Симптомите од бременост се појавуваат од 6та 7ма недела па натаму, не одма после овулација. Не мора да значи дека е поврзано едно со друго може е само проблем со желудникот.
Само преку тест ќе дознаеш, нема друг начин. Сите симптоми на интернет што ги прочитав ги имав и пак добив, во многу наврати, така да нема врска тоа. Направи тест и извести не, ајде. Ти пуштам среќичка!
Ne mi docni, samo nikogash dosega ne sum imala vakvi bolki. Isto imam i nekoi tapi bolki vo kicmata i kaj leviot jajnik . Mnogu e rano za test
Kje pochekam sekako. Malku sum pod stres zosto mi otkrija trombofilija, pa duvam i na kiselo mleko sega fala vi na site ❤️
Mene mi se pojavija odma posle ovulacia i jas se cudev gadenje spienje od krevet ne mozev da stanam nedela dena pred datumot sto trebase da dobijam i se somnevam da ne sum od predhotniot mesec i sum imala menzis koga ke odam na doktor da vidime bebe kolku nedeli e
Мене од 7ма до 12та… и мислам третиов триместар ми е полесен него ли првиот, првиот најтежок ем нели што крварев ем гадење, повраќање…
Здраво на сите. Последен циклус на 12.03 (траење 4 дена) односи на 22 и 23.03 и иако овулацијата според апликација требаше да се случи околу 30ти, на 28ми бев на гинеколог за редовна контрола и брисеви но Др. ми кажа дека веќе сум овулирала во некој од изминатите денови. Е сега не може да претпоставуваме нели кога настанала и дали има можност да се случило нешто од односите на 22/23ти Имавме односи и после тоа, на 31 и пред некој ден но ако вистина имало порана овулација не ги зимам обзир. Според апп циклусот треба да почне 12.04 (што би било на 30 дена од последниот, но некогаш ми доага и на 26 дена, не ми е најточен. поради полицистични долги години бев на контрацептивна терапија, апчињата не ги пијам веќе 9м, примам само Сиофор, витамини, конзумирам семки и мака. Споредбено со претходно кога добивав на 2-3 месеци, сега помегу 26-35 ден). Пред два дена имав кафен исцедок, само еднаш на бришење, па вчера попладне направив и тест но искочи негативен. Веќе неколку дена имам симптоми за добивање, но и ужасни киселини, буквално ме гори. Не осеќам посебна осетливост на градите овие два-три дена. Мислење? Дали постои веројатност да беше рано за тест? Долга поракава
Да, рано е за тест. Знам дека си exited да направиш и да дознаеш резултат ама дај му време на времето
Ти благодарам за советот, буквално не знам како да се понашам а мн чудно се осеќам, ме уништија киселини неколку дена кафениот исцедок исто, сум го имала и претходно ама при пробивање еден ден и потоа одма циклус. Ќе си чекам
Немој многу да мислиш опушти се. Стресот го покачува пролактинот а тоа не е добро за ако сакаш да останеш бремена. Two weeks wait е обично од овулација. На денот кога треба да добиеш ако не ти дојде направи тест.
Рано еее. Почекај си до 12ти барем. Се друго е пре рано и може само да те разочара. Имаме уште една тема Денови после овулација = two weeks wait, таму броиме нетрпеливо, може да ни се придружиш.
Zdravo edno prasanje ciklus imav od 22do26mart posledno odnos imav na 8 mart na 31 do 02.05 imav kako kafeav iscedok ama samo koga se brisev od vreme na vreme sto moze da bide ? (Borba za bebce vodime 5 godini)