Здраво, денес ми е 32ри ден од циклус, најчесто добивам на 28. Правев тест (тестови) не сум сигурна дали ова се позитивни или негативни тестови. Што мислите?
Девојки имам прашање пред 5,6 дена имав незаштитен однос но сега сум настината и пошто сум во мк конзумирав на своја рака ангал септолете и едни прашоци за настинка како ацц ама јас ангалот го користам по мое не 3 пати на ден туку во многу поголема доза зошто до утре мора да се управам имам важен настан е сега прашање дали доколку се фати олод би можело нешто да биде штетно зошто пијам на своја рака
Zdravo devojki. Posleden pat menstruacija dobiv na 7mi maj (pred toa mi bese na 9ti april).. Na 23maj imav nezastiten odnos so decko mi ama ne svrsi vo mene tuku go izvadi i po 2 3 sekundi svrsi na stomak. E sega ja od togash, ne mozam da se smiram. Zaradi toa sto koga go vadese od mene osetiv kako nesto toplo da mi prsna od nadvoresnata strana na vaginata, za prv pat osetiv takvo nesto. No posle toa vidov deka decko mi duri go izvadi go stavi na stomak i posle toa svrsi posle 1 2 sekundi. Go prasav nego, mi kazha deka ne osetil nisto. E sega ja koga se pipnav dole imase nesto belo ja ne znam dali toa bese mojot iscedok ili sepak kapka od negova sperma. Se izbrisav so vlazna maramica, gledav da ne vleguva nisto vnatre. Od togas 5 pati go prasav decko mi, mi kazha deka misli deka e mojot iscedok i ne osetil nisto. No jas osetiv kako nesto toplo i toa me maci. Inaku da kasham deka poslednite 2 dena, gradite me bolat i cesaat. Bolni se na dopir. Ne mozam da se smiram. Sto mislite vie spored ova ima li sansi da sum bremena?
Денес на 34 ден од циклус правев пак тест и линијата е сеуште бледа како на претхоните, апликацијата ФЛО вика дека периодот ми доцни 5 ти ден. Дали е загрижувачки што линијата е уште многу бледа, дали да испитам Бхсг преку крв?
Здраво женски денеска бев на прв ултразвук по последна менструација сум 6 нед и два дена но док вели дека е празна т.е нема плод или е мн рано. Што мислете вие?
Според докторот кој исто гледа по последна менструација сум исто толку 6 недели и 2 дена, но јас знам дека овулацијата ми беше некаде на 11,12 мај така од овулација имам 26 дена поминато…. Не знам збунета сум стварно ме заплаши докторот
Не се гледаше ни кај мене во 6 та недела. Веќе во 7ма имаше и плод и срце. 3 години има тоа бебе сега
Незнам од која далечина е ехото правено.. ама на волкав сакус треба да има веќе видлив плод, ако не плод бар прстенчето кое укажува дека е успешна бременост.. Баш ништо не можеше да види во сакусот? Ни прстенчето, ни некоја точка? Абдоминално или вагинално те гледаше? Од една страна само? На другарка близначе едно не и видоа во 7ма нед и 12та изненадување имаше со 2 бебиња идентични близнаци во еден сакус. Па да не било сокриено некако и кај тебе..
Вака ми беше баш таа недела кога си ти сега. Ама утре отиди до било која лабараторија, направи една бета и ќе видиш вредноста. Може е некоја закаснета овулација.