Здраво девојки, Последна менс.добив на 17.04 ми доаѓа од 26 до 30 дена. Со мажот ми имавме незаштитен однос во период од 07.05 па наваму. Дали е можно да се остани бремена во тој период со оглед на тоа дека ми се поминати плодните денови? Сеуште немам добиено, кога може да направам тест за бременост? Ви благодадам.
Без тоа , да погодиш овулација е малце потешко. Имаш тестови за дома да си пратиш или на гинеколог ти е најубаво.
Епа не можеш со сигурност да знаеш кои ти биле плодни денови.. ако нр добиеш до 18ти, следниот ден направи тест.
Па отприлика 12 до 14 дена после незаштитен однос тееба да покаже АКО точно знаеш овулација кога настапила. Во случајов не знаеш со точност кога настапила, така што почекај уште неколку дена па направи.
Бидејќи ти доаѓа до 30 дена не секогаш тие овулацијата на 14ти ден. За да бидеш најсигурна односи на два до три дена , поготово периодот од 10ти до 20ти ден од циклус.
Здраво, имам едно прашање кое ме мачи. Вак сеа 4 дена пред датумот на добивање имавме незаштитен однос со сопругот со обид за бебе после тоа утрето мене ми дојде(3 дена пред датата)но некако мислам дека не беше како вообичаено немав болки како инаку што ги имам првиот ден, бојта беше некако потемна за нијанса и не беше обилно како вообичаено што ми е, ми траеше 6 дена ама исто како да немав циклус така се чувствував после тоа мене веќе три дена многу ми се повраќа имам нагони за повраќање страшно, и од време на време благи болки во јајниците иако такво нешто до сега не ми се случило, вчера на работа направив тест ама веднаш го пикнв во џебот бидејки колешката дојде во тоалетот и го видов дури после еден час и на тестот имаше ептен ептен ептен бледа втора линија дури едвај се гледаше светев со блиц. Дали знаете некоја таква ситуација некоја да останала бремена или? Ви благодарам однапред