Ако доцни циклус обично треба да е повисока бета, но не мора да значи, може месецов била покасно овулацијата. Нека ја повтори после 2 или повеќе денови, отприлика треба да се зголемува за 50-60% на секои 48часа ако е се во ред.
Зависи кога требало да добие. Плус ако е во можност нека провери задутре и ќе знае на што е, ако расте тоа е тоа, ако паѓа било биохемиска.
Zdravo sakam da prasam nesto, i ako ne e za tuka se izvinuvam denes ispituvav mokraca i ova e rezultatot.....dali bi stetelo ovaa bakterija da zabremenam?
Ама на сликата не пишува која бактерија е, пишува само доста бактерии. Овој резултат е од обична урина преглед, не е уринокултура каде што пишува која бактерија е и нема антибиограм.
Здраво на сите Не знам дали до сега сум пишувала на темава но чувствувам нешто што ме тера да барам одговори. Знам дека е клучно чекањето и морам да чекам и да имам трпение ама сепак, да ви кажам што ми се случува периодов. Последна менструација имав на 27 мај, секогаш ми е редовна од 26-28ден најкасно добивам. Односи имавме на 7-8ми(не се сеќавам точно на датумот затоа што тие денови бевме турбо со обврски), спотинг имав на 13-14јуни, ден и пол траеше, прво кафено па светло розево, не постојано туку по некоја капка ќе видев или на бришење или на дневна улошка(нешто што прв пат ми се случува во животов). Таа недела пред спотингот бев премногу расеана, раздразлива и нервозна, работам со пари на каса и во 9 години стаж дали сум излегла 5 пати вкупно во минус, таа недела ми се случија два минуси што за мене е нешто што е премногу чудно. Немав особени проблеми, мисли или кавги за да бидам таква тој период. Некаде 16ти и 17ти јуни тие два дена осеќав голема мачнина што исто за мене е невообичаена, гасови и движење во стомакот, и постојано имав чувство како нешто да ми истекува а всушност немаше ништо. Од 18ти наваму симптоми немам никакви освен благи тегоби во стомакот што исто така можат да укажуваат на ПМС. Нешто од внатре ми кажува дека сум бремена(дај Боже) но не сум баш сигурна во ништо. Следно НЕдобивање треба да биде на 23ти. Исто би сакала да напоменам дека стомакот ми е видливо подуен и рипнат што до сега во ПМС најчесто сум го чувствувала така ама не бил до овој степен видливо подуен. Ви благодарам што ми дозволивте да ми олесни со ова што се искажав, би ви била благодарна за секакво мислење.
Обично кога “работиме” на бебе ги забележуваме сите промени после овулација,што претходно не сме им обрнувале внимамние.Едноставно желбата е голема и бараме симптоми.Ретко кој е опуштен и не размислува за тоа.Направи тест повторно на денот на добивање(недобивање).Или ако си нестрплива,провери преку крв би требало да покаже.Со среќа
Не можам да кажам дека активно работиме на бебе, ама не се пазиме. Најголемата причина поради која помислив дека сум бремена е спотингот, затоа што досега никогаш не ми се појавил 10тина дена пред очекуваната менструација, обично имам розев исцедок или спотинг 2 дена пред започнување на менструацијата. Од таа причина почнав да се запрашувам, за симптомите како што кажав веројатно се ПМС ама сепак постои и надеж дека е нешто друго.
Извини грешно сум ги прочитала датумите. Почекај да ти доцни. Кај мене 10 дена дпо покажа негативен а точно на денот на “недобивање” покажа позитивен. Треба време додека се создаде бета хцг во крвта. Не барај симптоми многу е рано. Исти се како ПМС само chill не мисли многу
Zdravo na site, ne znam da li e za ovde moeto prasanje, ako nekoj ima iskustvo bi bila blagodarna da mi odgovori (sekako ke se konsultiram i so ginekolog). Vaka, doilka sum i bi sakala da pocnam so apcinja za kontracepcija da li nekoja od vas piela vo vakva situacija i da li vlijaelo na laktacijata?