Ако е касна овулација ќе има точка сакусче или ептен мал сакус.. Јас со првото и второто имав касни овулации за +7 дена ме водеа од циклусот и на први еха имав многуууу мал сакус (кај второто точка буквално). Кај тебе дури и помал е сакусов, а веќе се гледа плодот..
На сликата на членката погоре, доле во ќошот ко да ми се гледа нешто, како кругче, ама бледо. Не знам дали така ми се гледа.
Јас вчера 5+5 само мал сакус се виде, сеуште не се виде ни жолчно кесе. Др рече дека е рано,за 10 дена контрола. И јас имав овулација некаде околу 13 мај. Не ми кажа ни бета да испитам. Малку сум разочарана дека во претходната бременост на 5+3 имав поголем сакус со yolk sac ама не преостанува ништо друго освен да чекам преглед за 10 дена
Освен ако не видел докторот... Зошто и рекол празно. Да имало жолчно кесе не би рекол така. Дај боже да се криело, па на наредна контрола да има..
Затоа ехо најрано 2 недели после доцнење на мензис... 14 дена баш од датум на добивањето. Јас со првото така имав сакус со жолчно, па тек за 2 нед бев за срце. Со второто па тоооочка, ни сакус не беше.. за 2 нед после и бебе и срце. Е за третото си отидов така 14+ дена од датум за недобивањето и одма си видовме се Патем, честитки и со лесноо
И мене ми се гледа така. Ама викам ај да не ми се мати од умор, па не гледам убаво. Ама еве и ти гледаш исто.
Здраво. Добив на 29.05 со каснење 5 дена и ми траеше 4-5 дена, а обично ми трае по 7-8. Дури и одкако ми заврши имам некои чудни болки во стомакот како грчеви, подуен стомак, нервозна сум, поспана, постојано гладна. Дали според вас има шанси да сум бремена иако имав добиено или се работи за нешто друго? Инаку породена сум пред скоро 11 месеци и не дојам
Штом си добила не си бремена, не секогаш циклусот е ист, промена на клима, стрес, исхрана, лекови, многу фактори може да влијаат на промена на циклусот.
И јас мислам така ама ме фати паника затоа што моментално ги имам симптомите на бременост/ПМС, а ми заврши пред 4 дена.
Толку рано симптоми нема. Ама доиш, и хормоните ти се хаос. Сосема нормално е да се осеќаш така стално, не само дега.
Кај секого е различно, мораш да почекаш, нема друго што. Кај менр се виде жолчно ќесе во 6та, ама толку, blighted ovum испадна дека е. Ама чекавме до 9та, како и да е
Vaginalno me gledase, a kako misles samo od edna strana ? Ne znam vo vtornik povtorno treba da idam pa toj veli deka ako ima nesto bi trebalo da se vidi do togas
Не направи Бета? Јас би се мрднала до вторник да чекам. Мене ме копка што си направила. Те мислам од вчера.
Ne sum napravila, zato sto ne ziveam vo Mk, i ovde nema takvi laboratorii, duri ni maticniot lekar (ne ginekolog) ne mozese da mi proveri a kaj nego bev za toa. Samo ginekologot moze ili edinstveno da idam na itna i tamu da mi proverat se..