш незнам како да кажам..само еднаш ми го стави и мене ми се сооде по нужда,секогаш е така кога малце ке ми го стави секогаш ми се соодува..никогаш не свршил..но таа PREDSEMENA течност ме мачи...ќе ве молам помош зш ништо не се разбирам од овие работи..ми доцни 2 дена е незнам дали од тоа што си прам филмој во глата или...немојте да ми се семете :(

2. milata20

milata20 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    нова сум на фемина братучетка ми ми го покажа сајтов
    да се навратиме на мојот проблем
    денес имав незаштитен секс со дечко ми и кога го извади сврши
    а денес требаше да добијам страв ми е да не испадне нешто ипак само 20 години имам :(
    ве молам совет :(

3. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    milata20 и Nesreknik не се секирајте не сте бремени опуштете се.

На milata20 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. milata20

milata20 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ахх пусти страв :(

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    [quote="katalejaile"]Здраво девојки, јас сум нова овде. Ги читам постојано форумите на фемина, но не сум активна. Па сакам да ве замолам за еден одговор на моите грижи и сомневања. Значи вака јас пресметав на календарче за плодни и неполодни денови, и според мојата пресметка требаше да излезе дека сум бремена, но само што го направив тестот за бременост, ми излезе негативен, па ќе ви ги дадм моите податоци, што се потребни за овие плодните и неполдните деноив, за и вие да ми помогнете,(секако доколку сакате) да утврдам дали сум или не сум бремена. Последна менструација имав на 15 ти јануари, постојано ,ми е на таа дата... ми трае 5 дена... Според тоа што јас проверив излезе дека сум најплодна од 26 до 31, а баш на 28 дечко ми сврши во мене, и потоа повторно на 31-ви јануари.. Според тоа би требало да сум бремена но тестот ми беше негативен, ве молам помогнете ми..[/quo

Dali si bremena ili ne uste ne se znae! ako si-togas e rano za test i mozebi ne ti pokazal tocno, obicno kolku jas znam testot najrano moze da pokaze posle dve nedeli od odnosot, znaci ako ste imale odnosi na 28 ili na 31 togas dodadi uste 14dena i togas napravi test! inaku mislam deka e najdobro da pocekas do datata koga treba da ti dojde, i ako ti kasni slobodno napravi test koj mislam deka togas ke pokaze najverodostoen rezultat!

Ludje , kaj da smenam da mi bide na kirilica ova sto go pisuvam? znae li nekoj?

6. milata20

milata20 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    под одјави се има знаменце едно стисни на македонско и ке пишуваш кирилица :)

7. koi-fish

koi-fish Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    има тестови купете си и направете и ќе видите од кај ние да знаеме дали сте бремени или не ...

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709

9. girl321

girl321 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Ахх таа предсемена течност...истото и кај мене беше ама не се секирај од таа предсемена течност шансите за забременување се 1 спрема 100 така да опушти се...сигурна сум дека ти касни од стрес...

10. Nesreknik

Nesreknik Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Лелее од твоја уста во божји уши..дај боже да е од стрес..фала ти многу што се погрижи да ми вратиш :**

11. ringeringeraja

ringeringeraja Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    nova sum na forumov i moram da vi go spodelam moeto prasanje i se nadevam ke mi pomognete.. Vaka vo dekemvi mesec mi kasnese menzisot nekoi 6 7 dena i pak imav odnosi so decko mi koga toj ne bese siguren vo sebe sto napravil i zatoa naredniot den 24 zemav apce den potoa ama pak naredniot den na 25 odma dobiv, sega sme 5 fevruari jas od dekemvri nemam dobieno mi zavrsi negde na 1 januari, znaci ovoj mesec sigurna sum i jas i decko mi nema niso za zagrizuvanje ama pak mi e neznam tesko se mislam, sto sea

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Штом си го испила апчето во правилниот рок, а плус и си добула после тоа-не би требало да има нешто. Апчето делувало.
    Ако не добиеш следните денови, направи си тест за секој случај. Ама па немора само бременост да е причината за каснење.

13. mobilen99

mobilen99 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    nova sum na forumot i bi sakala da prasham neshto.Sinoka imav seks bez kondom ne svrshi vo mene i nez dali bi imalo potreba da zemam apce ili ne :)

14. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    ај не :) јас не пијам, еве ме сеуште немажена без деца :Р :lol:

15. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    dvoumenje

dali mozite da mi kazite nesto mn so me zbunva i so ne mi dava sigurnost ?
    vaka imam menstruacija vo 3ot den imav odnos so mojot decko i toj svrsi vo mene normalno po zelba na dvata po 2 dena t.s vcera pak imav odnos i toj pak svrsi vo mene dali mozam da ostanam trudna ???????????? fala odnapred :)

16. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    dvoumenje

Не, бебињата ги носи штркот официјално. :fubar: Аман бе деца, шо се плескате кога не знаете какви последици носи тоа??? Да!!! Има квалитетни шанси да забремениш.

17. bebushkaaa

bebushkaaa Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    dvoumenje

abe znam deka bebinjata strkot gi nosi ama mislev deka nema da ima nisto od zabremenuvanje sakav da pocustvuvam kako e toa da imas sperma vo vaginata i rizikuvav na toa i mene seedno mi e dali ke stanam majka ili ne samo sakav da znam dali ima sansi za toa nesto inaku fala mn :)

18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ako ти е сеедно дали ќе станеш мајка или не тогаш зошто те гризе совеста и прашуваш :^) , чекај и види што ќе ти покаже тест за бременост. А како се прави тест, прашај во друга тема.
    Колку за информација и за време на менстр. можеш да останеш бремена. Со среќа, битно го спозна чувството на сперма на вагина |(

На glow и eli25 им се допаѓа ова.
  19. Nesreknik

Nesreknik Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    А колку дена е нормално да ти касни??

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол